Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen fogamzásgátlási módszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fogamzásgátlási módszert válasszak?

Figyelt kérdés
15,5 éves vagyok. Már majdnem 2 éve együtt vagyok a barátommal és kb fél éve élünk nemi életet. Szüleim erről nem tudnak. Eddig óvszerrel védekeztünk, de ez nem egy kényelmes megoldást. Tudnátok valami ötletet adni, amit szülők beleegyezése nélkül is lehet szedni/kapni?
2011. jan. 20. 16:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat. Például ha kellőképpen bezavar, bizony előfordulhat, hogy meddő leszel, és sosem (vagy csak hormon kezelésekkel) lehet gyereked.

A fogamzásgátló (még a maik, amikben már nagyon kevés hormon van) nagyon beleavatkoznak a szervezet rendes működésébe, ilyen fiatalon semmiképpen sem ajánlott.

2011. jan. 20. 16:47
 12/16 anonim ***** válasza:

De ha nekem nem hisztek, higyjetek az orvosnak:

"Tisztelt Doktor Úr!

Ön felírna-e egy 15 éves lánynak fogamzásgátló tablettát (kizárólag fogamzásgátlás céljából), természetesen a megfelelő kivizsgálások után, ha a lány teljesen egészséges és minden "kritériumnak" megfelel? Kell-e hozzá szülői beleegyezés?

Ha nem, akkor Ön milyen idős kortól ajánlaná (lenne hajlandó felírni) a tablettát?

És még vmi: Hány éves kortól lehet szülő nélkül nőgyógyászhoz fordulni?

Köszönöm a válaszát!

(Egy fiatal lány)

Nehezen tudom elképzelni, hogy ajánlanám, mert ebben a korban elég kevés olyan lány van, akinek teljesen stabil jóminőségű peteérése van. Elvileg kellene hozzá szülői beleegyezés, de ugyanakkor az orvosi titoktartás kötelezettsége is rajtunk van, ezért csak műtéti beavatkozás esetén ragaszkodunk a szülők együttműködéséhez."

2011. jan. 20. 16:51
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2011. jan. 20. 16:51
 14/16 Hiei90 ***** válasza:

Én meg még mindig azt mondom, hogy nőgyógyásztól kérdezd meg hogy mi újság van, elmondja, esetleg megkérdezel más nőgyógyászt is, és akkor olyanoktól kapsz választ akik tényleg értenek is hozzá.

És nem azért mondom hogy beszóljak vagy ilyesmi, csak szerintem ez a legtisztább.

2011. jan. 20. 16:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Van már olyan óvszer ami nem latexből van (mint a többi) és egyszerűen szinte nem is érezni. Pl. a durex real feel. Tényleg jó cucc, valami új fejlesztésű speckó anyagból van, és nem érezni semmit :) ajánlom!
2011. jan. 20. 16:56
 16/16 Hiei90 ***** válasza:

Találtam egy ilyen oldalt, talán hasznodra válhat:

[link]

2011. jan. 20. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.