Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Heló! Fogamzás gátló tabletta? . (bővebben lent)
Fogamzásgátlót csakis és kizárólag a nőgyógyász írhat fel kivizsgálás után!
Üdv.
Viktor
Először is el kell mennie nőgyógyászhoz, aki megvizsgálja vesz kenet mintát, elküldi vizelet-vér vizsgálatra és a leletek után ír fel gyógyszert! NEM SZABAD más gyógyszerét szedni, mert nem mindenkinek jó ugyanaz a tabletta! Vannak kockázati tényezők is amit a doki tud, ezért kell mindenképpen dokihoz fordulni!!! Pl: szív betegek, trombózisra hajlamosak nem is szedhetnek fogamzásgátlót!
Áruk változó, de érdemes 3 havit egyszerre kiváltani, mert úgy hónapra lebontva olcsóbban jön ki! Az Én gyógyszerem 3 hónapra 5000 Ft. (Hozzáteszem, hogy fiatalok vagytok és mivel kettőn áll a vásár illik felesbe rendezni ezt!)
Sajnálom, de egy normális, lelkiismeretes nőgyógyász 16 éves kor alatt nem ír fel fogamzásgátlót, de inkább 18 éves kor alatt se nagyon. Azért, mert ez a gyógyszer rendkívüli módon felboríthatja a hormonháztartást, és egy fejlődő szervezetet- mint amilyen egy 15 éves lányé nagyon nem jó megzavarni ilyesmivel.
Persze van olyan, aki felírja akár kivizsgálás nélkül is, de én azoktól az orvosoktól visszavenném a diplomájukat.
Kell vérvétel előtte és Leiden-mutáció vizsgálat is, ezt is sok orvos kifelejti, pedig ha valakinek ilyen mutációja van, akkor nagy az esélye a trombózisra, így nem szabad fogamzásgátlót szednie, és sok fiatal lánynak van emiatt tormbózisa, agyvérzése, mert az orvosok nem kérnek ilyen vizsgálatot is a gyógyszer felírása előtt.
Ne haragudj, de én ennyi idősen nem javaslom, hogy a barátnőd fogamzásgátlót szedjen, minimum 2 évet várnék vele a helyében, a SAJÁT egészsége érdekében (és ha Te igazán szereted, és Neked is fontos az egészsége, akkor inkább lebeszéled róla most még).
20/L
ha nincs benne hormon, akkor mi gátolja meg a megtermékenyülést?:D
sztem ne szedjen gyógyszert, bocs:D
Ebben a korban, ha fel is írják neked a gyógyszert, a szervezeted még nem alkalmas arra, hogy így szabályozd! Még a szervezeted is csak most "tanulja" szabályozni a ciklusodat. Ha elkezdesz szedni bármilyen fogamzásgátló tablettát, akkor soha nem fogja megtanulni szabályozni a szervezet magától a ciklusod, és komoly problémákat jelenthet majd, amikor felnőttként gyereket szeretnél. Én így jártam, bár nekem nem szex miatt írta fel a "hozzáértő" orvos, hanem azért mert 15 évesen megkérdeztem, hogy mivel lehetne gyorsítani, hogy rendszeresebb legyen, mert úszó voltam... A petefészkeim 19 éves koromra majdnem besültek :-( Ekkor közölték velem, hogy vagy továbbra is szedem a fogamzásgátlót, és egy életre elköszönök a gyerek lehetőségétől, vagy abbahagyom és imádkozom, hogy még ne legyen késő... Hál Istennek gyereket tudtam szülni, de a ciklusom most 30 évesen sem állt be. Szenvedek vele. A bőröm még csak most jön rendbe. A gyógyszer abbahagyása után teljesen tönkrement, és hosszú évek alatt sikerült csak helyre hozni. Ezek után szerinted megérné "kipróbálni"?????
Halgass rám... ott van pl. a Pharmatex. Szex előtt kb. fél órával kell egy tablettát felhelyezni, és megvéd a terhességtől. Egy csomagban 12 tabletta van, és kb. 3000 Ft. Létezik belőle krém is. Ha rákeresel a google-ban többet is megtudhatsz róla. De a nőgyógyász is fog segíteni kiválasztani a legmegfelelőbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!