Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik az, hogy ami a betegtájékoztatón van, nem valós?
szóval: *véd
*1.
bocsi,ha hibákért:)
Szia!:)
Úgy csináld, ahogy a doki mondta, és ahogy a tájékoztatóban van írva. Mikor a dokinál voltam, egy ismerősömmel voltam, aki már idősebb, szintén orvos, de más területen dolgozik. Ő régebb szedett tablettát, mielőtt a dokival beszéltünk volna, szólt, hogy készüljek fel rá, hogy csak a második hónaptól véd a tabletta.Aztán a doki,mikor kérdeztük, hogy "tehát akkor nem csak a második hónaptól véd?", valami olyasmit mondott, hogy dehogy, ezek már az első hónapban is biztonságosak. Lényegében én azt szűrtem le, hogy talán a régebbiekkel volt úgy, hogy csak 1 hónap után védtek, és ezért maradt fent a téveszme, valamint azért is, mert a legtöbb ember fél még az első hónapban egyébb fogamzásgátlás nélkül szexelni, aztán "megbátorodnak", vagy ilyesmi.Én a menstruáció első napjától szedtem,10 nap után a barátom bennem élvezett el, és nem lett belőle probléma.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy az első hónapban azért kell mellévédekezni, mert a mai tablettáknak már borzasztó kicsi a hormontartalma és az első hónapban még el kell nyomni egy megindult peteérést. A peteérést ugyanis a menstruáció indítja el és amikor elkezded szedni, az még menstruáció. Az első levél beszedése után és attól kezdve viszont nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés, ami biológiailag nem azonos a menzesszel, ezért nem is indít el peteérést.
Szerintem iszonyat kicsi az esély arra, hogy az első hónapban gyógyszerszedés megkezdése ellenére mégis végigmenjen a peteérés-tüszőrepedés folyamata, de összességében mégis nagyobb, mint azt ezt követő hónapokban.
Én azt javaslom, hogy önmagad ismeretévben dönts, ha parázósabb vagy, várd meg a 2. levelet, ha nem, akkor kövesd a betegtájékoztatót. Rád van bízva.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!