Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyengíti a hatását, érdemes kiváltanom a gyógyszert? (többi lent)
Figyelt kérdés
6 napja szedem a fogamzásgátlót, és most írt fel az orvosom (túl sok volt a baktérium a vizeletben) Cifran nevezetű antibiotikumot. Mennyire gyengíti a hatását? nem vettem meg a gyógyszert, mert 2 hetes a leletem, azóta már canestent kentem rá, hüvelykúpot is használtam, mert volt viszketéses problémám, illetve rendszeresen törlőkendővel és intim mosakodó géllel (nap-mint nap tisztítóm).
Szerintetek váltsam ki és kezdjem el szedni? érdemes lehet még? kérdezte az orvos, hogy van-e panaszom, de csak az a viszketés volt és az is a hüvelyemnél, a bejáratnál, az már megoldódott másfél hete és semmi csípő, égető érzésem nem volt (még előtte sem).
2011. máj. 31. 20:19
1/10 anonim válasza:
Attól, hogy múlnak a tünetek, még bőven ott lehetnek a baktériumok a vizeletedben. Váltsd ki és vedd be az egészet, ahogy megadta a doki, az első hónapban úgyis még várni kell a szeretkezéssel.
2/10 A kérdező kommentje:
igen. de ha első hónapban ez a gyógyszer szinte semlegesít, akkor olyan, mintha nem szedtem volna, vagy minimálisan és lehet 2. mensi után hatástalan lenne (talán).
2011. máj. 31. 21:51
3/10 anonim válasza:
Ha annyira félsz a semlegesítéstől, akkor várj plusz 1 hete, rendszeres szedésnél az a szabály, hogy az antibiotikum kúra alatt plusz egy hétnél kell kiegészítő védekezés.
4/10 A kérdező kommentje:
akkor, ezek szerint a 7 napos szünet most nem kell? vagy 21 nap helyett 28 napig szedjem és utána legyen 7 nap szünet?
2011. máj. 31. 22:01
5/10 A kérdező kommentje:
elolvastam. amikor befejeztem az antibiotikum szedését utána 4 hét kiegészítő fogamzásgátlás szükséges. de nem írja, hogy kell-e nap szünet..
2011. máj. 31. 22:18
6/10 A kérdező kommentje:
*7 nap
2011. máj. 31. 22:18
7/10 anonim válasza:
De a 7 nap szünet mindig kell. Beszeded 21 szemet, 7 nap szünet, majd így tovább. Amint abbahagyod a kúrát, utána még úgy látszik nálad plusz 4 hétig más védekezés.
8/10 A kérdező kommentje:
a kiegészítő foggátlást a gyógyszerre érti, nem? te úgy érted, hogy óvszerrel? szóval amikor szedem, akkor 4 hétig óvszerrel, de rendesen 21 napos szedéssel és szünettel? bocsi, nem akarok félre értést.
2011. máj. 31. 22:54
9/10 anonim válasza:
Nem-nem, a kiegészítő fogamzásgátlás annyit jelent, hogy szeded a bogyót, ahogy kell a tájékoztató szerint, de amíg antibiotikumon vagy plusz 4 hét, addig is szeded plusz óvszert használsz.
10/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2011. jún. 1. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!