Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátlás szedését...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátlás szedését kell szüneteltetni?

Figyelt kérdés
4 és fél éve szedem a Belarát. Amikor felírták azt mondták, hogy idővel abba kell hagyni minimum 3 hónapra. Ma voltam vizsgálaton egy másik orvosnál aki azt mondta nyugodtan szedjem tovább, akkor hagyjam abba ha kisbabát szeretnénk. Na most melyik orvosnak higyjek?
2012. febr. 8. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Szedd tovább nyugodtan, legalább nem kell átszoknod valami más gyógyszerre, és lehet hogy valami mellékhatása is lenne az újnak a szervezetedre.
2012. febr. 8. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem egyezik az orvosok véleménye ebben. A én dokim azt mondja, kell a szünet.

És a biológia, vmint élettan tudásom alapján én is inkább azt mondom, hogy kell a szünet.

Hogy miért?

A tabletta alapvetően úgy működik, hogy leállítja a peterést. Sajnos előfordul, hogy ha nagyon sokáig legátoljuk a normális működést, akkor később nehezebben indul újra, vagy esetleg nem is tud újraindulni.

Ezért fontos az, hogy időnként a szervezet felszabaduljon a gátlás alól, "emlékezzen" arra, hogy mi is a normális működése.

Igazából szerintem a szünetnek nem igazán lehet hátránya, viszont ha nem tartasz szünetet, annak lehet.

Mik a lehetőségek, ha szünetet tartasz?

1. Az egyetlen hátránya az lehet, hogy esetleg nem védekezel megfelelően s teherbe esel. De nyilván vannak más védekezési módszerek, szóval ez kiküszöbölhető.

2. Ha szerencséd van, és a szervezeted normálisan reagál a tablettára, akkor abbahagyás után szépen helyreáll a ciklusod. Ez esetben 3 normális ciklus után simán elkezdheted újra szedni.

3. Előfordulhat, hogy kicsit nehezebben áll helyre a ciklus, azaz kell neki pár hónap, mire helyreáll. Ilyen esetben meg kell várni, hogy rendeződjön, és ha ez viszonylag könnyen és rövid idő alatt sikerül neki, akkor szintén újra lehet kezdeni.

4. Előfordulhat, hogy esetleg összevissza jön meg, és pár hónap alatt nem akar rendeződni. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szervezeted nem igazán tolerálja jól a dolgot. Nyilván ugyanez történne akkor is, ha később hagynád abba. Ilyen esetben szerintem el kell gondolkodni a tabletta szedésén...

Még egyszer mondom, ez az orvosom és a saját véleményem.

2012. febr. 8. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!