Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vérvétel/vizsgálat nélkül milyen mellékhatással járhat a fog. Gátló?
Nagyjából két hónapja voltam dokinál, aki mindenfajta vizsgálat nélkül felírta nekem a Stodette nevű anti-bébit. Anyukám is csodálkozott, hogy nem vettek vért, meg hasonlók, de gondoltuk, ő az orvos.. :) az a baj, hogy azóta folyamatos folyásom van, és eléggé zavaró és kellemetlen. Lehet ez a bogyótól?
Többiek, nektek volt előzetes vérvétel és vizsgálat, mielőtt felírta a bogyót a dokitok?
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
Mostmár, hogy a tudomány itt tart, igenis minden orvosnak ki kéne vizsgáltatnia a pácienseket.
Még anno nővéremet sem vizsgálták ki, 3 évig szedte, aztán kiderült, hogy nem kellett volna.
Az a minimum egyébként, hogy megkérdezik van e trombózisos a családban. Ha valamelyik orvos ezt nem teszi meg, akkor arra joggal lehet mondani, hogy felelőtlen.
Ki kellett volna vizsgálniuk mindenképp. Elvileg a kórtörténet alapján is írnak de szerintem hanyagság nem teljes körű vizsgálatot csinálni.
Az h milyen mellékhatása lehet, ugyan az ami a többinél is ha nem jó a szervezetednek a tabletta az kiderül, figyeld a tájékoztatót minden le van írva.
Egyébként én is Stodettét szedek 1 éve lassan. Nekem volt kivizsgálás előtte. A folyás inkább gomba lehet, ami gyakrabban előfordulhat fogamzásgátlót szedőknél.
22N
Nekem sem volt vérvizsgálat, 5 kilót híztam + az egyik gyógyszer kiszárított teljesen. Váltottam, azóta semmi problémám nincs.
20/L
Alapvetően vérvétellel csak azt állapítja meg az orvos, hogy rendesen működik-e a májad, azaz szedhetsz-e fogamzásgátló tablettát (akármilyet).
Plusz ha előfordult a családban trombózis, akkor olyan vizsgálatra is elküldenek, ami azt vizsgálja, hogy van-e a trombózisra örökletes hajlamod.
Ezeken kívül mást NEM tud megállapítani az orvos egy rutin laborból.
Az, hogy neked éppen milyen mellékhatás fog előjönni (hogy meghízol-e vagy épp nullára csökken-e a libidód), azt senki nem tudhatja előre, még az orvos se!
Persze azért a májfunkció és a trombózis hajlam miatt kellett volna vérvétel, meg persze előtte egy nagyon alapos kikérdezés.
A folyás lehet a tablettától, de az is lehet, hogy összeszedtél vmi fertőzést (ami tabletta mellett nagyon gyakori).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!