Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Meg tudtok bízni a fogamzásgát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg tudtok bízni a fogamzásgátlókban? Volt már 'baleseted' mellette? Védekeztek mellette mással is?

Figyelt kérdés

Nem szedek fogamzásgátlót, csak tervezgetem, de úgy érzem, hogy mellette ugyanúgy védekeznénk gumival is, mert én nem tudnék megbízni egy gyógyszerben... Így meg akkor lehet hogy csak többet ártana (az esetleges mellékhatások). Szerintetek így is érdemes lenne szednem? (Kb. 3-5 év múlvára a babát is tervezzük, akkor meg a leállás is ott lenne.)

Ti mennyire bíztok meg a gyógyszerekben?

2011. szept. 5. 22:02
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Kedves gfhhhhhhhhhhhhhhhh !

'Világos' a gyógyszer működése, de ne mond, hogy még sosem hallottál olyanról, hogy gyógyszer mellett esett teherbe valaki! Lehet, hogy kihagyott egy szemet, és ezért fordult ez elő, de ne adj isten egyetlen egyszer elfelejtem, vagy akármi, máris ott a gond. A hormonok átverik a szervezetem... Szerintem a hormonális hatásnak több tényezője lehet, hogy hat-e. Ezért sem tudnék benne igazán megbízni. Mellesleg fiúként könnyebb megbízni valamiben...

2011. szept. 6. 20:17
 12/43 A kérdező kommentje:
Utolsó: sajnálom, ami történt. Egy ilyen 'mellékhatást' biztos nem bírnék ki... :/
2011. szept. 6. 20:23
 13/43 anonim ***** válasza:
83%

Elején én is féltem, aggódtam de szerintem mindenki így van ezzel elején. Nem volt mellékhatás, csak az első hónapban, de valószínűleg azért mert egyben kórházba is kerültem más miatt. Ami azt illeti én meg olyan tipus voltam h az óvszerben nem bíztam :) Elcsúszik, vagy kiszakad és rohanhatok is hormonbombáért a sürgősségire. És igen emellett is teherbe lehet esni, de ha betartasz mindent 0,005%esélye van h teherbe esel. Mint tudjuk az óvszernél ez 1%.

Az, hogy az abbahagyás után milyen hatások lesznek persze senki sem tudhatja előre. De azt is tisztázni kell, hogy azért elég kis % az akiknek baja lesz (persze sose tudhatja ember bele fog e tartozni vagy sem). Én ahogy láttam körülöttem lévőknél, ennél nagy szerepet játszik h betartod e a szünetet vagy nem. Mert 5-8 évig nem szabad szedni folyamatosan, csak erről sok orvos nem nagyon ad tájékoztatást. 1-2 évenként szünet kell. Sajnos aki tovább szedi azoknál nagyobb eséllyel fordul elő h baj lesz.

Ha elkezdi szedni valaki akkor oda kell figyelni nagyon, rendszeres orvosi konzultációval, és nem félni visszamenni ha olyat tapasztalsz ami mellékhatás (mert sokan itt rontják el).

2011. szept. 6. 22:40
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sokan nem szednek tabit egyre többen.Ára sem barátságos meg sorba kell érte állni meg vizsgálatok stb.Van benne üzlet is.Azért is mondják mennyire megbízható mert másképp nem vinnék.Húgom 15 éves kora óta szed és nem lehet gyereke.26 évesen hagyta abba.Nincs peteérése sem semmitől.Lehet az életbe nem lesz neki.Ő szedte ha kell ha nem még ha nem volt pasija akkor is.Ő nézett engem hülyének mert óvatosan bántam vele.
2011. szept. 7. 14:29
 15/43 anonim ***** válasza:
75%
11 évig szedte?? Te jó ég. Hát abból nem csodálom h baj lett. 18 éves kor alatt eleve nem szabad elkezdeni csak nagyon különleges esetben.
2011. szept. 7. 15:07
 16/43 gfhhhhhhhhhhhhhhhh ***** válasza:
50%

Természetesen nem vagyok szakértő és csak a saját tapasztalatomból válaszoltam én kérek elnézést...a kérdésed a következő volt: Ti mennyire bíztok meg a gyógyszerekben?

Elmondtam. De mivel nem vagyok méhész lehet egy ilyen illetőt kellene felkeresned! Nekünk nem volt semmilyen problémánk a tabival, biztos vannak érzékeny hormonháztartással rendelkezők, erről megint csak nem tehetek és arról sem hogy férfiként megbízok valamiben ami bevált...

2011. szept. 7. 15:09
 17/43 anonim ***** válasza:
67%

Hát én nem tudom hol kell sorban állni, mert a vizsgálati lelet egy hét alatt megvan, utána pedig csak mész és feliratod ha kell. Nekem még sosem kellett sorba állnom. Áráról meg annyit h ha vki kiszámolja az óvszer 1 havi ára drágább mint a gyógyszer.

Ha meg valaki 15 éves korától szedi 26 éves koráig szünet nélkül akkor ne csodálkozzon h baj lesz. Sajnálom h ez történt, de ez felelőtlen gyógyszerszedés volt.

2011. szept. 7. 15:11
 18/43 A kérdező kommentje:

gfhhhhhhhhhhhhhhhh!

Szívesen várom pasik válaszát is, nem kell elnézést kérned, csak azért te is beláthatod, hogy ha akármi gond is adódik, nem te sínyled meg a legjobban, így alapból más a hozzáállásod.

Én meg talán elég furcsán állok ehhez, de a gumit még mindig biztonságosabbnak tartom. :/ Azért azon mégiscsak látszik, ha elszakad, sérülés van rajta, de a tablettát nem észlelem, hogy hopp, most épp nem hatnak a hormonok valami miatt...

Ez a mellékhatás azért nagyon durva, hogy gyereke sem lehet többet, csak mert védekezett. Gondolom a dokinak szólnia kellett volna neki, hogy szünetet kell tartani, vagy amikor fiatal volt, fel sem kellett volna írnia. Ez a doki hibája is nagyrészben.

2011. szept. 7. 16:28
 19/43 gfhhhhhhhhhhhhhhhh ***** válasza:
30%

Miért lenne más a hozzáállásom? Ha gyereket csinálok az szerinted csak a nőé? Vagy engem nem terhel ugyanúgy a felelősség? Még, hogy ti sínylitek meg jobban, ez szerintem hülyeség, vagy csak olyan pasikat ismersz, akiket nem érdekel, hogy mi lesz ha...hát én lehet jobban kiakadnék, hogy mit tettem a barátnőmmel!

Amúgy ha normálisan szeded (mindennap kb ugyanabban az időben) semmi bajod nem lehet és ezredrészére redukálódik a teherbeesés esélye, ezt azért illene belátni. Mellesleg ha jól tudom (lehet nem) vérvizsgálat előzi meg a receptet!

Azon meg ne csodálkozzon senki, hogy nem hatásos ha összevissza szedi, vagy hosszú évekig folyamatosan! De én hiába magyarázok úgy látom. Menj el orvoshoz, ha meg annyira félsz tőle tessék óvszerrel reszelni!

2011. szept. 7. 19:41
 20/43 A kérdező kommentje:

gfhhhhhhhhhhhhhhhh!

Azért más a hozzáállásod, mert pl. a babát sem te érzed. Azt sem te érzed, hogy soha többé nem érezheted a babát a hasadban. Ezt azért be kell látnod. Az anyához mindig is jobban fog kötődni a baba, amíg meg nem születik. És ha nem is születhet... Érted. Nem csak olyanokat ismerek, párom is nagyon becsületes, és szerintem ő is mély depresszióba esne, ha kiderülne, hogy soha nem lehet babája, ha velem akar maradni.

Az óvszert használjuk, nyugi. :D Az orvosokban meg így bízzon meg az ember, hogy csak ennél a kérdésnél 2 ember van, akinek nem lehet többé babája a gyógyszer miatt, gondolom tájékoztatás hiányában... Igen, a vizsgálat. Vérvétel, turizás, turizás, turizás... :) Vizsgáltak már meg úgy, hogy 100%ig biztos vagyok benne, hogy abból semmit nem állapított meg... (Ujj fél másodpercre feldug, ami fájt is, és rögtön húzta is ki. Ez mi? Lepkefinghoz sem elég!)

2011. szept. 7. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!