Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül a mérgezéses abortusz?
85%-os: Nem tudom ki mondta ezt nektek, de jó nagy baromság.
Amit abortusz előtt feltesznek, az a laminária. Nincs semmivel se átitatva, és nem öli meg a magzatot, csak felszívja a méhnyakban lévő nedvességet, aminek hatására megduzzad és kitágítja a méhnyakat.
Szégyen, hogy ilyeneket iskolába mondanak.
Hogyan végzik az abortuszt?
A művi terhességmegszakításnak három fő csoportja van:
I. Azok az abortuszok, amelyek során a méhbe alulról hatolnak be.
II. Azok, amelyeknél valamilyen mérget használnak a magzat megölésére, majd azt követően a méh egyfajta szülési folyamat során kiürül.
III. Azok, amelyeknél a méhbe felülről hatolnak be.
I. Az alulról végzett abortuszoknak több típusa van:
Az egyik az ún.menstruáció szabályozás: Ez egyfajta igen korai vákuum-aspirációs abortusz, amelyet minden hónapban elvégeznek, terhességtől függetlenül. Az eljárás lényege, hogy a méh tartalmát egy vékony szívóval kiszívják.
Másik módszer az előbb már említett vákuum-aspiráció: Ennél az abortőr (nem nevezném orvosnak) előbb lebénítja a méhnyak záró izomgyűrűjét, majd szétfeszíti azt. Ezután a méhbe juttat egy műanyag csövet, amelynek a vége késszerűen éles. A szívóerő a gyermek testét darabokra tépi, majd leszívja a mélyen a méhfalba gyökerezett méhlepényt is a méhfalról. Végül a magzat darabjait egy palackba szívják. Az alkalmazott szívóerő huszonkilencszer erősebb, mint egy otthoni porszívó.
Harmadik "megoldás" az ún. diletáció (tágítás) és curretage (küret): Hasonlít a szívásos abortuszhoz annyiban, hogy itt is ki kell tágítani a méhnyakat. Ez az ún. Hegar-tágítókkal történik, melyek a méh hajlásának megfelelően hajlított fémpálcák fél miliméterenként növekvő átmérővel. Miután a műszerrel elérik a megfelelő tágasságot, az abortőr egy küretkanalat, hurok alakú acél kést juttat be a méhbe. Ezzel az eszközzel a magzatot és a méhlepényt darabokra vágja, és kikaparja a darabjait egy tálba. Az ismertetett három módszert a terhesség első trimeszterében (1-3. hónap) végzik.
A 12. hét után alkalmazzák a tágítás és kiürítés módszerét: Ehhez egy fogószerű eszközre van szükség, mert a magzat csontjai már megkeményedtek. Az abortőr felnyúl a fogóval a méhbe - miután erőszakkal kitágította a méhnyakat - megragadja a magzat egyik lábát vagy más testrészét és egy csavaró mozdulattal leszakítja a test többi részéről. Ezt újra meg újra megismétli. Az aszisztens feladata a test részeinek az összeállítása.21
II. A mérgezéssel történő abortusznak szintén több formája létezik. Az egyik RU-486 vagy Mifegyne (Mifepriszton) néven ismert szer. Ennek a vegyületnek az engedélyezése Franciaországban 1988. szeptemberében történt. Franciaországon kívül eddig Angliában, Németországban és Ausztriában került bevezetésre. A szer hatóanyaga a petefészek sárgatest hormonjának, a progeszteronnak a hatását függeszti fel.
OFF
85%-os, nyugodtan hívd orvosnak, hiszen léteznek esetek, amikor sajnos orvosilag indokolt és szükséges ez a szörnyű beavatkozás. Ezzel nem mentem fel e felelőtlenül abortuszra menőket, de ha pl. a magzat az anya életét veszélyezteti, akkor nincs más, hiszen mindketten meghalnának, így meg megmaradhat a nő, akit esetleg már hazavár másik gyerek, vagy az anyja, apja, férje stb.
OFF vége
84%
lehet baromságot tanítanak, de hála ég én azt írtam le, amit hallottam, nem tapasztalatból írok .... úgyhogy örülök neki, hogy ilyen buta vagyok ezen a téren !
Ez sem olyasmi ám, amit csak beveszel, aztán vársz. Megfigyelésre bent maradsz a kórházban, mert el is vérezhetsz, okozhat még szívleállást, és hormonálisan úgy megcsap téged, hogy későbbi meddőséget okozhat. Azt nem említve, hogy meg kell szülnöd a halott babát. Fel vagy te készülve erre érzelmileg?
Sok országban ahol engedélyezték visszavonták, mert belehaltak. Nem a magzatok, a lányok is. (2005 februárjáig 11 nő halt bele bizonyítottan, ebből volt egy, aki végi ultrahangos ellenőrzés alatt tartottak, és mégis.)
Megfigyelések szerint a páciensek több mint felének különleges fájdalomcsillapítóra, harmadának narkotikumra van szüksége. (tehát közvetett eredménye, hogy akár drogfüggő is lehetsz.)
Mesélek valamit. A 19-ik szülinapom előtt egy hónappal nem jött meg. Papírra pisiltem, és pozitív lett. Kértem időpontot a nőgyógyásznál, hogy igazolja valóban terhes vagyok-e, és hogy megbeszéljük az abortuszt.
Nem kellett addig várnom, mert másnap megjött. Nagyon örültem, azt hittem rossz volt a teszt, felraktam egy tampont. Néhány óra múlva levettem, és tudd mi volt a tampon végén?
Igen, elvetéltem. Spontán. Soha nem fogom elfelejteni, és annak ellenére hogy el akartam vetetni iszonyú veszteségként éltem meg. A mérgezéses abortusz legnagyobb kockázata, hogy beveszed, és ugyan úgy, ahogy én, te is látni fogod a gyermekedet. Csak te még azt is tudni fogod, hogy te adtad neki a mérget. Te ölöd meg őt.
Ne legyél gyilkos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!