Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jangee -> Dienille? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Kb. félévig Jangeet (3 mg, 0,02 mg) szedek, sajnos most jöttem rá, hogy nem igazán jó (hasfájás, hangulatingadozás, csökkent libidó, stb...) . Az orvos Dienille-t iratott fel (0,03mg, 2mg), ami kombinált fogamzásgátló.
A betegtájékoztató szerint, ha az előző fogamzásgátló is kombinált típusú, akkor az utolsó szem után ne tartsak gyógyszerszünetet, hanem folytassak új levéllel. (Ez szerintem hülyeség.) Na az a kérdésem, hogy Jangee milyen típusú tabletta, mert nem írja le a betegtájékoztató, és neten sem találtam semmit...
Nemtudom, hogy most tartsak-e gyógyszerszünetet, vagy ne.
Vélemények?
Keveritek a fogalmakat.
Kombinált=kétféle hatóanyagot tartalmaz.
Többfázisos=a tabletták különböző mennyiségű hormont tartalmaznak.
Gyakorlatilag a minpillek kivételével minden fogamzásgátló tabletta kombinált. A Jangee és a Dienille is. És mind a kettő egyfázisú.
Igen, véleményem szerint hülyeség, mert egy menstruációnak sem szabad elmaradnia!
Felhívtam a nőgyógyászt, és azt mondta, hogy nem muszáj azonnal továbbszedni, nyugodtan tarthatok gyógyszerszünetet és 8. naptól új levéllel kezdjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!