Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedhetek fogamzásgátlót?

És mégis hogyan tervezed a beszerzését?
Ugyanis csak receptre kapható....

- nem
- Magyarországon kell recept. Ha külföldi vagy akkor passz
- Viszont ha magyar vagy és ez kiderül akkor a patika több százezer forintos bírságra számíthat.
- "úgyis csak sorra próbáltatná ki velem a fogamzásgátlókat."
Miért, te milyen logika alapján választod a fog. gátlót? Talán nőgyógyász vagy?
Márpedig Magyarországon nem mindenhol kell recept.
Nem, nem vagyok nőgyógyász, de mivel a nővéremnek bevált, ezért valószínűleg nekem is befog. Kérlek, ne kötözködj, segíts!

De igen, MO-n MINDEN hormonális gyógyszerre (tehát nem csak a fog. gátlóra, hanem MINDENRE ami hormontartalmú) KÖTELEZŐ az orvosi recept.
Tehát ezt ne nagyon híreszteld, mivel egyrészt a patikust aki kiadta akár ki is zárhatják a patikusok közül, így nem kaphat a szakmájában többé munkát, másrészt jó esetben csak pár százezres büntetésre számíthat a patika ha kiderül, rossz esetben be is záratják egy időre, mondjuk amíg a vizsgálat tart...
A gyógyszert meg szedd nyugodtan. Csak számíts rá, hogyha bármi gond lesz akkor a kezelőorvos első kérdése lesz, hogy honnan van és ha nem tudod bemutatni a receptet vagy megmondani ki írta fel neked akkor hivatalból feljelent. Ilyen hülyeség miatt priuszt szerezni meg tök értelmetlen.
Ha simán elmész az SZTK nőgyógyászhoz, megmondod neki, hogy nővéred ilyen és ilyen fog. gátlót szed és te is azt szeretnéd akkor fel fogja neked írni. Kár a gőzért.

Az se sokat segít a helyzeteden, ha MO-ról lopták a gyógyszert... Sőt, meg ne haragudj, de ÉN garantáltan nem szednék be egy olyan gyógyszert, ami isten tudja honnan van, isten tudja milyen körülmények között tárolták (sok gyógyszert hűteni kell, megfelelő pára és fénymentes helyen kell tartani, stb..) Ha pl. 3 hónapotpihent a gyógyszered egy 40 fokos autó csomagtartójában, akkor lehet már nem hat. Sőt, ha nagyon pesszimista vagyok mivan ha C vitamin átcsomagolva? Sose tudhatod.. És milyen ciki lesz mikor jön a baba...
Hidd el, jobb a hivatalos út. Inkább járj végig 2-3 nőgyógyászt és próbáld mind rábeszélni az általad preferált gyógyszerre, amit aztán TE váltasz ki egy PATIKÁBÓL, minthogy ilyen csempészett kétes eredetű gyógyszert szedj.

Azért örülök, hogy még léteznek ilyen barom emberek, akik azért mert 5-ösök voltak bilológiából azt hiszik máris tudnak valamit.
A kérdésre a választ már megkaptad. Ha valami bajod lesz, mert belekezdtél, akkor bírságra számíthatsz.
Azért hajrá, nekem mind1, hogy tökrevágod-e a szervezeted.:))
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!