Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ki nem védekezik hormonálisan?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki nem védekezik hormonálisan? És miért nem?

Figyelt kérdés
2011. márc. 16. 23:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
58%

óvszer. egyelőre :)még fiatal vagyok mérgezni magam...

15/L

2011. márc. 16. 23:07
 2/25 anonim ***** válasza:
66%
Én azért ellenzem, mert nem hiszem, hogy játszadozni a hormonháztartással bölcs ötlet lenne. Ezek azok az anyagok, amelyek kihatnak az egész szervezetre. Mellesleg rengeteg káros mellékhatásuk is van, olyat is hallottam, hogy valakinek ráment a mája.
2011. márc. 16. 23:10
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Én:)

Azért, mert nincs rendben a peteérésem PCOS miatt. Nem szeretnék magamnak még nagyobb bajt, úgyhogy még most próbálom kezeltetni, nem akkor akarok vele szenvedni, mikor babát szeretnék.

Ha végre helyreállna a peteérésem, akkor meg azért nem szednék, mert semmi pénzért nem akarnám leállítani:)

Egyébként én sem tartom túl bölcs dolognak. Kiszámíthatatlan.

2011. márc. 16. 23:15
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én azért nem mert, nem akarom mérgezni magam a műhormonokkal.A műhormonok az én hormonjaim helyett dolgoznának.De minek?Nem szeretném, hogy mindenféle bajom legyen idősebb koromban.Környezetemben sokan vannak olyanok akik tablettáztak és jól megszívták később idősebb korukban.Pl. nem akarok tüdőembóliát vagy meddőséget vagy csomókat a mellembe és hasonló nyalánkságokat.24/L
2011. márc. 16. 23:16
 5/25 A kérdező kommentje:
Na akkor vannak itt még olyanok akik úgy gondolkodnak mint én. :) Én is pont ezért nem gyógyszerezem magam. Meg szerintem az is egy nagy kamu, h helyrerakja a ciklust. Azt nem értem h akinek amúgy sincs rendben a peteérése, azoknak minek iratnak fel foggátlót?! Szerintem az csak még jobban felborítja a hormonháztartásukat.
2011. márc. 16. 23:24
 6/25 anonim ***** válasza:

A PCOS vagyok. Értelmes doki nem is írja fel.

Egyébként azért csinálják valószínűleg, mert elodázza a problémát. A nő azt hiszik, hogy minden rendben, hiszen mindig pontosan megjön a menzesze. Ráadásul a védekezés is meg van oldva.

Arra persze nem gondolnak, hogy ha időben megpróbálnák helyrerakni a dolgot, akkor nem akkor kellene szenvedni, mikor a nő babát szeretne.

Nekem sem az endokrinológusom, sem a nőgyógyászom nem akart tablettát írni.

Amúgy néha elég szar, és irigylem azokat, aki szedhetnek. Én semmi másban nem bízom, csak az óvszerben és a tablettában. Mivel a tabi kiesett, marad az óvszer.

De így 5 év nemi élet után már igen csak jó lenne anélkül.

Talán még a pesszárium+spermicid párosítás, ami a legmegbízhatóbb (kb. mint a gumi), csak ugye az a különbség, hogy annál az ember nem látja, ha nem "hat", csak ha már eredménye van.

Szóval amíg nem akarok babát, addig marad az óvszer:(

2011. márc. 16. 23:30
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok.Nem hozza rendbe a ciklusod mivel a Te hormonjaidat leállítja a működésben és a műhormon dolgozik helyette, tehát nem oldja meg az okot csak a tünetet szünteti meg.Ezzel sokan nincsenek tisztába sajnos.
2011. márc. 16. 23:31
 8/25 A kérdező kommentje:
Mi az a PCOS ? És azt hol lehet megnézetni, h én nem-e vagyok az?
2011. márc. 16. 23:34
 9/25 anonim ***** válasza:

Hát orvos tudja megállapítani:D

Jellemző tünetei: rendszertelen vérzés vagy vérzéskimaradás, zsíros bőr, pattanások, túlzott szőrösödés, túlsúly.

UH-n a petefészkekben pici ciszták láthatóak, mert a peték nem tudnak kilökődni.

Laboron az LH/FSH arányt kell nézni azt hiszem.

De olvashatsz róla neten, manapság sajnos nagyon sok nő küzd vele:(

2011. márc. 16. 23:37
 10/25 A kérdező kommentje:
Csak azért, mert nekem is nagyon rendszertelen a ciklusom. Már tök régóta nem jött meg. :S Lehet el kéne mennem megnézetni. És ha ilyen bajom lenne, az azt jelenti, h nem is eshetnék teherbe?
2011. márc. 16. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!