Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedjem vagy ne szedjem a fogamzásgátló tablettát?
Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettőtöknek. A pattanásos bőrre is jó.
Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.
2008. ápr. 12. 18:52
A mellékhatásról annyit,hogy ugyanannnyi mint más tablettának,ha szedni kell.
Nézd,nekem nem voltak mellette görcseim,hanem szépen beállt a ciklusom.,nem féltem sosem a teherbeeséstől,nem volt gondom sosem vele,csak jókat tudok mondani,ja és 10 nap helyett csak 5-t menstruáltam.
2008. ápr. 12. 20:07
Nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom a tabival kapcsolatban, nem vettem észre semmilyen mellékhatást, sőt a szex is sokkal jobb gumi nélkül.
2008. ápr. 12. 22:10
Én most szedem 9. hónapja, az első hónapban elég súlyos depressziót okozott, azután le is akartam állni vele, de az első doboz végére megszűnt ez a mellékhatása:) (meliane-t szdek)
2008. ápr. 13. 00:32
Én sem tudok rosszat mondani! Beállítja a ciklusodat, lerövidíti a mensit, nem lesznek görcseid, ha rendesen szeded a teherbeesés lehetősége szinte 0%. Sokkal jobb a szex gumi nélkül, össze sem lehet hasonlítani. Mindig tudod mikor jön meg, nem kell idegeskedni. Persze valakinél előfordulnak mellékhatások (szédülés, fejfájás), nálam is voltak, de váltottam másikra és azóta semmi panaszom sincs. 4 éve szedem már, de nem tudok ellenérvet mondani. Persze vannak akik mondják, hogy nem akarnak szedni hormonokat, de én meg úgy vagyok vele, hogy inkább szedem, és nem kell idegeskednem mindig, hogy nem lyukadt ki a gumi vagy időben felhelyeztem-e a kúpot, krémet. A tablettát meg csak be kell venni minden nap (én a telefonomon szoktam beállítani és így minden nap ugyanabban az időben jelez). A krémeket, kúpokat meg az aktus előtt x idővel kell felhelyezni, ami szerintem nagyon macerás.
2008. ápr. 13. 11:21
Én a lebiztosabb és legahtékonyabb védekezésnek tartom, csak ebben bízom meg. Nálam 12 évig abszolut bevált!
Én csaj mellette tudok voksolni.
Amúgy meg sok + hatása van: órára pontos mensi, fájdalmak , vérzés csökkenése, méhnyakrák esélyének csökkenése.
Szeritem nyugodt szívvel szedd, és nemkell félned, hogy baj lesz!
2008. ápr. 13. 12:41
Szerintem attól függ, hogy hány éves vagy. 17-18 éves korig NEM KELL, mert csak összezavarja a hormonrendszered! Ráérsz addig "bármi" mással védekezni. Felesleges.
2008. ápr. 14. 21:33
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Az első hónap után voltam marhára kétségbeesve, hogy akarom-e tovább szedni, mert folyton elmartam magam mellől a barátomat, amióta szedem. De mostmár kezdek megnyugodni.
9/9 anonim válasza:
Nekem a fogamzásgátló tabletta szedésével párhuzamosan minden mellékhatás kijött, állandó fejfájás, izomgörcs stb.
A pajzsmirigy működésére is kihatott, halálvágy stb. szorongás tört rám. Ezekkel párhuzamosan csomók jelentek meg a melleimben. Endokrinológus rögtön leállította 1,5 év után a tabletta szedését!
Egyébként felesleges szedni, jó az óvszer is. Nem olyan könnyű teherbe esni. Van az interneten ehhez kapcsolódóan egy cikk is, ha vki kételkedne,
[link]
2010. febr. 16. 12:49
Kapcsolódó kérdések: