Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik fogamzásgátlót válasszam?
Igazából ezt a legjobban a nőgyógyász tudja megmondani, aki megvizsgál, kikérdez a menstruációdról (mikor volt először, szabályos-e, anyukádnak milyen) megkérdezi, h volt-e már kapcsolatod, elküld vérvételre, (esetleg ultrahangra) megnézi az alkatod (mennyire "nőies" v. fiús), vannak- e bőrproblémáid. Ezek alapján kiválasztja a kb. 30 féle készítményből, ami manapság forgalomban van piciny hazánkban, h neked melyik lenne az ideális. Ilyenkor ált. 1 hónapra írják fel, és utána visszahívnak, h meg voltál-e vele elégedve (nem híztál-e, libidó ok-e), és ha úgy tűnik, h jó, felírják +3 hónapra, és ezek után ismét ha van kérdésed/problámád, felteheted, és kérhetsz másik gyógyszert, ha az előző nem jött be. Nyugodtan mond meg, ha neked gondot okoz 7800 ft/3hónapi gyógyszer kifizetése, mert akkor fog ajánlani olcsóbbat, ami szintén beválik.
Személy szerint én 1 évig szedtem mercilont, 1 dekát nem híztam tőle, viszont a fent nevezett ára volt. Utána a bőrproblémák miatt váltottam cypromix-re, fél éve szedem, eddig semmi panasz, és szebb az arcom :) Ez 2500 ft/3hó.
(Rákereshetsz mindkettőre, írnak róla jót, rosszat nekem bejött mindkettő, annyiféle ember van. mindenkinek más a jó.)
Egy normális és hozzáértő orvos magasról leszarja, hogy te melyik fajta tablettát szeretnéd (max megpróbál olyat keresni, ami árban megfelel). Azt adja, ami a te szervezetednek a legmegfelelőbb.
És ha ért a szakmájához, akkor a kikérdezésedből, megtekintésedből meg kell tudnia állapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!