Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor
az első 7 napban további védekezést (például óvszert)
kell alkalmaznia". Most akkor mivan?
Mi nem érthető ebben? Nincs olyan, hogy "mi van akkor, ha..." Világosan le van írva, hogy a menstruáció KÖZBEN kell elkezdeni szedni, nem előtte, nem utána, közben.
2012. febr. 15. 16:43
2/11 A kérdező kommentje:
jó de akkor most mit csináljak?
Szedd a fogamzásgátlót és a menstruációd után még egy hétig védekezzetek óvszerrel.
Mi ebben olyan eszelősen érthetetlen??
2012. febr. 15. 16:49
4/11 A kérdező kommentje:
Énis így gondoltam, de már mindenki mást mond... egyszerűbb ha holnap felhívom a dokit és megkérdezem..
5/11 anonim válasza:
A menstruáció közben kell elkezdeni szedni mindenképp. Ha ez most már nem lehetséges, akkor meg kell várni a következő hónapot.
Ha nem a menstruáció első napján szeded be az elő szemet, hanem mondjuk a második, harmadik, negyedik vagy 5. napján, akkor védekezni kell pl óvszerrel az aktus első hetében.
Ha az első nap kezded el szedni, akkor azonnal hat a gyógyszer.
2012. febr. 15. 16:54
6/11 A kérdező kommentje:
igen csak az a baj h nekem hétfőn múlt el és következő héten kedden kezdtem el szedni mert akkro voltam nógyógyásznál, és az a baj, hogy nekem semmit nem mondott a doki, hogy mit hogy kell. Szóval most nemtudom mi lesz.
7/11 anonim válasza:
Hááááát.. szerintem csak annyi lesz, hogy most szeded ugye 3 hétig, aztán abba hagyod.. és akkor fog megjönni...szóval kicsit össze zavartad magadnak. :S A védekezést pedig ajánlom.. :D
2012. febr. 15. 17:05
Buktad. Ha a menzeszed után kezded el szedni ugyan nem tudom pontosan mekkora kárt okozhat de nem fog hatni. Hagyd abba, hívd fel a dokid, várd meg míg kiürül a szervezetedből majd egy következő menzesz első napján kezdd újra szedni. A biztonág kedvéért a manzesz befejezte után még egy hétig védekezzetek óvszerrel, hogy ne aggódj. Anno én is hallottam mindenfélét, hogy mikortól véd. Valaki szerint a menzeszem befejeztével már nem lehetek terhes, más azt mondta utána még egy hétig védekezzünk óvszerrel-én az utóbbit választottam, hogy ne idegeskedjek fölöslegesen. A legjobb, ha adsz egy kis időt a szervezetednek:)
2012. febr. 15. 17:06
9/11 A kérdező kommentje:
és mennyi az a "kis" idő?
Ne hagyd abba. Szedd most már tovább normálisan, és a következő vérzésig védekezz!
Egyébként az orvos azért nem mondta el, mert feketén-fehéren le van írva a tájékoztatóban.
És tudod a tájékoztatót a szedés ELŐTT kell elolvasni, nem közben.
Nem az orvos volt itt a buta, hanem te.
2012. febr. 15. 17:39
Kapcsolódó kérdések: