Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem le barátnőmet arról, hogy átálljunk a tablettára?
Te sehogy se tudod lebeszélni róla, ha ő akarja, ő fogja kiíratni a nőgyógyásznál és ő fogja beszedni. Persze el lehet mondani neki a mellékhatásokat, ezt egy jobb nőgyógyász is megteszi neki, plusz ott a betegtájékoztató is.
Kedves első, én is értek a biológiához (biológus vagyok) és nem, nem így működik a fogamzásgátló. Ha tabletta mellett valaki megfogan (mint én is) semmi baja sem lesz. A fogamzásgátló tabletta úgy működik, hogy a szervezettel elhiteti, hogy a szervezet bizony terhes (hormonok jelennek meg a testben a gyógyszerből, ami azt az üzenetet küldi, hogy hahó terhesek vagyunk). Ekkor a test úgy tesz mint amikor tényleg terhes egy nő és leállítja a petesejt érését. Nem kinyírja azokat amik megértek, hanem ülnek ott a kis petesejtek és nem érnek semerre se, csak úgy vannak. A tabletta által bevitt hormonok keringenek a vérben és nem mennek oda a petesejthez és kezdik el rugdosni míg meg nem döglik, mert ez baromság. Mivel a test azt hiszi, hogy terhes így ugye se peteérés, se menzesz. Vagyis az a bizonyos vérzés, ami tényleg jelentkezik, az megvonásos vérzés. Úgy van beállítva a tabletta, hogy a hiányától (7 napos szünet) jelentkezzen ez a vérzés (ami ált gyengébb a rendes vérzésnél), hogy a nő tudja, hogy nem terhes, mivel ha megtörtént a megtermékenyítés még ez a fajta vérzés is el fog maradni, mivel a méhnyálkahártyába beágyazódik a megtermékenyített petesejt és optimális esetben az onnan már nem fog leválni (mármint a méhnyálkahártya) még a fogamzás gátló hiányára sem.
Na így működik a tabletta, te meg inkább menj és programozz C#-ban vagy hasonlóban a biológiát meg hagyd meg annak, aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!