Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki használta már a pharmatex hüvelykúpot fogamzásgátlásra?
Én használtam, és nem lettem.
De szerintem a patentex oval jobb, mert nincs ahhoz kötve, hogy előtte nem lehet fürdeni. Szóval fürödhetsz előtte:-)
A pharmazex meg kizárja emlékeim szerint. Ez nem szimpi
Személyes tapasztalatom nincs, de a nőgyógyászom nem ajánlotta, max kiegészítő fogamzásgátlásként. Szerinte nem megbízható, bár szerinte a gumi sem az... Szóval nem tudom, én nem mertem így használni, mert elég sokszor hallottam is emellett becsúszott terhességről. Bár lehet a nem megfelelő használat is az oka.
Mennyire vagy fiatal? Mert hogy a spirált fel lehet tenni főleg 2 gyerek után. Bár az nekem sem annyira szimpi, valahogy feszélyez a gondolat, hogy egy idegen tárgyat betesznek a méhembe.
Hát véleményem szerint (meg az orvosok többsége szerint) önmagában nem megbízható. Ha megnézed a pearl-indexét, az is elég szar.
Egy év alatt 100 nőből 5-20 terhes marad mellette. Szerintem az sok.
Kombináld megszakítással vagy pesszáriummal.
De ha már szültél két gyereket, akkor spirált is tetethetnél. Sok nőnek beválik és elég hosszútávú megoldás.
Én már csak azért sem merném a helyedbe önmagában alkalmazni a spermicidet, mert ezek szerint elég termékeny vagy, ha szoptatás meg carezette mellett teherbeestél.
Vagy miért nem használsz kombinált fogamzásgátlót? Az jóval megbízhaóbb, mint a csak progeszterontartalmú...
Jójó, nem kell kiabálni, nem tudtam.
Akkor talán spermicid és carezette együtt, vagy spermicid és megszakítás együtt.
Vagy spirál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!