Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok, aki diane 35 tablettát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, aki diane 35 tablettát szed az mennyi ideje szedi, esetleg valamilyen mellékhatást tapasztaltál-e illetve hány éves vagy?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, hogy a korotokat is kérdezem, de valahogy be akarom azanososítani magammal.

24/l vagyok 6 éve szedem, állítólag nem szabad sokáig szedni? Erről mit tudtok?

Van-r olyan körületek, akinek a doki nem fogamzásgátlás céljából írta fel, hanem egyéb nőgyógyászati probléma miatt mint pl. nekem petefészek ciszta vagy egyéb más dolog miatt

2009. máj. 28. 10:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztos kapsz majd rémüziket is.

21 éves vagyok.

Én 3 éve szedem és ne foggátlóként , de örülök h van olyan hatása:D

A dokinő azt mondta , mikor rákérdztem ezelőtt, hogy tarthatok ha akarok szünetet, ne szedjem, szedjek vizhajtót, és hagyjak ki pár hónapot, de nem fontos.

Hát nem csináltam....

Nőtt a cicim egy kicsit, és szebb a bőröm is mondjuk.

2009. máj. 28. 10:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 éve szedtem, és bőrgyógyászati céllal. Most 30 vagyok. Összesen 1 évig szedtem. A bőrömre elég jó volt, viszont egy év után összevissza kezdett megjönni, eléggé megijedtem tőle. Vagy 2 hónapig húztam így, hogy teljesen redszertelen lett a menzeszem, és abbahagytam. Azóta se szedek foggátlót.

Én is hallottam, hogy nem árt szünetet tartani benne, de amint látod nekem muszáj is volt. Ha neked nincs problémád, lehet hogy nem kell.

2009. máj. 28. 10:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Én csak 4 hónapja szedem. Mert kb ájulásig jutottam a menzesz első napján. De ha lesz párom akkor persze fogamzásgátlásra is mgfelelő lesz. Eleinte hányingerem volt tőle, és egy kis szájszag de már elmúlt. A mellem is picit nagyobb lett. A fájdalmak elmúltam, a bőröm is szebb lett pedig sosem voltam rajtam pattanás, sőt mintha a szőr is kicsit később nőne vissza (mert evvel viszont van problémám). Én elolvastam róla mindent amit a kereső kiadott... Valaki azt állítja hogy Németországban betiltották, valaki azt hogy nem, valaki azt, hogy nem lehet csak fél/ egy évig szedni valaki azt hogy bármeddig... Akinek jó a véleménye róla, annak általában nagyon jó, akinek rossz annak általában katasztrofális a véleménye. Én ezt tapasztaltam... Kicsit féltem is, de amíg nincs baj, addig szedem... Ezt írta fel a nőgyógyász, a háziorvos is azt mondta, hogy jó lesz... Két nővérem szedte, egyik sem lett szőrös majom és a hajuk sem hullott ki, viszont az egyiknek ugyanúgy megmaradtak a görcsei. A másik viszont már kisbabát vár, nem szenvedtek vele sokat, és biztos, hogy egy évnél tovább szedte. A harmadik nővérem többfázisú tablettát szedett, és mégis eléggé tönkrement tőle a haja és egyebek... Szóval erről ennyit. Valakinek jó, valakinek nem... Ja egyébként a doki nekem is fogamzásgátlásra írta fel, csak említette szőrösödést, meg a fájdalmakat.

18/L

2009. máj. 28. 12:40
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Írhattok még akik szedték. Én már 6 éve szedem , különösebb mellékhat én se tapasztaltam, viszont észrevettem, hogy kb 3 éve májfolt jött ki az arcomon. Olvastam, hogy a fogamzásgátlók is kiválthaják, mivel felborítja a hormonháztartást. Érdekes módon ezen mellékhatást meg sem említik az útmutatóban.

De mielőtt nem szedtem semmilyen pigmenfolt nem volt az arcomon és most lett kb 3 éve. Biztos vagyok benn, hogy a tabletta váltotta ki. és félek hogy rosszabbodni fog az arcom. Abba akarom hagyni, de az orvos azzal riogat, akkor teherbesehetek, ha abortusom lenn, rosszabb esetben kiveszik a méhemet. Megkérdeztem tőlle, hogy milyen más fogamzásgátlót javasol, de csak a tablettát.

Nagyon az emberekre tukmálják a gyógyszereket, mivel ha hiszitek ha nem minden kiírt vény után ők pénzt kapnak.

Na mind 1

Majd vmit kitalálok, de szedni semmiképpen nem akarom tovább.

2009. máj. 28. 13:27
 5/11 A kérdező kommentje:
És még vmit hozzáfűznék, mikor elkeztem szedni a dianet olyan 3 évig nálam se jelentkezet semmilyen tünet, de utánna írtam hogy megjelentek a májfoltok.
2009. máj. 28. 13:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha van rá mód, akkor ne ezt szedd. Mind fog.gátló nincs is törzskönyvezve, az csak egy mellékhatás.

Különböző bőrproblémák (hajhullás, fokozott szőrnövekedés, aknés bőr stb. ) esetén írják fel, és csupán a mellékhatása a fogamzásgátlás, aminek következtében ha valaki ezt szedi, nem kell külön fogamzásgátlót szednie.

Valóban magas a hormontartalma, ezért csak kúraszerűen ajánlott szedni, erről megoszlanak a vélemények, 6 hónap ill. másfél év a maximum, amiről én hallottam.

A lényeg, ha nincs bőrproblémád, viszont védekezni szeretnél, semmiképp ne Diane35-t szedj!!!

2009. máj. 28. 13:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Én viszont valahol olvastam hogy a májfolt is lehet a mellékhatásuk...
2009. máj. 28. 17:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Én kb. egy éve szedem, de nekem bőrgyógyász írta fel. Szebb is lett a bőröm sokkal, de mivel azt hallottam h egy évnél tovább nem ajánlatos szedni így éppen 2 hét múlva térek rá egy másikra. Félek is nagyon hogy a bőröm újra csúnya lesz.:(

L/22

2009. máj. 28. 22:58
 9/11 anonim válasza:
53%

Szia!

Októberben leszek 22 éves, és 2 hete szedem.

Nekem túlzott szőrnövekedésre, pattanásos bőrre illetve fájdalmas menzeszre írta fel az orvos.

Én a vérzésem első napján kezdtem el szedni, és 5 napon keresztül folyamatosan fájt a hasam és a tarkóm, és egész nap hányingerem volt tőle. Azóta semmi bajom, szerencsére.

Már egy másik kérdésnél leírtam, hogy butaságot terjesztenek azok, akik azt mondják, hogy csak a mellékhatása a fogamzásgátlás! Ez nem igaz! Antiandrogénként van törzskönyvezve, de a hatóanyagai alapján igenis fogamzásgátló!!!!!

Egy gyógyszerészhallgató

2009. aug. 12. 23:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor ülj vissza az iskolapadba és csiszold a tudásodat!
2009. aug. 15. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!