Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van-e bármiféle védekezési lehetőség ezeken kívül?
Allergiás vagyok az óvszereken lévő síkosítóra, így sajnos nem használhatjuk. Spirált nem tesznek fel, mert méhszájsebhajlamom van. 3 éve fogamzásgátlót szedek, de nagyon sok mellékhatás előjött (közti vérzés, hüvelyszárazság, emlőváladékozás, pedig ez már a 3. fajta gyógyszer), így ha van valami jobb, váltani szeretnék. A spermicides krémek ugyanúgy allergiás tüneteket okoznak, mint az óvszerek, és nem is bízom bennük. Hüvelygyűrű/implantátum/injekció a tabletta okán ugyanúgy kizárva. Van bármiféle védekezési mód ezeken kívül, ami működik (ilyen naptármódszer, megszakítás, imádkozás, egyéb bizonytalan módszerek kizárva)? El vagyok keseredve, még egy 4-5 évig nem szeretnénk gyereket, de kezdünk kifogyni az ötletekből védekezés terén :(
20/L
Szia :)
Vannak azok a tabletták,melyeket a hüvelyedbe kell felrakni,mielőtt együtt vagytok a partnereddel,nem a legjobb megoldás,de jobb híján elmegy, és úgy tudom,hogy 24 vagy 72 órás védelmet nyújt.Persze nekem nem vált be,de az nem azt jelenti,hogy neked sem fog.
{20L}
ma 17:10
De azt is csak spermicides krémmel lehet használni, nem?
ma 18:23
Köszönöm, utánanézek :)
A hüvelygyűrűt próbáltad, vagy csak a tabi miatt veted el? A tabletta mellékhatása nem függ össze a hüvelygyűrűvel (attól lehet semmi bajod nem lenne),sőt ha 3 fogamzásgátlót próbáltál a negyedik még lehet jó.Igen nagy belőlük a választék és mindenkire másképp hatnak.
A hüvelygyűrű annyival jobb,mint a fogamzásgátló,hogy nem veszélyes a májra.
Mivel túl sok választásod nincs,így ha még nem próbáltad,akkor esetleg adj neki egy esélyt.
A pesszáriumot ajánlom, nem kötelező spermicides krémmel használni, csak ajánlott.
És már léteznek fiúknak való fogamzásgátlók is! Nem sokat tudok róla, csak azt hogy van.
Én mondjuk a helyedben nem adnám fel a fogamzásgátlókkal való próbálkozást sem, mindenkihez más passzol, szóval sose lehet tudni, még megtalálhatod a neked valót!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!