Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít egészség ügyi oknak művi meddővé tétel esetében?
21 évesen 4x voltam terhes ebből az első abortusszal, a második koraszüléssel, a harmadik orvosi javaslattal abortusszal a negyedik spontán vetéléssel végződött, úgy hogy nem is tudtam a terhességről.
Az elsőnél nagyon fiatal voltam, és felelőtlen nem védekeztem.Viszont az utóbbi három terhességem mind gyógyszer szedése mellet fogant.
Hiába szedek gyógyszert, mégis terhes leszek.Ugyan szerettem volna még gyereket, de miután a harmadik terhességemnél azt mondta az orvos hogy nagy a kockázata kihordanom egy gyermeket a koraszülésem (ami lepényleválás miatt volt), így letettem arról hogy én valaha is gyermeket vállaljak.Az utóbbi vetélésem pedig még jobban megerősítette bennem azt, hogy nem is tudnék kihordani egy terhességet.
Na de vajon ez egészség ügyi indoknak számít a művi meddővé tételhez?
Az első jót írt.
De hogyhogy gyógyszer mellett fogantak? Rendesen szedted? És hogyhogy nem tértél át más védekezési módra az első gyógyszer mellett fogant terhességed után? (Hiszen kiderült, h neked nem jó ez a módszer, miért vártál meg vele még hármat?)
Köszönöm.
Azt tudom hogy egészség ügyi okok nélkül is elvégzik a műtétet, csak van a 6 hónap várakozási idő, amit nem szeretnék kivárni.
Igen rendesen szedtem a gyógyszert.
Szerettem volna injekciót felíratni, de ahány dokinál voltam mind azt mondta hogy nem írják fel nekem, hogy miért nem azt nem tudom.
A spiráltól félek, mert akinek az egyenesági rokonaim közt volt, mind begyulladt.
A sterilizációra meg komolyabban csak a mostani vetélésem miatt gondoltam, mert azért szerintem ez valóban drasztikus lépés, a családból mindenki azt mondja hogy nem kéne, de sajnos már nem tudok más megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!