Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hülyeségből meg kellett csináljak egy terhességi tesztet, és pozitív lett, de még soha nem voltam senkivel. De éppen akkor volt megjöve a menstruációm, ez megzavarhatja-e az eredményt?
Szia!
Ez így sokaknak viccesnek tűnik, de akár bajt is jelenthet.
Nekem 12 évesen rendszertelenné vált a menstruációm és amikor megjött iszonyú görcseim voltak, többször elájultam. Az uh nem adott megfelelő képet, de a doki feleslegesen nem akart beutalni kórházba. Meglepődtünk, mikor az orvos közölte, hogy vegyünk egy terhességi tesztet és csináljuk meg. Meg is döbbentünk, mikor láttuk, hogy a teszt pozitív lett. Kiderült, hogy pl. bizonyos ciszták is okozhatnak megnövekedett hcg-t. Szerencsére kezeléssel néhány hónap alatt elmúltak (3 ciszta volt).
A menstruáció nem befolyásolja a teszt eredményét. Csinálj még egy tesztet, ha az is +, akkor sürgősen keress fel egy nőgyógyászt!
semmilyen nőgyógyászati elváltozás vagy menstruáció nem emel hcg hormonszintet a vizeletben
szóval vagy keféltél már és terhes vagy
vagy húzzál el onkológiára, mert bizonyos daganatok okoznak hcg szint emelkedést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!