Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Egy darab fogamzasgatlo...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy darab fogamzasgatlo bevetele utan fennall a vedelem terhesseggel szemben?

Figyelt kérdés
2010. aug. 30. 10:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha most először kezdted el szedni, akkor még nem. Bár minden esetben a 15. tabletta bevétele után beszélhetünk teljes védettségről. Nekem a dokim ezt mondta, de én kivártam az első levelet, és csak utána mertem.
2010. aug. 30. 10:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem most eloszor kezdem el szedni. Mar szedem evek ota, de multkor elfogyott, nem tudtam elmenni dokihoz, es a tablettaszunet utan meg egy hetig nem tudtam bevenni. Aztan hozzajutottam, bevettem egy tablettat, es masnap a masodikat, aztan aznap ejjel szex volt. Szoval szerinted?
2010. aug. 30. 10:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát, nemtudom. Ha van 1 kis esély a terhességre, az elég minimális. Az összes betegtájékoztatóban az van h az első szemtől már védenek, ezt sem hülyeségből írják rá. De lehet hogy meg kellett volna várnod egy mensis napot, és az első napon bevenni. Csak akkor aggódj ha a 7 napos szünetben nem jön meg a vérzésed :) Ha valaki szünetelteti a tablettát nagyon ritka az ha rögtön az első hónapban van már peteérése, ezért írtam h ha van is esély, nagyon minimális. :)
2010. aug. 30. 11:09
 4/12 poetic ***** válasza:
Jelenlegi, modernnek mondható fogamzásgátló készítmények akár már 1 hét alatt is ki tudnak ürülni...míg a régiek akár 4-6 hónap is lehet. Természetesen a hosszabb idő alatt a hatásossága folyamatosan csökken. Nem tudom mennyire modern a tiéd. A fogamzásgátló a rendszeresség elvén működik, ha kihagysz egy hetet, akkor nem elvárt periódusban kezded meg a gyógyszert, így fennáll a veszélye, hogy nem igazán lesz hatásos. Nem tudom pontosan mit jelent nálad a leírt tablettaszünet, mármint meddig tartott nem egyértelmű. Az viszont biztos, hogy szünet után vagy fogamzásgátló szedésének elkezdésekor az úgynevezett feltöltési idő 1 hét...tehát 1 hét szedés után leszel védett.
2010. aug. 30. 11:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Azért ez elég necces. Mert nem 1 szemet hagytál ki, hanem 7-et. Ez nagyon sok. ráadásul előtte volt a gyógyszermentes hét, szóval 14 napig nem szedted. Hiszen már ha 1 szemet elfelejtesz bevenni, már akkor is bizonytalan a dolog, de 7-et....Nem tudom, ha beléd is élvezett a párod, akkor én paráznék.
2010. aug. 30. 11:17
 6/12 poetic ***** válasza:
Még valami, ha nem az elvárt periódusban kezded el szedni, akkor a hatásossága megkérdőjelezhető lesz.
2010. aug. 30. 11:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, meg itt az a gond, hogy nem a menses első napján vetted be. Így szerintem nem is véd. Vannak akik fogamzásgátló abbahagyása után hónapokig/évekig nem tudnak teherbe esni, de vannak olyanok, akik szinte egyből. Én a helyedben vennék tesztet, amilyen hamar csak tudok, és addig is más módon védekeznék.
2010. aug. 30. 11:20
 8/12 A kérdező kommentje:
Ok koszi a valaszokat! Akkor veszek tesztet. Mikor csinaljam meg, hogy a lehetseges terhesseget biztosan kimutassa? Gondolom azert par napot varni kell, hogy az eredmeny valos legyen.
2010. aug. 30. 11:27
 9/12 poetic ***** válasza:

hm...látom 1. teszt :D

reggeli vizelettel szokták általában és az eredmény elég gyors...bár már régen csináltunk, de akkor pár percet kellett várni. Amúgy az sem biztos, mármint a teszt. Érdemes ismételni is, ha csak nem jön meg a rendes!! menzesz. Mindent leírnak az útmutatóra, tehát nehéz rosszul csinálni :)

2010. aug. 30. 11:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Aktus után 14 nappal csináld meg a tesztet.Ha negatív pár nappal később csinálj egy másikat is.
2010. aug. 30. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!