Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5% trombózis esélynél lehet fogamzásgátló tablettát szedni?
Van egy tabi amit óvatossággal felírhatnak valami Lidinettnek hívják(pontos nevét nem tudom) aminek nagyon alacsony a hormontartalma de azt nagyon pontosan kell szedni mert olyan ultrakönnyű,hogy könnyen terhesnek is lehet lenni mellette(tályékoztatóján az szerepel,hogy óvatosan adható ilyen esetbe).
Talán még azok a tabletták amiket szoptatás alatt szoktak szedni.Én szedtem olyat és az volt ráírva a tályékoztatójára,hogy az ilyen tablettáknál nem bizonyított teljesen a trombózisra,mellrákra való hajlamosító tényező.Nagyon utána kell érdeklődni mert nem mindegyik nődoki naprakész ezekkel az infókkal.
Utolsó, én szedtem Lindynette 20-at és semmi ilyesmi nem volt a tájékoztatóján, hogy trombózisra hajlamosak "óvatossággal" szedhetik. Aki trombózisra hajlamos, az egyáltalán nem szedhet semmilyen ösztrogénkomponensű orális fogamzásgátlót, se ultrakönnyűt, se olyan amit nagyanyám szedett 40 éve, kész. Ilyen esetben lehet szedni az általad is szedett szoptatósoknak valót, mert abban nincs ösztrogén, de épp ezért annak a hatásfoka is jóval rosszabb.
Kérdező, ezt az dolgot az orvosoddal beszéld meg, én nem tudom, hogy az 5% trombózishajlam pontosan mit jelent a tablettaszedést illetően. De van egy olyan érzésem, hogy ennyi hajlama kb. mindenkinek van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!