Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Rosszul használtam a Cypromixe...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rosszul használtam a Cypromixet? Pedig én úgy tudtam, így is jó, de most aggódok, főleg, hogy szex is volt közben!

Figyelt kérdés

Nem, nem kis hülye tini (már bocsánat) vagyok. Elmúltam 18.

Már december óta szedem a Cypromixet. De nem szoktam 7 napos gyógyszerszünetet tartani :S Úgy szoktam, hogy abbahagyom a levelet (21 darab), és kb 3-4 nap múlva szokott megjönni. Én ezen a napon már be is veszem a következő levél első gyógyszerét.

Múlt hét előtti héten is így volt. Lényeg, hogy végeztem egy levéllel, és kb 3 nap múlva, hétfőn megjött. Aznap egyből elkezdtem már szedni a következő levéllel. Szombat éjjel (vagyis már vasárnap) volt szex. Most nagyon izgulok, hogy valami baj lehet :( Nem szeretnék semmi galibát. De amúgy is, én a tablettát jobbnak tartom mint az óvszert, ezért nem azt használok.. Kérdés akkor, hogy így is hatásos a gyógyszer?:S

(Én tényleg úgy tudtam, nem muszáj 7 napos szünetet tartani!)

2011. ápr. 28. 15:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Más problémád nem volt a pattanásaidon kívül? A ciklusod rendszeres volt a tabletta előtt? Nem vagy túlsúlyos? Nincsen több/erősebb szőrzeted?

Vizsgált vmit az orvos, vagy csak felírta ezeket a gyógyszereket?

2011. ápr. 28. 17:47
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem igazán volt rendszeres:S Főleg az utóbbi időben (mármint mielőtt elkezdtem szedni, azokban a hónapokban).. szinte mindig kb 2-3 nappal korábban jött meg, mint kellett volna. Túlsúlyom nincsen, max egy-két kg, de gondolom nem ekkora mértékűre gondoltál.. meg nem volt szőrrel kapcsolatban sem problémám. Régen, 2-3 éve voltam nőgyógyásznál, mert akkor hetekig folyamatosan megvolt (és ezzel párhuzamosan seborrheát állapított meg) Ekkor kaptam először Cypromixet. Nem tudom pontosan már, hogy meddig szedtem, de rendszerezte a dolgaimat és a bőrömet is helyrerakta. Sajnos a bőrproblémáim nagyon előjöttek újra. Elmentünk egy bőrgyógyász-kozmetológushoz (ismert, meg hallottunk is róla, jó tapasztalatokat). Ő megállapította, hogy sajnos csak kozmetikus és külső kezelés nem oldja meg a bőrproblémákat. Anyukámnak ugyanilyen "rossz" bőre van. 39 éves, de még mindig vannak pattanásai. Szóval ezek után felírta a Roaccutant, elég tekintélyes adagot kell szednem, 3 darabot naponta. Emellé pedig kötelező ugyebár a fogamzásgátló. Kérdezte, hogy szedtem-e korábban, mondtam, hogy igen, Cypromixet. Kérdezte, hogy volt-e problémám vele, mondtam hogy nem. Erre azt válaszolta, hogy jó akkor szedjem megint azt.

(Bocsánat a kicsit hosszú történetért, csak hát így pontos az egész)

2011. ápr. 28. 18:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Inkább nem minősítem, mekkora állatságot csinálsz azzal, hogy nem rendeltetésszerűen szedsz egy olyan gyógyszert, amit szigorúan rendeltetésszerűen kell szedni. Nem vagy tini, azt most már tudjuk, de azért ajánlom, nőj fel.
2011. ápr. 28. 18:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdeztem, mert ha szőrös lennél és túlsúlyos, rendszertelen menzesszel, akkor PCO is lehetne. Akkor azt tanácsoltam volna, hogy menj el endokrinológushoz. De így semmi arra utaló jel nincsen.

A terhességtől nem kell tartanod, de ha megnyugtat, csinálj tesztet. Viszont reménykedjünk benne, hogy a ciklusod nem fogja megszenvedni a szedést.

De egyébként nem igazán értem. Eddig végig azt hitted, hogy jól szeded a tablettát. De akkor miért jutott most eszedbe, hogy terhes lehetsz?

2011. ápr. 28. 18:23
 15/16 A kérdező kommentje:

Egyébként úgy indultam neki, hogy tuti nem lesz szexuális kapcsolatom, amíg a gyógyszert szedem (mármint a Roát), mert sokat olvastam róla, hogy a bőr/szájszárazság mellett hüvelyszárazság is előfordulhat. Meg úgy egyébként sem sokat gondolkodtam a témán, mivel konkrétan nincsen jelenleg barátom.

Viszont múlt hét előtti héten mégis úgy hozta a sors, hogy lefeküdtem valakivel (nem ismeretlen emberrel, hanem egy baráttal, hosszú történet). És igazság szerint, ő volt az első. Furcsa és bonyolult kissé, de a lényeg, hogy egyes-egyáltalán nem volt "tervben" ilyen együttlét, se vele, se mással. Amúgy ha jól emlékszem, amikor régen szedtem a gyógyszert, akkor jól szedtem. Igazából fogalmam sincs, miért szedtem most rosszul. Uh, nagyon nem figyeltem oda, az biztos!!

2011. ápr. 28. 18:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Mert nem olvastad el a betegtájékoztatót vagy a füleden ültél, mikor az orvos mondta, hogy a 7 napos szünetet meg KELL tartani.

Aztán majd az ilyenek riogatják telipofával a tablettájukat normálisan szedőket, hogy "húú, én is fogamzásgátló mellett lettem ám terhes!"

2011. ápr. 28. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!