Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszul használtam a Cypromixet? Pedig én úgy tudtam, így is jó, de most aggódok, főleg, hogy szex is volt közben!
Nem, nem kis hülye tini (már bocsánat) vagyok. Elmúltam 18.
Már december óta szedem a Cypromixet. De nem szoktam 7 napos gyógyszerszünetet tartani :S Úgy szoktam, hogy abbahagyom a levelet (21 darab), és kb 3-4 nap múlva szokott megjönni. Én ezen a napon már be is veszem a következő levél első gyógyszerét.
Múlt hét előtti héten is így volt. Lényeg, hogy végeztem egy levéllel, és kb 3 nap múlva, hétfőn megjött. Aznap egyből elkezdtem már szedni a következő levéllel. Szombat éjjel (vagyis már vasárnap) volt szex. Most nagyon izgulok, hogy valami baj lehet :( Nem szeretnék semmi galibát. De amúgy is, én a tablettát jobbnak tartom mint az óvszert, ezért nem azt használok.. Kérdés akkor, hogy így is hatásos a gyógyszer?:S
(Én tényleg úgy tudtam, nem muszáj 7 napos szünetet tartani!)
A terhesség nem valószínű, de:
- Cypromix elsősorban nem fogamzásgátló, hanem egy erős hormongyógyszer (természetesen ettől még ugyanúgy véd, mint a többi!). Csak és kizárólag indokolt esetben szabad felírni! Neked mégis mi bajod van, hogy ezt írták fel?
- Rosszul szedted. Nem olvastad el előtte tájékoztatót? Teljesen egyértelműen le van írva, hogy hogyan kell szedni. Ezzel szépen szétcseszhetted a hormonháztartásod.
Két dolgot tudok tanácsolni:
- Menj e orvoshoz és kérdezd meg.
- Ha nem tudsz elmenni, akkor a www.orvostudakozo.hu oldalon Dr. Hmvas Ferenctől kérj segítséget, ő elég gyorsan válaszol.
"Jó, utolsó válaszoló légy olyan kedves és ne legyél ilyen. "
Bocs már, hogy segíteni akartam.
Azért tartottam fontosnak leírni, mert néhány orvos csak azért irkálja fűnek fának ezt a gyógyszert, mert olcsóbb, mint a többi.
Nem egy nő van, aki nem is tud arról, hogy csak indokolt esetben szabad felírni. Ezért hívtam fel rá a figyelmed.
Nem kell leugatni csak azért, mert megpróbáltam segíteni. Egyébként se zavarjon, hogy kb csak én adtam használható választ.
Nem megint csinálom, hanem most csinálom. Mert megpróbáltam a legjobb tudásom szerint segíteni, de te köszönet helyett az arcomba vágtad, hogy ne legyek ilyen.
Egyébként biztos, hogy nem vagy terhes. Akkor lehetnél az, hogy hosszabb szünetet tartottál volna. De te még azt a 7 napot sem tartottad meg.
Mindenesetre inkább kérdezd meg az orvost mit tegyél, mert egy életre tönkreteheted ezzel a peteérésedet. És akkor mondjuk most nem lesz babád, de lehet, hogy később sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!