Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves lány vagyok. Szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni a (borzalmasan csúnya) pattanásaimra. Szűz vagyok, és félek a vizsgálattól. Egyáltalán, ha megmondom, hogy a pattanásaimra kell, meg fog vizsgálni?
"Na szép 16 évesen már gáz,hogy nem voltam "úgy"fiúval?Nem baj,nem is leszek egészen addig,amíg nem leszek igazán szerelmes.. "
Sosem írtam, hogy gáz lenne, én a 12-13 évesen szexelőket sokkal gázabbnak tartom. De egy orvos mi alapján döntse el, hogy ki mond igazat és ki nem, ha nem jogosult elvégezni a megfelelő vizsgálatot? Ez minden.
Menj el egy nőgyógyászhoz, mond el mire akarod, ha ő azt mondja, hogy oké ő erre ad gyógyszert, akkor jót fog rá adni. Megvizsgál ha megvizsgál, nem kell félni tőle, életed során hidd el lesz még alkalom mikor menni kell oda, pl 18 felett éves rákszűrés, fertőzés (mondjuk gomba), terhesség, stb. Egyáltalán nem vészes. Lehet hogy kellemetlennek érzed, de ez vele jár a női létnek, nem szabad félni tőle. Úgy kell rá gondolni, mint amikor spatulával megnézik a torkod ott is kotorásznak benned :)
És mikor én 13 évesen fertőzéssel voltam, tőlem megkérdezte szűz vagyok-e, én is meglepődtem, hogy jé itt ez már ilyenkor kérdésként felmerülhet? Megmondtam, hogy igen és kész. Anyukád is benn lehet veled, szóval semmi baj nem lesz.
13:30 és 16:40
Köszönöm a válaszokat,legalább egy kicsit megnyugodtam:)
Egyszerűen már elegem van ebből az egész helyzetből,nemcsak,hogy csúnya,de olyan szinten gyulladásban van,hogy fáj is:SEz már nem is pattanás,hanem akne:@
Először is ez már milyen baromság, hogy az orvos nem hiszi el, hogy szűz? Érdekes nekem 20 felül is elhitték.
Kérdező, neked meg nem a fogamzásgátló a megoldás a problémádra, az nem egészséges, és egyéb más bajokat okozhat, ha a pattanást meg is szünteti. Én nekem biztos az lenne az utolsó megoldás, menj el, jó, magán bőrgyógyászhoz, vizsgáljanak ki normálisan, háziorvoshoz is elmehetsz, hormonvizsgálat mi egyéb. Aztán annak fényében majd felírnak megfelelő krémet. Kamaszkorban egyébként is normálisnak mondható a pattanás, amennyiben kóros, akkor mint írtam, bőrgyógyász.
Semmi baja? Max trombózist kap, végül is az nem olyan nagy probléma..mi?...
Emellett elhízás, állandó hüvelyi fertőzések, libidócsökkenés (igaz, az őt most nem érinti még), migrén stb...
Fejfájáscsillapítót szedsz, válaszoló?
Ez pl az algopiryn egyik lehetséges mellékhatása.
A túlérzékenységi reakció által kiváltott életveszélyes állapot figyelmeztető tünetei: hideg verítékezés, vérnyomásesés, szédülés, gyengeség, hányinger, bőrelszíneződés és fulladás. Ehhez társulhat még arcduzzanat, viszketés, szívtáji szorítás, heves szívdobogás és a végtagok hidegérzete.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!