Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki nem védekezik hormonálisan? És miért nem?
Hát mindenképpen nehezíti a teherbeesést. De azért van olyan, aki PCOS mellett is spontán teherbe esett.
De orvos is tud segíteni:)
De ha a rendszertelen menzeszen kívül semmi más panaszod nincsen, akkor nem nagy a valószínűsége, hogy ez a bajod. A rendszertelen mensinek biztos ezer meg ezerféle oka lehet:)
2011. márc. 16. 23:44
12/25 A kérdező kommentje:
Hát még az a problémám, h amikor megjön iszonyatosan görcsöl az első nap:S. Utána szerencsére elmúlik.
Súlyproblémáim meg ilyenek hálaistennek nincsenek.
Hány éves vagy? Rendszertelen menzeszt ki kell vizsgáltatni.
2011. márc. 16. 23:53
14/25 A kérdező kommentje:
20 leszek. Hát igen én is gondolkodtam rajta, h már igazán el kéne menni.
Én sem szedtem 22 éves koromig, mert nem akartam ezzel mérgezni magam, de most már csak rávettem magam a gyógyszerre, mert már nagyon ki akartam próbálni gumi nélkül is (mivel már régóta van kivel :) ), a többi egyéb lehetősében meg egyrészt nem bízok, másrészt én irtózok attól, hogy bármilyen idegen test bennem legyen tartósan, mint pl. a spirál. De ha nem lenne párom, akkor egyből abbahagynám a szedését és csak akkor kezdeném újra, ha valakivel megint komolyra fordulnának a dolgok.
2011. márc. 17. 00:31
22 éves koromig én sem szedtem. 1,5évig oldottuk meg óvszerrel, de új pasim lett és első alkalommal bennem maradt a gumi:S
Azt a hercehurcát nem akarom újra átélni, mint akkor. Így inkább a gyógyszer. De nem akarom 12-15hónapbnál tovább szedni. Addig talán eljutunk a párommal odáig, hogy családalapítás és jöhet nyugodtan a baba:)
2011. márc. 17. 08:49
Soha nem voltam gyógyszerpárti. 8 éves párkapcsolatban vagyok, 5 évig gumival védekeztünk. 4 évig nem is volt vele semmi gond, de az utolsó évben nagyon pechesek voltunk. Kétszer történt, hogy kiszakadt a gumi, egyszer pedig bennem maradt, és úgy kellett kihalászni. Mindhárom alkalommal rohantunk a nőgyógyászhoz eseményutáni tablettáért. Hozzáteszem, mindig minőségi óvszert használtunk, rendeltetésszerűen, úgy ahogy kell. Ezek után mindig paráztam, hogy megint kiszakad, bennem marad stb., és így nem tudtam élvezni az együttléteket. Úgyhogy 3 éve fogamzásgátlót szedek, mert ebben bízom meg teljes mértékben. Én is gondoltam már rá, hogy abba kellene hagyni, de megmondom őszintén, ilyen balesetek után én félek a gumitól, más módszerben pedig nem igazán bízom.
2011. márc. 17. 09:56
Én 3 éve szedek fogamzásgátlót, de nem szívesen. Nálam nem kontraindikált a szedés, de természetellenes dolognak tartom. De én csak ebben bízom, soha rosszabbkor nem jöhetne egy gyerek az életembe, mint mostanában.
25 N
2011. márc. 17. 11:25
Én 5 évig szedtem Marvelont, nagyon jó volt, ám amikor abbahagytam nem sikerült teherbe esnem .Hónapokig jártam orvostól orvosig, mire végre megfogant az első baba.Azután vállaltunk mégegy gyerkőcöt, és mivel nem szerettem volna többé terhes lenni és időközben annyira viszeres lett a lábam, hogy trombózis veszélye állt fenn, ezért fogamzásgátló tablettát nem is szedhettem többé.Így 2 szülés után felrakattam egy spirált egy gyönyörű áprilisi napon. májusi kontrollon is minden rendben volt, tökre tetszett, hogy nem kellett annyit parázni a teherbe esés miatt.Mikulás rendben volt egészen őszig, akkor többször ám kevesebb mennyiségben látogatott meg Mikulás apó, ezért novemberben barátaim unszolására(akik szerint megnőtt nagyon a mellem)vásároltam egy terhességi tesztet, amin legnagyobb meglepetésemre 2 csík jelent meg.Másnap pedig az orvosnál ért a legnagyobb döbbenet, ugyanis az UH szerint 10 hetes terhes voltam.Kétségbe voltam esve egy másfél éves és egy 5 éves gyerekkel a karomon, ám férjem rábeszélt, hogy tartsuk meg és gyönyörű egészséges kislányunk született, aki lassan már 2. életévét tapossa.Még annyi:hogy akkor ott a 10. héten levetettem a spirált és még azt is túlélte.Van egy UH fotóm, amit féltve őrzök, hogy majd megmutathassam a lányomnak ha felnőtt lesz, ott a spirál és ő is a képen.
2011. márc. 17. 16:10
Az utolsó válaszadó története megerősített abban, hogy a spirál mennyire rossz hatásfokú módszer. Más se hallok, csak azt, hogy ez is, az is emellett lett terhes, ráadásul ha emellett fogan a baba, annak legtöbbször annyi, mert nagy szerencse kell hozzá, hogy már bocsánat-egészben maradjon a magzat, mikor azt leveszik, létrejött terhesség esetén. Az is tiszta bizarr, hogy a spirál nem magát a megtermékenyítést akadályozza, hanem a már ÉLŐ embriót nem engedi beágyazódni, vagyis egy abortív eszköz. Nem is értem, hogy nem tiltják be a spirált, komolyan...
2011. márc. 17. 16:24
Kapcsolódó kérdések: