Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan vegyem rá a barátnőmet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a barátnőmet a tablettára?

Figyelt kérdés
Az lenne a helyzet h a barátnőmmel már több mint 2 éve vagyunk együtt és én szeretném azt h tablettával védekezzünk ne óvszerrel. Persze nem szeretném rá erőszakolni meg hát nem is tudnám de hogyan tudnám meggyőzni h álljunk át arra? 21/f
2010. okt. 14. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
tulajdonképpen ugyanezt kéne mondanod. régóta együtt vagytok, és mindkettőtöknek nagyon kényelmes és élvezetes lenne. mondd el neki az előnyeit, és hogy a mai gyógyszerek már nem hormonkezeltek. az elhízás kamu, maximum két kilót hízhatsz amíg megszokja a hormonháztartásod a változásokat, de erre sem hajlamos mindenki. bizonyított! sok sikert.:)
2010. okt. 14. 14:00
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
fú, ezt szarul fogalmaztam, nem 'nem hormonkezeltek', hanem kevesebbet tartalmaznak. :DDD bocsi!
2010. okt. 14. 14:00
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
te szednél, ha lenne férfiaknak való?
2010. okt. 14. 14:02
 4/11 A kérdező kommentje:
Ha volna nekem férfinak elérhető áron biztos szednék
2010. okt. 14. 14:05
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Sehogy. Az ő döntése, mit csinál a testével.
2010. okt. 14. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Rávenni nem tudod, de felhozni témaként igen. Azért sok nő még mindig fél a fogamzásgátlótól, hiszen hormonokat viszel a testedbe (még ha keveset is). Nekem arra lenne szükségem, hogy egy komolyabb kapcsolatban legyek, akkor térnék át a fogamzásgátlóra, de nálatok ez adott, úgyhogy lehet, hogy annyira nem fog ódzkodni tőle. De! Ha nemet mond, azt is el kell fogadnod.
2010. okt. 14. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Ne vedd rá. A barátnőd teste és egészsége. Olvasd el egy tabletta betegtájékoztatóját, és nézd meg miket okozhat. Lehet mondani, hogy de ezek már alacsony hormontartalmúak", de akkor is rengeteg mellékhatásuk van.

Csináltam egy felmérést, 50 nőből 10 mondta azt, hogy semmilyen negatív mellékhatása nem volt.

Libidócsökkenés majdnem 20 embernél, hüvelyi fertőzések 15 nőnél, de előfordult szép számmal emlőfájdalom, hízás, migrén, hasi fájdalom, rendellenes vérzés stb.

Arról nem is beszélve, hogy 5 nőnek tabi után nem állt vissza a menzesze, és 5 nőnek csak orvosi segítséggel.

Hagy legyen már az ő döntése, hogy akarja-e szedni vagy sem.

Majd ha a te egészségedet befolyásolja, akkor eldöntheted te.

2010. okt. 14. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

Jó fej vagy! "álljunk át"

Szerinted kinek származik kára abból, ha átállTOK? Nem kívánhatod a barátnődtől, hogy mérgezze magát. Persze csak ha szereted.

2010. okt. 14. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem is csak hozd fel esetleg a témát.

Semmiképp ne kérd meg rá, és pláne ne erőltesd. Fogalmad sincs, mennyit árthat a barátnődnek a gyógyszer, senki sem tudja megmondani, rá milyen hatással lesz. Pl. most olvastam egy másik levelet, amiben pont arról írt a lány, hogy teljesen elment a szexuális vágya a gyógyszer miatt. Akkor is jobban örülsz annak, hogy gyógyszert szed, ha utána sose lesz kedve szexelni?... De ez csak egy a sok mellékhatás közül. Trombózist is okozhat, amibe bele is lehet halni... Ezen kívül én rengeteg olyan lányt ismerek, akiknek abbahagyás után fél- 1 évig nem jött meg, szóval ha mondjuk nem válik be és abbahagyja, és így jár, akkor meg lehet, hogy egy évig minden szex után vehetitek a terhességi teszteket, mert ki tudja, miért nem jött meg épp... :/ Arról nem is beszélve, hogy amíg nem jön meg addig nem lehet gyereke...

Ezt nagyon át kell gondolni, és nem NEKED, hanem NEKI. Semmiképp ne is add semmi jelét, hogy Te ezt mennyire szeretnéd, mert esetleg képes lenne szerelemből igent mondani, akár annak tudata nélkül, hogy mennyi káros hatása van a gyógyszernek. A fogamzásgátlót szedő lányoknak szerintem a fele sincs tisztában a hatásokkal, még kevesebben olvassák el a betegtájékoztatót, különben nem lenne annyi kérdés arról, hogy mit csináljak ha ekkor és akkor nem vettem be..

Szóval először maximum említsd meg, pl. úgy, hogy meséld neki, hogy az egyik haverod barátnője most kezdett el szedni, és ha így Ő is elkezd rajta filózni, esetleg mondhatod neki, hogy Neked nem lenne ellenvetésed, elmondhatod az általad felsorolt előnyöket, de hagyd, hogy maga eldöntse, mit akar, ha pedig eszébe sem jut, hogy ő is szedjen, akkor hagyd is a témát. Gondolom Te sem szeretnéd, hogy mondjuk 5 év múlva ne lehessen gyereketek...

Egyébként mindezt úgy írom, hogy én is szedek fogamzásgátlót már 2 éve, de én eleve úgy kezdtem szedni, hogy előtte orvosi könyvekben utánaolvastam, a nőgyógyászommal is rendesen átbeszéltem és a SAJÁT döntésem volt, hogy vállalva mindenféle kockázatot, szedni fogom. A barátom pedig csak megmondta, hogy Ő örülne neki, ha szednék, de teljesen rám bízta a döntést. Viszont az árának természetesen fizeti a felét. Szerencsére nálam semmilyen durva mellékhatás nem jelentkezett, de az ismerőseim között én vagyok az egyetlen... :/

Remélem tudtam segíteni.

19/L

2010. okt. 14. 16:03
 10/11 A kérdező kommentje:
16:03 Te segítettél a legtöbbet köszi
2010. okt. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!