Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátlási módszer...

Milyen fogamzásgátlási módszert válasszak? 18/L

Figyelt kérdés

18 éves vagyok.A barátommal minden napos szexuális életet élek.Régen kaptam fogamzásgátlót,rosszul lettem tőle,majd az orvos írt fel újat,de az sem tetszett a szervezetemnek,egész nap szédültem,így az orvos azt ajánlotta,hogy ne szedjek semmilyen fogamzásgátlót.Sokáig az óvszert használtuk,de nem volt olyan élvezetes a szex,és párszor ki is szakadt,pedig vigyáztunk.Nemrég hallottam a Pharmatexről, ki is próbáltuk,de nem bízom meg annyira benne,hogy a párom belém élvezzen.

Nem szeretnék teherbe esni,még túl fiatal vagyok hozzá,ezért szeretném a legjobb védekezési módot megtalálni.

Ti megbíztok a Pharmatexben? Milyen biztonságos módszert ajánlanátok,hogy a párom kockázat nélkül belém élvezhessen?

Előre is köszönöm!

2010. dec. 27. 16:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A nődokiddal beszéld meg,lehet van vmi a háttérben ami miatt a hormonális fog.gátlokat nem birod.
2010. dec. 27. 16:25
 2/17 A kérdező kommentje:

Szia:)

Már beszéltem vele,ő is a Pharmatexet ajánlotta,de nem érzem biztonságosnak,és nagyon égetett,fájt a behatolás is.

2010. dec. 27. 16:29
 3/17 anonim ***** válasza:

a pharmetexről már több helyről is hallottam,hogy simán teherbe lehet esni mellette.

hüvelygyűrűben nincs olyan sok hormon azt nem próbáltad?

2010. dec. 27. 16:31
 4/17 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok:

válts dokit!

egy komolyabb doki kérne kivizsgálást,nem csak mást ajánlana...

2010. dec. 27. 16:32
 5/17 anonim ***** válasza:

A pharmatex magában nem biztonságos. Ha egyébként nincs ellenedre a spermicid, akkor pesszárium+spermicidet javaslom (ennek a pearl indexe kb olyan, mint az óvszeré).

Esetleg a kritikusabb napokon még megszakítást is alkalmazzatok, vagy kerüljétek az aktust.

2010. dec. 27. 16:36
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Még fiatal voltam,mikor felírta az első fogamzásgátlóm,azt mondta,nem kell vérvétel,mert hogy az a gyógyszer mindenkinek jó (akkor ezt el is hittem) ,majd a második gyógyszernél amikor rosszul lettem,akkor anyu elvitt hormonvizsgálatra,és ott mondták,hogy nem volt jó a gyógyszer amit a doki felírt,és hogy ez miatt teljesen felborult a hormon háztartásom.

Ezért keresnék valami más megoldást a védekezésre:)

2010. dec. 27. 16:36
 7/17 anonim ***** válasza:

"lehet van vmi a háttérben ami miatt a hormonális fog.gátlokat nem birod."

És mire menne vele? Attól ugyanúgy nem bírná a hormonális fogamzásgátlókat. Ha egyébként egészséges, rendben van a ciklusa, akkor sziplán nem tűri a szervezete a hormonális elnyomást. Nem ő az egyetlen.

Mert most te kb. azt mondod, hogy nem normális az a nő, akinek nem jó a hormonális fogamzásgátlás, mert biztosan vmi baja van. Holott lehet egy nő teljesen egészséges is attól, hogy nem bírja.

2010. dec. 27. 16:38
 8/17 anonim ***** válasza:

Akkor is ujra vizsgáltasd ki magad,és egy doki ennek megfelelöen tud gyogyszert felirni.

Vagy elöször is valamilyen modon helyrehozni a hormonháztartásod....mindenesetre kiváncsi vagyok ha elmész értelmes dokihoz,ő mit mond ebben az esetben.

(első)

2010. dec. 27. 16:40
 9/17 anonim ***** válasza:
Nem mondtam azt h nem normális...de akkor meg lehetne tudni mi áll a háttérben,nem találgathatuk csak ugy...
2010. dec. 27. 16:41
 10/17 anonim ***** válasza:

De basszus. Most komolyan nem értelmezed amit írt? Egy tabletta szétcseszte a hormonrendszerét. Talán érthető, hogy nem akar hormontartalmú tablettát szedni, hanem meg szeretné várni, hogy egyáltalán helyrebillenjen.

Oké, hogy vizsgáltassa ki magát, hogy mi baja, de attól még a fogamzásgátlás kérdés nem oldódik meg. Mert az tök egyértelmű, hogy nem alkalmas tabletta szedésére. Nem értem miért akarod mindenáron azt bemagyarázni, hogy csak ki kell deríteni, és akkor annak alapján más milyet kell felírni...

2010. dec. 27. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!