Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátló az 1hetes...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátló az 1hetes szünet alatt is véd? Vagy ha csökken a védelem hány százalékosra és mennyi az esélyem arra, hogy a szünet alatt esek teherbe?

Figyelt kérdés
2011. dec. 16. 01:16
 1/6 anonim ***** válasza:
"A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" :)
2011. dec. 16. 01:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül írtam ki a kérdést.A betegtájékoztatóban semmi info nincs erről.
2011. dec. 16. 01:37
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

"...vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" ;)

Amúgy, nem ez a legjobb fórum, ha 100%osan biztos választ szeretnél hallani, mindenesetre:

Tudtommal akkor is védve vagy, lévén a manapság itthon forgalomban lévő fogamzásgátlók fő célja az ovulációt előidéző hormonális csúcs meggátlása - ami ugyebár a normál ciklus közepén következne be. Ha nincs peteérés, akkor nem is nagyon tudsz teherbe esni, ergo véd.

De itt jön be az a kérdés, hogy véletlenek akadhatnak. 100%-os fogamzásgátló eljárás nincs tudomásom szerint, állítólag nagy emocionális stressz okozhat spontán ovulációt, ami tabletta esetén jelenthet nem kívánt terhességet, ha pont "rosszkor jön", de ennek az esélye elenyésző.

2011. dec. 16. 01:52
 4/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb orvos szerint véd. Az én dokim szerint csökken a hatása.

És egyszer volt itt egy kérdés (már nem tudom előkaparni), amiben a nő aztán érdeklődött, hogy lehetséges-e, hogy neki a szünetben peteérése van, mert bizony olyan tüneteket produkál, és az ovu teszt is pozitív.

Hát elment orvoshoz, és kiderült, hogy tényleg peteérése van a 7 napos szünetben.

Persze vszínűleg ez marha ritka, de hát van ilyen is.

2011. dec. 16. 09:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazából szerintem, ha meg van, óvszer nélkül, amúgy se túl ajánlatos szexuális együttlét. :D Vagy legalábbis... kissé undorító.
2012. jan. 6. 17:00
 6/6 Orfeus ***** válasza:
VÉD! nekünk jópár éve nincs gond vele...
2012. ápr. 12. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!