Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mercilon Novynette helyett?
A Novynette-től én is híztam.
Utálom, ha egy patikus orvososat játszik és meg akarja mondani, hogy mit vegyél ahelyett, ami a recepteden van. Még akkor is, ha amúgy a két dolog ugyanolya. Inkább szólj a dokidnak, hogy mi a baj. Ha nincs rá pénzed, akkor ne magánhoz menj...
"Utálom, ha egy patikus orvososat játszik és meg akarja mondani, hogy mit vegyél ahelyett, ami a recepteden van."
Ne orvost játszik, hanem ez a dolga. És a gyógyszerekhez spec lehet jobban ért, mint a doki.
Ugyanaz van benne. Teljesen ugyanaz. Ugyanolyan mennyiségben. Mégis miért ne használhatná helyette? Ez kb olyan, mintha azon izélnél, hogy a korona márkájú kristálycukor helyett csak tesco-s van....
De mivel tök ugyanaz van benne, ettől is ugyanúgy hízni fogsz.
A gyógyszernél inkább jobb az elővigyázatosság, emiatt nem hasonlítom a cukorhoz...
Szerintem ezt nem itt kéne eldönteni, hanem, majd az orvos megmondja.
De most mit kell ezen megmondani? A gyógyszerész megmondta, hogy ugyanaz. Ő se véletlenül tanul 5 évig az egyetemen. De biztos a piacon vette a diplomáját...
Mint mondtam, a gyógyszerek hatóanyagait sokkal jobban tudják a gyógyszerészek.
Egyébként el lehet olvasni a betegtájékoztatót is.
Novynette: "A készítmény hatóanyagai: 150 mikrogramm dezogesztrel és 20 mikrogramm etinilösztradiol filmtablettánként."
Mercilon: "Hatóanyaga: 0,15 mg desogestrelum (dezogesztrol) és 0,02 mg ethinylestradiolum (etinilösztradiol) tablettánként."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!