Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan beszéljem le barátnőmet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljem le barátnőmet arról, hogy átálljunk a tablettára?

Figyelt kérdés
Felmerült ez az ötlet pár hete, de nem szeretném ha szedne bármit is a mellékhatások és későbbi szövődmények miatt. (kérdező: 21/F)
2011. márc. 31. 22:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Én sem hagynám a barátnőmnek. Szerintem se normális dolog. Most jöhetnek a nők és támadhatják a véleményem, de elég sokat tudok a biológiából. Meséld csak el neki, hogy mit csinál a tabletta. Először is a petesejtet támadja, megpróbálja meg semmisíteni. De tejesen nem tudja így megakadályozza, hogy beágyazódjon. Képzeljétek el, ha egyszer mégis terhes marad a nő. Egy olyan torzszülöttet hoz a világra, hogy még azt se lehet eldönteni, hogy embere vagy sem. Ijesztő. Ez konkrétan a logest nevű készítmény amiről írtam. Én inkább lemondanék a szexről, mint hogy erre kérjem a barátnőm.
2011. márc. 31. 22:22
 2/12 anonim ***** válasza:
21%

a mai fogamzásgátlók elég korszerűek,nagyon pici a hiba%-uk,ha rendesen szedi,nem hagy ki napokat,akkor nem esik teherbe váletlen se

káros?

akkor ne engedd kocsikközé,mert káros a kipufogóból kijutó füst

vagy ne szörtelenitse magát,mert káros a bőrnek?

tényleg,borotválkozni sehagyod?

2011. márc. 31. 22:33
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

22:22

A jelenleg kapható szerek hormon-hatású készítmények, amelyek magát a peteérést akadályozzák meg folyamatos szedés mellett.

Amiről te beszélsz az az esemény utáni tabletta, ami valóban sokkal károsabb a szervezetre nézve.

Ajánlom ezt a cikket:

[link]

Mellesleg, hogy a kérdésre válaszoljak, mondd meg a barátnődnek, hogy miattad ne kezdje el szedni, mert nem igényled a gumi nélküli szexet. Ennyi, nem hiszem, hogy feleslegesen tömni akarja magát hormonokkal.

26/F

2011. márc. 31. 22:39
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Amiről én beszéltem (logest) nem esemény utáni tabletta. A hormon alapúakkal meg az van, hogy van aki nem szedheti mert mellékhatása van. Azt úgy kell elképzelni, mint egy számítógép vírust. Támadja a windowst azaz azt, ahogy az agyad dönt a peteérésről.
2011. márc. 31. 22:44
 5/12 anonim ***** válasza:

Támadják a petesejtet xD Ezen behaltam... Nem támad az semmit. Olyan hormonokat tartalmaz, amitől a petesejt nem érik meg. Mint például terhesség alatt. Akkor a terhesség is támadja a petesejteket?? =D Hát ez nagyon jó vicc volt, jót nevettem. Én is tudok egyet s mást az ilyesmiről, biokémiát tanulok. Ami tényleg kockázat a fogamzásgátlókban, az az, hogy gondot okozhat az endokrin rendszerben. De a mai modern szerekkel ennek az esélye elég erősen a nullához konvergál. Ráadásul a vizsgálatok sem díszből vannak a gyógyszer felírása mögött.

Ha le akarod beszélni a barátnődet a fogamzásgátlóról, akkor nézz utána, és keress más fogamzásgátló módszert, ami mindkettőtöknek megfelel.

Én például utálom az óvszert, egyrészt, mert latexallergiám van, másrészt számomra alapvetően kellemetlen maga a gumi érzése lenn. Jobban szeretem, ha párom közvetlenül ér hozzám, és nem 1 műanyag zsákban mozog bennem ki-be.

De mondom, nézz utána, a foggátlón és az óvszeren kívül is vannak még módszerek, amelyek mindkettőtöknek megfelelhetnek.

2011. márc. 31. 22:50
 6/12 anonim ***** válasza:
29%
Tudom, hogy nem szakszó az, hogy támadják, de ha egy kis csaj aki meg a középiskola elején van, semmit se értene meg a tudományos magyarázatból. Így próbáltam lefordítani nekik.
2011. márc. 31. 22:53
 7/12 anonim ***** válasza:

"HOGYAN MŰKÖDIK A TABLETTA?

A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nő 1) időszakos meddőség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elő lehet idézni.

1.Az ovuláció leállításával:

Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökődik ki petesejt a petefészekből, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthető petesejt, akkor a nő kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.

2.A beágyazódás megakadályozásával:

A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.

3.A spermiumok vándorlásának gátlásával:

Az ovuláció előtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besűrűsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását.

A tabletta még két tényezőjét befolyásolhatja a női termékenységnek.

4.A petevezetékekben is változásokat okoz:

A progesztogének miatt a petevezetékek kevésbé hatékonyan hajtják a petesejteket ki a petevezetékekből a méh felé. Emiatt az embrió túl későn érhet a méhbe és már nem tud sikeresen beágyazódni.

5.Megszakítja a terhességet:

Miután a petesejt kilökődött a petefészekből, a nő ciklusát az a mirigy irányítja, amely a már üres petesejt zsákból, a sárgatestből (corpus luteum) keletkezik; ez normélis esetben elég ideig működik ahhoz, hogy az embrió beágyazódhasson és a placenta elkezdje a táplálását.

Azonban a tabletta hormonjai hatására a sárgatest rosszul működhet, ami miatt a méhnyálkahártya lelökődik, még mielőtt sikeresen beágyazódott volna az embrió.

Összegezve tehát a nő természetes termékenységének működéséhez több rendzer és szerv tökéletes koordinálására van szükség. A fogamzásgátló tabletták - melyek szintetikus vegyületeket tartalmaznak - megzavarják ezt a koordinációt, és ezzel káros hatással vannak a nő normális termékenységére és a "véletlen" fogant életekre. "

(Paul Eckenbrock, R. Ph. )

Lebeszélni sehogy nem tudod,ha ő akarja.Ha elkezdi szedni és nem válik be,mert kijön pár mellékhatása,akkor magától is abba fogja hagyni.Addig pedig mindig benne lesz a kíváncsiság,hogy vajon milyen lehet gumi nélkül.A kockázatokkal egy tizen-huszonéves nem törődik.Ha majd babát akar,akkor fog izgulni,hogy vajon lehet-e,nem zavarta-e meg nagyon a ciklusát a fogamzásgátló.

2011. ápr. 1. 00:07
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

91%-os:

támadja a windowst...

messziről süt az ilyenről h vmi infós foglalkozása van,vagy olyat tanul...

és hogy életében nem volt még nője

2011. ápr. 1. 06:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Az első kettő igaz. Többek közt Infót tanulok felsőoktatásban és abból is élek. De mellette még sok más dolog is érdekel. De a harmadik tipp nem jött be. 2,5 éve élek boldog kapcsolatba.
2011. ápr. 1. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:
22%

Valaki egyszer azt kerdezte ezen a weblapon, hogy miert kezelik az emberek ugy a fogamzasgatlo tablettat, mint valami cukorkat, aminek nincs semmi mellekhatasa, semmi gondot nem okozhat. Nagyon igaza van. Eleg vegigolvasni itt par ember valaszat, es mar latni is, hogy sokan ugy kezelik, mintha cukorka lenne. Hadd irjak le akkor par dolgot:

1. A fogamzasgatlo tabletta hormontartamlu keszitmeny. Hiaba vannak ma mar alacsony hormontartalmuak, az meg nem azt jelenti, hogy olyanok mint a cukorkak es szedheti oket boldog-boldogtalan akar 40even keresztul. Igen is karos lehet a szervezetre hosszu tavon. Nem hallottatok meg hogy Czeizel Endre is megmondta, hogy pl. a szennyviz tisztitasakor a sok fogigatlot szedo no vizeletebol odakerult hormonokat NEM LEHET kitisztitani, igy belekerul az ivovizrendszerbe. Nem csoda, hogy egyre tobb pasinak vannak gondjai es egyre tobb huszoneves, amugy egeszseges parnal olyan nehezen jon ossze a gyerek, a pasikra ez mind hatassal van. Alacsony spermaszam stb... Persze errol statisztika ugy sem fog keszulni, hisz a nagy, penzzel teli gyogyszergyaraknak nem all erdekeben antireklamot csinalni maguknak.

2. A masik dolog: mifele szigoru orvosi vizsgalat eloz meg egy tablettahoz valo receptfelirast? Nem sok. A legtobb orvos (jo parnal jartam mar Magyarorszagon es Angliaban is) nem sok minden csinal, mar ha egyaltalan csinal valamit. Pl. Magyarorszagon mikor eletemben eloszor 16-17evesen bogyot irt a doki a Tiniambulancian, megvizsgalta a huvelyemet es mar irta is a bogyot. Se egy vervetel, se vernyomasmeres, semmi! A tobbi doki se kuldott engem Mo-on SOHA vervetelre mielott fogigatlot irt volna fel. Angliaban sem csinaltak hormonszintmerest soha, viszont itt legalabb megmertek a vernyomasomat, rogzitettek a csaladi hattertortenetemet es itt ha picit magas a vernyomasod, ujra megmerik, ha meg mindig magas,inkabb nem irjak fel. Szoval itt vagyok 26 evesen, es a budos eletben SOHA egy orszagban se ,egy orvos sem kuldott el engem hormonszint-meresre, barmilyen vervetelre stb.... Ennyit errol. Pedig evente kellene majfunkciot is nezni, hogy nem lett-e baja az ember majanak. Akkor mi a nem karosito? Oh hat persze, szedjen mindenki bogyot, hisz ez csak cukorka. Szedjetek 20 evig, a majatoknak ugy se lesz baja.

3. Az meg hogy tabletta RENDES szedese mellett kizart a teherbeeses? Ez mind mese habbal. Az okosabbja tudja, hogy 100% modszer nincs, max. ha no novel szexel, vagy ferfi ferfival, netan az onmegtartoztatas es ennyi. Nekem volt peteeresem RENDES gyogyszerszedes mellett, es az orvos mondta, nem szamit ha rendesen szedem, akkor is lehet teherbe esni (ez nem is meglepo, hisz mint irtam 100%-os vedekezes nincs, ergo a tabletta sem az). Tehat en is rendesen szedtem evek ota (tehat nem akkor kezdtem el mikor ez a peteeros dolog tortent), nem hanytam, nem ment a hasam, nem szedtem antibiotikumot, sem mas gyogyszert, meg fajdalomcsillapitot sem, nem ittam gyogyteakat, idoben beszedtem a bogyot minden nap es soha egy szem nem maradt ki. Es ezt oszinten mondom. Ha mindez nem velem tortent volna, en is talan hitetlenkednek. De mivel megtortent, igy nagyon merges vagyok mikor egyesek osztjak az eszt, hogy aki teherbe esik bogyo mellett az tutira nem szedte rendesen. Nem a nagy ...

2011. ápr. 2. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!