Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért van az, hogy úgy szednek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy úgy szednek a nők fogamzásgátló tablettát, hogy az alapvető hatásmechanizmusával és hatásaival egyáltalán nincsenek tisztában?

Figyelt kérdés
Olyan kérdéseket olvasok itt, hogy sokszor égnek áll a hajam. A legtöbben még azt sem tudják, hogy felesleges tabi mellett peteérést nézni, mert nincs...és hasonlók. Miért nem tájékoztatnak az orvosok amikor felírják? Aki szedi miért nem néz utána, hogy mit csinál vele az a bogyó, amit szed?
2011. febr. 23. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert csak a szexre gondolnak és annyi idősen kezdik el szedni, amikor még ki sem alakult a felelősségérzetük. Később pedig már nem tudnak leállni róla, mert a pasijuk hozzászokott, hogy gumi nélkül csinálják, és nem akarják emiatt elveszteni őt. De számtalan más oka lehet, minden lánynál más és más. Én ettől tartok a leginkább.

Az orvosnak az a jó, ha sok gyógyszert írhat fel neki ez is bevétel.

2011. febr. 23. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Könnyebb interneten kérdezni, mint egy hosszú betegtájékoztatót olvasni.

Másrészt mindenkire más hatással van a tabletta és nem tudják, hogy ilyenkor mit tgegyenek. Meg vannak olyan bunkó orvosok, akik nem tájékoztatnak az esetleges mellékhatásokról.Pedog kötelessége lenne...

2011. febr. 23. 10:09
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Előző vagyok, elnézést kérek a gépelési és helyesírási hibákért:$
2011. febr. 23. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Mert nem képesek pár alapvető kérdést feltenni az orvosnak. Csak odamennek, felíratják maguknak, majd kiváltják, mintha legalábbis csak egy mezei vitamin lenne. Persze másrészről az orvos is hibás, aki nem tájékoztatja a nőket a lehetséges mellékhatásokról, illetve, hogy leggyakrabban mik fordulnak elő a gyógyszer szedésekor (pl. elég sokakat érint köztes vérzés az első pár hónapban, amikor elkezdik szedni a bogyót).

Én amit sosem értettem, hogy ott van a tablettához mellékelve betegtájékoztató, amit ha gyorsan olvas az ember, kb. 5-10perc alatt át lehet futni, ha lassabb felfogású az illető, akkor is max. 15-20 percbe telik.

Tehát ha már nem kérdezett semmit az orvostól, és valami furcsát észlel valaki a bogyó szedését követően, akkor minimum az az első, hogy megnézem a tájékoztatót, hátha találok erről valamit...

2011. febr. 23. 10:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Persze másrészről az orvos is hibás, aki nem tájékoztatja a nőket a lehetséges mellékhatásokról, illetve, hogy leggyakrabban mik fordulnak elő a gyógyszer szedésekor"

Könnyű az orvosra fogni... Mi a fenének mondja el ezt az orvos (20 perc alatt), amikor MEGKAPOD A BETEGTÁJÉKOZTATÓT a gyógyszerhez amiben minden le van írva. Ha valaki annyira együgyű, hogy nem tud egy 2 oldalas szöveget elolvasni és felfogni azon nem segít az sem, ha az orvos elmondja neki ugyan azt szóban. Viszont akkor mindenki fel lenne háborodva, hogy miért kell 3 hétre előre időpontot kérni az amúgy is túlterhelt nőgyógyászhoz és miért kell várnia a folyosón 4,5 órát egy vizsgálatra....

Kérdező:

Azért nem néz utána, mert :

a., Nem érdekli, csak az eredmény

b., Hülye hozzá, hogy megértse

c., Inkább nem akar tudni róla, csak szedi (mert neki így kényelmes, mert a párjának így kényelmes, stb.)

2011. febr. 23. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

ÉN most kezdtem el szedni a fogamzásgátó tabletát. Amilyen panaszom van az például nincs leírva a betegtájékoztatóba.

Ilyenkor mi a helyzet?

Felhívtam az orvost, hogy ez a panaszom mit csináljak?

A válasza az volt, hogy szedjem be a 3havi adagot és ha fenállan ezek a tünetek akkor menjek vissza és ír másikat.

Nem nőgyógyász, de orvos ismerősöm azt mondta, hogy ilyen tüntekkel azonnal hagyjam abba a gyógyszer szedését. Ilyenkor mi van?

Nem mindig a hölgy a hibás, attól, hogy itt tesz fel egy kérdést amire értelmes válaszokat várna. Bár az egy két idióta kérdéssel én sem értek egyett de ez van:S.Ezek a sok 14-15éves kis libák kérdései.

22/l

2011. febr. 23. 11:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 11:11

Persze, de itt nem is rólad van szó. Hanem azokról, akik olyan kérdéseket tesznek fel, amikre a betegtájékoztatóból választ kaphatnak. Legalább 95%-a, ha nem több, a fogamzásgátlós kérdéseknek ilyen.

Én leginkább az olyan kérdéseken, hogy "melyik napon kell elkezdeni szedni a gyógyszert?", "normális, hogy már nem menstruálok, de még vérzek...?" stbstb. akadok ki.

Na ilyen kérdéseket, főleg, hogy mikor kell elkezdeni a gyógyszer szedését, az orvosnak teszek fel, amikor feliratom a gyógyszert. Szerintem ez a legalapabb kérdés, főleg, ha nem mondja el magától az orvos.

És sajnos ezeket a kérdéseket nem csak tinédzserek, hanem felnőtt nők is felteszik.

Ráadásul ha úgy érzem, hogy komolyabb baj van, akkor felhívom az orvost, ahogyan azt te is tetted. :)

(a 10:41-es válaszoló voltam.)

2011. febr. 23. 11:20
 8/9 anonim ***** válasza:

11:11

Valószínűleg a peches 1%-ba tartozol, akik a gyógyszer valamilyen összetevőjére hiperérzékenyek, esetleg más gyógyszer vagy betegség rejtett tüneteit váltja ki a fog. gátló.

Ilyenkor el kell menni hozzáértő orvoshoz, kérni kell vizsgálatokat és az alapján dönteni. Nem tudom mik a tüneteid, ezért nem is tudok tanácsot adni, de nem feltétlen érdemes mindig a "haver orvosra" hagyatkozni. Pontosan látom, hogy habár van kb ~ 30 orvos barátja a családnak (munkahelyből kifolyólag), mégis nem érdemes aneszteziológust kérdezni rákról, ahogy gasztroenterológust sem lábfájásról.

2011. febr. 23. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Sokszor látom azt,hogy a tájékoztatót nem fogják fel az emberek,nem értik meg,ami oda van írva.Leggyakrabban az a válasz,hogy nincs meg a tájékoztató.Erre írja az ember,hogy keressen rá neten,ott is megtalálja.Majd tudván,hogy úgysem teszi meg,rákeresek én és bemásolom neki a megfelelő részt.Ekkor jön az igazi meglepetés,NEM ÉRTI meg a leírtakat.Jön a további kérdéseivel,amire feketén-fehéren benne van a válasz.Le kell írni konyhanyelven,hogy valami eljusson az agyáig.

Azt persze megérti,hogy nem kell mellé gumi és a "mai alacsony hormontartalmú...",de a kockázatokkal és egyáltalán a hatásukkal nincs tisztában,hogy miben is változtatja meg a női ciklust,nem mintha a normál ciklus működését tudná.

2011. febr. 23. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!