Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ducibb lányok, ti milyen fogamzásgátló tablettát szedtek?
Utolsó:
Nézz egy kicsit utána a dolgoknak...
Én pont ezért nem szedek semmilyet (van rajtam pár kg felesleg, nem szeretném megduplázni...)
A mai, alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók a legtöbb esetben nem konkrét hízást okoznak, max. növekedett étvágyat, amitől többet eszel és hízol. Kevés esetben előfordulhat, hogy a vízháztartásod megborul és több vizet tárol el, ez vezethet súlygyarapodáshoz, ez viszont mellékhatás és vissza kell vele menni orvoshoz és gyógyszert cserélni! Nagyon sokan szedik tovább a fogamzásgátlót akkor is, amikor már több mellékhatás kijött rajtuk, ezt nem szabad! Váltani kell, vagy ha több gyógyszer is mellékhatást okoz, leállni vele.
Viszont előre nem tudhatod, hogy egy adott gyógyszer milyen mellékhatást fog benned kiváltani, mert mindenki máshogy reagál rá. Ne szedj be olyan orvos által felírt tablettát, aki nem vizsgál ki előre laborral (vér/vizelet, érdemes évente ismételtetni), hogy alkalmas-e rá a szervezeted. Ha volt a családban Leiden-mutáció, arra is kérhetsz kivizsgálást, illetve ha hosszú üléskor érezhetően dagad/zsibbad a lábad, azt is érdemes említeni.
A statisztika kedvéért: 26L, ~165cm/58kg, Lyndinette 20 másfél éve. Korábban már szedtem (cisztára írták fel), leálltam vele, ciklus azonnal visszatért a gyógyszer előtti állapotra. Mellékhatás nincs. Ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!