Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Létezik, hogy valaki több év...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik, hogy valaki több év fogamzásgátló szedése után immunissá válik a gyógyszerre? :O

Figyelt kérdés
Lehet, hogy ez egy hatalmas baromság, én is nagyot néztem rajta...De tegnap olvastam valami fórumon, hogy egy nő 4 év pontos tablettaszedés után sajnos beleesett a hibaszázalékba, és terhes lett. Azt mondta neki az orvos, hogy az is előfordulhat, hogy a szervezete hozzászokott az adott tablettához, és már nem reagál rá. Ilyen tényleg van?:O Ha igen, gondolom nem lehet elkerülni, csak akkor veszi észre az ember, ha már baj van...
2011. jún. 27. 16:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van, de sztem nagyon kicsi az esélye.
2011. jún. 27. 16:32
 2/15 anonim ***** válasza:

rákerestem google-be és nincs olyan hogy hozzászokás.

már annyi kérdést olvastam h vaki "véletlenül" teherbeesik h az hihetetlen. mit ki nem találnak a nők. tanulságot levontam. mindig húzz kotont mert ez a saját érdeked.

21/F

2011. jún. 27. 16:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet. immunis valamire-már a szótő is mutatja, hogy az immunrendszeredhez van köze. a fog.gátlónak meg a hormonrendszeredhez. ok, a kettő között szoros kapcsolat van, mivel ezek alkotják az endokrin rendszert, de akkor is, a tabi nem az immunháztartásodra hat, szóval nem szokhatsz hozzá. akik beleesnek a hibaszázalékba, azoknál mindegy, hogy mennyi idő után esnek bele: van, aki évek múltával, van aki fél év múltával.

lehet, h a nő szedett antidepresszánst, vagy beszedte és elkapott egy fosatós vírust, így nem tudta kifejteni a tabi a hatását, ezer oka lehet. de nem szokhatsz hozzá. sőt, a hosszú évek alatt annyi minden lerakódik a szervezetedben a gyógyszer hatóanyagai közül, hogy inkább tisztulnia kell, de nem szokik hozzá.

2011. jún. 27. 17:19
 4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Az utolsó komment megnyugtató. Furcsa számomra, h több év szedés után is válhat valaki 'hibaszázalékossá', hiszen ha addig védett a tabletta, akkor utána miért nem? tudom, erre nincsen logikus válasz, de mégis..olyan jó lenne ezeket megérteni. Mert az vmilyen szinten érthető lenne, hogy egy nő számára már tablettaszedés elején(amikor már védeni kell) kiderül, hogy sajnos pont az 1% szerencsétlen között tudhatja magát. De hogy akár évek után forduljon elő, az számomra furcsa.
2011. jún. 27. 22:21
 5/15 anonim ***** válasza:
utolsó vok: pontosan nem tudom az okát, hogy ennyi év után valaki miért eshet bele a hibaszázalékba, de előfordul, és ennek semmi köze ahhoz, hogy a szervezet hozzászokott e. de ismertem egy nőt személyesen, aki spirállal lett terhes, pedig arra a dokik azt szokták mondani, hogy az aztán 100%-osan véd, erre tessék... a szervezet (pláne a női) elég kiszámíthatatlan. de mondom, elég sok oka lehet annak, ha a tabi nem hat mégsem: sok gyógyszer csökkenti a hatását, de elég az is, ha valami okból kifolyólag megváltozik a hormonrendszered, a hormonszinted, és már nem úgy hat, ahogyan kéne, ezért kéne folyamatosan kontrollra járni. nekem az első tabival minden ok volt, aztán szünet, majd újra szedtem, és tök pattanásos lettem, elment az étvágyam, holott pont hogy ezeknek az ellenkezőjének kellett volna történnie. valsz a hormonháztartásom borult meg. bocs a szófosásért, remélem segítettem:)
2011. jún. 28. 00:53
 6/15 anonim ***** válasza:

"spirállal lett terhes"

egy ilyen spirálos kérdést egyszer én is olvastam. bár ott arról volt szó h a nő is meg a pasi is berúgott és a nő elfelejtette visszatenni. azt mondta ott h havonta egyszer ki kell vennie és pont aznapra esett.

2011. jún. 28. 02:27
 7/15 anonim ***** válasza:
nekem ezt az ismerősöm cirka 10-15 éve mesélte, és akkoriban sztem még nem volt kivehető spirál, legalábbis neki tuti nem olyan volt, pont ezért lepődött meg. volt már 4 gyereke, tutira akart menni h ne legyen több.
2011. jún. 28. 02:29
 8/15 A kérdező kommentje:
köszi, hasznos volt!Viszont sajnos tény, hogy ilyen szempontból 'hiába' jár az ember kontrollra, mert hormonszintet nem nagyon néznek, szóval nem tudom, hogy derülhet ki, ha vmi hormonváltozás következtében nem hat megfelelően a tabi. Úgy értem..ezek a kontrollvizsgálatok többnyire abból állnak, h vérképet néz az orvos, h okés-e a mjáfunkció, nem emelkedett-e a trombocita szám, meg ilyesmi. Ezekből meg nem lehet következtetést levonni, a hatásosságra vonatkozóan. Mindegy, nem kéne ennyit kombinálnom, valószínűleg nagyon extrém esetekben fordul elő, h nem véd..csak hát az embert ez nem boldogítja, ha éppen ő az a különleges példány..
2011. jún. 28. 12:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a sok 'fogamzásgátló PONTOS szedése mellett teherbe estem' jellegű hozzászólással...Persze sokan biztos letagadják, hogy ők hibáztak, hogy több órát csúsztak a bevétellel/ kihagytak 1-2 tablettát/ olyan gyógyszert szedtek, ami kiütötte a fog.gátl.hatását, vagy bármi ilyesmi..De lehet olvasni teljesen őszinte kommenteket, miszerint tényleg úgy szedte ahogy kellett, és mégis 'gyönyörű gyermeke született tőle'. Tudom , ilyen is előfordul, de ennyire gyakran?:O Komolyan kezdek frászt kapni..20 éves vagyok, és nagyon gyereknek érzem magam a gyerekvállaláshoz..Szeretnék bízni a bogyómban, de így olyan nehéz...
2011. jún. 28. 12:34
 10/15 anonim ***** válasza:

NE parázz rá, mert attól úgyanúgy beleesel a hibaszázalékba, mintha nem görcsölsz rá. Én egy évig ezen paráztam, egy csomó tesztet elhasználtam. Aztán rájöttem, hogy ha odafigyelve pontosan szedem a tablettát, nem lehet baj, ha mégis, akkor az volt "megírva"

Egyébként doki UH-val látja, ha nem jó a tabletta, mert akkor vannak peteérésre utaló nyomok.

2011. jún. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!