Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki védekezik megszakított közösüléssel és mennyire bíztok benne?
,,Nem kell kifogásokat keresni, ha szexelni akarsz védekezz, ennyi."
Ez olyan mindent vagy semmi alapon működő gondolkodás.Gondolom hatalmas csodálatra méltó önfegyelemmel rendelkezhetsz.Ez hasonló mondat mint amit egy nődoki írt,,Védekezzen ,,normálisan" tablettával vagy spirállal!"Ezt mond annak aki folyamatosan parázik az ilyen módszerektől.Én nem parázok csak véleményeket kértem mert kíváncsi természetű vagyok.
A legjobb barátnőm így védekezett két évig. Azóta egyéves a kislánya. Ő mondjuk abban a hitben élt 20 éves fejjel, hogy ez megbízható módszer, aztán azóta még mindig ledöbben, hogy az előváladéktól lett terhes.
Azt hitte hülyeségeket beszélünk neki, hogy védekezzenek valahogy, ha nem akkor vállalják a következményeket.
A pearl index igen is megbízható, és nem 100 nővel csinálták meg.
Egy év alatt megszakítás mellett 100ból 35 nő esik teherbe, védekezés nélkül 80. Szóval a módszer hatásfoka kb. 50%. Feleannyi az esélyed a terhességre, mintha nem védekeznél sehogy.
Azzal kapcsolatban, hogy akik abortuszra jelentkeznek mivel védekeznek:
Nyilván aki spirállal vagy tablettával védekezik, azért választja a legbiztonságosabb módszereket, mert semmiképpen nem akar gyereket! Szóval ha véletlen mégis összejön, vszínűleg elveteti.
Aki megszakítással védekezik, annak jó része úgy van vele, hogy ha összejön a gyerek, az se olyan nagy baj, mert tisztában van vele, hogy nem a legbiztosabb módszer. Ha semmiképp nem akarna gyereket, akkor 99%os módszert választana, nem 50%ost. Szerintem ez elég logikus.
Aki meg itt magyaráz, hogy már x éve így védekezik, mégsem esett teherbe:
- Honnan tudja, hogy ő vagy a párja nem meddő? Bizony hallottam már olyanról, hogy vki x évig használta módszert, esküdözött, hogy mennyire király, aztán mikor gyereket akart, nem esett teherbe.
- Az egy év alatt 35% azt jelenti, hogy 65% meg nem esik teherbe. Azaz egy év alatt nagyobb az esély arra hogy nem esik teherbe, mint arra, hogy igen. Szóval ha vki egy két év alatt nem esik teherbe, nem azt jelenti, hogy ez a módszer teljesen tökéletes és megbízható, csak azt, hogy ő eddig nem a 35%ban volt benne.
Engem nem zavar, ha vki így védekezik akkor, ha nm baj, ha becsúszik a gyerek. Ha nem az az első dolga, hogy elmegy kaparásra.
Ha vki nem akar gyereket, védekezzen máshogy.
Kérdező: Nem csak tabletta meg spirál létezik a világon.
Mondjuk alapból nem értem, hogy a cukorbetegségednek mi köze a spirálhoz. Mert oké, hogy a tabletta nem ajánlott, de a spirállal mi a baj? Persze lehet, hogy tényleg nem ajánlott, majd utánanézek.
De még akkor is ott az óvszer. Oké, hogy faluba laktok, de soha nem is jártok városban, ahol egy-egy nagyobb csomag óvszert tudtok venni?
Vagy ha nem jó az óvszer, miért nem szereztek be egy pesszáriumot?
Csak kicsit utána kellene járni a lehetőségeknek, és nem kifogásokat keresni. Nem hiszem el, hogy egyik megoldás sem jó neked.
,,Ez olyan mindent vagy semmi alapon működő gondolkodás.Gondolom hatalmas csodálatra méltó önfegyelemmel rendelkezhetsz.Ez hasonló mondat mint amit egy nődoki írt,,Védekezzen ,,normálisan" tablettával vagy spirállal!"Ezt mond annak aki folyamatosan parázik az ilyen módszerektől.Én nem parázok csak véleményeket kértem mert kíváncsi természetű vagyok."
Kedves kérdező. Nem értem miért kell ,,csodálatra méltó önfegyelemmel" rendelkezni a védekezéshez. És igen lehet h hihetetlen de 2 lehetőség van: VÉDEKEZEL vagy KOCKÁZTATSZ. Nincsen köztes verzió. De ezt nyilván te is tudod.
Aki pedig parázik a védekezési módszerektől, az attól nem parázik h terhes lesz? Mert én ezt nem nagyon hiszem el. És mint azt előttem is írták nem csak spirál és gyógyszer van.
A megszakításoshoz szerintem sokan úgy állnak hozzá, hogy ,,de én kivétel vagyok", ,,velem ez nem történhet meg". Aztán van aki beleesik abba az 50%-ba.
Itt nem az a lényeg h ,,mi már XY éve védekezünk vele és semmi baj", igen van akinek nem jön össze, és van akinek igen. A lényeg az itt h nem tudhatod melyik csoportba esel bele, mert ezt nem a te akaratod befolyásolja. És a párodé se.
Nem bírja mindenki a spirált meg a tabit.Sajnos vannak pekhesek akik egyiket sem.
A spirál meg a gyógyszer hosszú távon veszélyes még több kárt is csinál mint a terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!