Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Terhes lehetek így? Vegyek be...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes lehetek így? Vegyek be esemény utánit?

Figyelt kérdés

Tudom, kissé gyermetegnek hangzik a kérdés, de felnőtt családanya vagyok, kérlek ne árasszatok el a tiniknek kijáró kioktatásokkal.

Szóval egészségügyi okokból abbahagytam a fogamzásgátló szedését, és más fogamzásgátlási módszerek után kellett néznünk, ami lehetőleg nem óvszer. Pharmatex tablettát használtunk, nem is volt semmi baj, gondosan betartottam az előírásokat. Azt írja a tájékoztató, hogy közvetlenül aktus előtt és után ne mosakodjunk szappannal, mert az elenyésző mértékű szappanmaradványok is csökkentik a hatását, viszont utólag kiderült, hogy tegnap a férjem rendesen tusfürdővel zuhanyozott mielőtt összebújtunk. Aggódom, mert annak idején is úgy jött össze az első gyermekünk, a fogamzásgátló letevése után három hónapig megszakítással terveztünk szeretkezni, csak utána élesben, és valóban nem csúszott be "hiba" a dologba, ám már akkor, az előváladéktól teherbeestem, szóval szupertermékenyek lehetünk. Amúgy úgy számolom, 5 nappal lehetek peteérés után. De azért félek. Az eseményutáni viszont olyan óriási hormonsokk... Erősítsetek meg, hogy mégis ez lesz a jó megoldás! Vagy abban erősítsetek meg, hogy a kockázat elenyésző.

Még várni szeretnénk 2-3 évet a következő gyerekkel...

2011. jún. 17. 05:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben akkor spirállal védekeznék,vagy van injekciós fog.gátló is.De nem értem miért nem jó a fog.gátló,ha msot ugyanugy valami gógyszert szedsz.Tesztelj,menj el dokihoz és megtudod mi a helyzet,de az hogy most gyerek vagy 2-3 év...ha el tudjátok tartani és becsuszik,akkor nem olyan nagy gond szerintem.ha a pénz a gond,akkor meg később se lesz több,szoval biztonságos módón védekezzetek,ne megszakitással stb.De nem is értem egy felnött nő fejében hogyan fordulhat ez meg,hogy nem a jol bevált ovszer vagy fogamzásgátló modszerrel védekezzünk.
2011. jún. 17. 07:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Első: A pharmatex nem gyógyszer... :DDD

Az óvszer teljes mértékben ki van lőve nálatok? Amúgy a pharmatex csak megszakítással együtt megbízható valamennyire, de nekem a nődokim azt mondta, hogy kb semmit nem ér. Tehát még ha betartod az előírásait de elmegy benned a férjed, akkor is elég nagy esélye van a teherbeesésnek.

Ha az óvszer kilőve csak akkor maradjatok ennél, de én ha biztosra akarnék menni, akkor csakis megszakítással + hőmérőzéssel együtt alkalmaznám.

25/N

2011. jún. 17. 09:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Elsőnek: a tabletta a hormonok miatt van kilőve egyelőre (mint írtam, egészségügyi okokból), nem azért mert mondjuk lusta vagyok szedni naponta. Szerinted az injekció mit tartalmaz? és a spirál? bizony, hormonokat! bár a spirálnak valóban van hormonmentes változata, de egyelőre félek tőle, anyámnak annak idején súlyos problémái lettek a használatából adódóan.

s bár tudom, hogy az eseményutáni is nagy hormondózis, de nem is csinálnék belőle rendszert, egyszer talán kibírom, végül döntöttem, épp most indulok feliratni.

A második pedig jól mondta, a pharmatex valóban nem egy szájon át szedendő gyógyszer, hanem egy spermicid hüvelytabletta, nem hormonok útján hat. Nemcsak hogy lövésed sincs arról, amiről írtam, de el se olvastad rendesen, mivel azt írtad: "Tesztelj, menj el dokihoz és megtudod mi a helyzet." Hova teszteljek ha tegnap történt az egész, ahogyan azt írtam is? Legkorábban két hét múlva tesztelhetnék, az eseményutáni határideje pedig 72 óra. Vagy úgy gondoltad hogy te arra szavazol, ne vegyem be az esemény utánit és várjam ki hogy mi lesz? Ha így van, nem volt egyértelmű az állásfoglalásod, bocs.

A gyermeket el tudnánk tartani, bár kissé szűkösebben élve, mint most, és ha netán becsúszna egy babó, tuti nem vetetném el, de ha élhetek még a sürgősségi fogamzásgátlás eszközével, akkor inkább mégiscsak kivárnám azt a 2-3 évet, úgyhogy végül emellett döntöttem.

Másodiknak: sajnos ciki vagy sem, óvszerben egyszerűen lelankad a férjem, úgyhogy nálunk valóban az lenne a legtutibb fogamzásgátló eszköz, pont olyan jó mint a pohár víz szex helyett :) én is hallottam rosszakat a pharmatexről, de ugyanúgy jókat is. nekünk eddig bevált. Bár lehet hogy kiegészítem pesszáriummal, mert pont a rossz pharmatexes sztorik miatt minden hónapban félek egy kicsit, és csendesen megünneplem magamban a mensim jöttét.

Hát kösz a válaszokat lányok!

2011. jún. 17. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:
ultra vékony gumival se jo?exemnek is és mostaninak is lelankad a gumiban.de ha huzogatja közbe vissza áll rndesbe a huszár.bár mi nem gumizunk,mert babát szeretnénk,de persze hogy nem jön össze már fél éve...
2011. jún. 17. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:

A pharmatexet önmagában felejtsétek el véleményem szerint. Nem megbízható. Vagy megszakítással együtt alkalmazzátok, vagy vegyél pesszáriumot, és azzal együtt.

Egyébként ha teljesen szabályos a ciklusod, és biztosan tudod, hogy mikor szokott peteérésed lenni, akkor én nem venném be a tablettát 5 nappal peteérés után, mert kicsi az esély a terhességre. Főleg úgy, hogy végül is félig-meddig védekeztetek...

Persze ha egyáltalán nem férne bele az életembe egy gyerek, akkor lehet bevenném, de te azt montad, azért katasztrófa nem lenne...

2011. jún. 17. 12:04
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, végül bevettem az esemény utánit, és vettem egy pesszáriumot is. így mégiscsak nyugodtabb leszek.

a ciklusom tök szabályos, a peteérésem idejét hőmérő nélkül is pontosan tudom az enyhe ovulációs fájdalmaimból, de mégsem érzem biztonságban magam 5 nappal ovu után, félek a totál kiszámíthatatlan extra peteéréstől, aminek kábé ugyanannyi az esélye, mint előváladéktól teherbeesni, s ez utóbbi nekem sikerült már egyszer :)

kyrilla blogja kedves kezdeményezés, de ha jól veszem ki, nem én vagyok a célközönsége. de hátha segíteni tudsz egy-két kétségbeesett tinilánynak, hajrá!

2011. jún. 17. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!