Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg tudtok bízni a fogamzásgátlókban? Volt már 'baleseted' mellette? Védekeztek mellette mással is?
Nem szedek fogamzásgátlót, csak tervezgetem, de úgy érzem, hogy mellette ugyanúgy védekeznénk gumival is, mert én nem tudnék megbízni egy gyógyszerben... Így meg akkor lehet hogy csak többet ártana (az esetleges mellékhatások). Szerintetek így is érdemes lenne szednem? (Kb. 3-5 év múlvára a babát is tervezzük, akkor meg a leállás is ott lenne.)
Ti mennyire bíztok meg a gyógyszerekben?
20 db. óvszerrel számoltam, és nem olyan drága a 10db-os. Amit mi veszünk, 800Ft sincs, és megbízható, sosem szakadt el. Persze ha 3db-osból veszünk 20db-ot, úgy nagyon drága.
Masculant veszünk. 760Ft egy 10Db-os csomag. Tehát 1520Ft.
,,Van olyan fogamzásgátló,amit a tb támogat,mivel elsősorban bőrgyógyászati készítmény és csak mellékesen van fogamzásgátló hatása."
Na azért ez elég nagy téveszme. Nem véletlen fogamzásgátló a neve, és nem véletlen nőgyógyász íratja ki. Ezt a hülyeséget h bőrgyógyászatra van senki ne higgye már el.
Ez a tévhit onnan származik. hogy van aki bemegy a nőgyógyászatra h sok a pattanása fogamzásgátlót akar és nincs tisztában a következményekkel. Sajnos sok orvos van aki fel is írja neki erre. EZ A GYÓGYSZER ARRA VALÓ H MEGGÁTOLJA A TERHESSÉGET.Ez az elsődleges hatása, ha nem ez lenne, nem lenne szükség a komoly odafigyelésre, annak érdekébe h valakinél ne legyen baj. Hormonokat tartalmaz, ami valóban hatással lehet a bőrre, meg a súlyodra DE NEM ERRE VALÓ.
Mindenkinek oda kéne figyelni erre, mert ez elég komoly gyógyszer.
Vannak olyan bőr problémák és hormonproblémák is,amire pl. cypromixet írnak fel.DE elsősorban NEM fogamzásgátló céljából,hanem ezeknek a problémáknak a kezelésére.Mivel ez valóban gyógyszer,így van rá tb támogatás is,közgyógyra is fel lehet iratni,(míg pl. a hagyományos fogamzásgátlókat nem) és nem is szabad hosszú évekig használni,mert NEM fogamzásgátlás az elsődleges célja,hanem a betegség kezelése!
"A Cypromix mindezeken túl az aknés, zsíros bőrű vagy enyhe hirsutismusban szenvedő lányoknak és nőknek ajánlott, ezért elsődlegesen nem orális fogamzásgátlás céljából alkalmazandó."
Elolvastam a tájékoztatót. 99%ban ugyan ez vonatkozik a többire is. Ugyan az a szedési rend, ugyan azok a veszélyek, ugyan azok a szabályok. Semmivel sem enyhébb ez a gyógyszer a többinél, csak mert rá van írva +ba h jó a bőrödnek.
Ha enyhébb hatásokról írna, v más szabályok vonatkoznának rá akkor elfogadom h ez egy bőrápolási termék. De ez is fogamzásgátló.
,,nem is szabad hosszú évekig használni,mert NEM fogamzásgátlás az elsődleges célja,hanem a betegség kezelése!"
A kérdező nem betegséget akar kikezelni. Fogamzásgátló tablettáról kérdezett, aminek a fogamzásgátlás a célja, nem bőrprobléma kezelés. Amit te írtál az azért TB támogatásos, mert mint te is elmondtad betegség kezelésére van. Szóval minek is írtad ezt ide le?
Nem érted a lényegét!A cypromix véd a terhesség ellen,de ELSŐSORBAN nem azért szedik az emberek,hanem,mert hormonális problémájuk van!Vagyis gyógyszerként szedik,aminek mellesleg fogamzásgátló hatása is van,de ha valaki csak a terhesség elkerülése miatt akarja szedni,annak nem ezt adják,hanem egy olyat,amit elsősorban arra találtak ki.Mivel a cypromix betegségre van,így van rá tb támogatás is,míg a CSAK fogamzásgátló szerekre nincs,ezért drágábbak!
Mivel ezek elég erős gyógyszerek,így túl sokáig nem szabad szedni,akkor sem,ha nem akar továbbra sem gyereket.
Vannak olcsóbb óvszerek amik 8-900ft körül vannak és jók pl:Masculan,Rossmanos,Mülleres
Masculant évekig használtam és egyszer sem szakadt ki.Csak ajánlani tudom.
Hormonokat meg szedjen az akinek baja van pl:klímax,petefészekeltávolítás,női hormonhiány stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!