Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen fogamzásgátlási módszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fogamzásgátlási módszert válasszak?

Figyelt kérdés
15,5 éves vagyok. Már majdnem 2 éve együtt vagyok a barátommal és kb fél éve élünk nemi életet. Szüleim erről nem tudnak. Eddig óvszerrel védekeztünk, de ez nem egy kényelmes megoldást. Tudnátok valami ötletet adni, amit szülők beleegyezése nélkül is lehet szedni/kapni?
2011. jan. 20. 16:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a te korodban a legjobb: szexmegvonással védekezni. Garantált, hogy nem elszel terhes.
2011. jan. 20. 16:22
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Tekintve a korodat, az óvszernél kellene maradnod. Hozzáállás kérdése, hogy kényelmes-e.

A tablettától arra hajlamosak trombózist is kaphatnak, 15 évesen azt nem lenne nagy buli átélni.

Annak, aki biztosra akar menni, tablettán és óvszeren kívül nincs más megoldás. (Orvos mondta.)

2011. jan. 20. 16:25
 3/16 anonim ***** válasza:

Ilyen idősen én továbbra is az óvszert javaslom.

Semmiféle hormonális megoldást nem javaslok, mivel a hormonrendszeres még nem alakult ki teljesen, a ciklusod és a peteérésed sem annyira biztos, mint egy 20-30 éves nőnek.

Ha ilyen fiatal korban belepiszkálnak (pontosabban leállítják, mivel a tabletta és egyéb hormonkészítmények azt teszik), akkor nagy a valószínűsége, hogy abbahagyás után gondok lesznek a ciklusoddal.

Ez pedig elég kellemetlen, ha babát szeretnél.

A spermicidek sajnos egyáltalán nem megbízhatóak, ahogy a megszakítás és a naptármódszer sem!

Maximum a pesszárium+spermicid jöhetne számításba. Viszont a gumival szemben az a hátránya, hogyha esetleg még sem véd (mert ugye semmi sem 100%), akkor nem veszitek észre, csak ha már baj van.

A guminál pedig egyértelműen látható, ha kiszakad.

Szóval én azt mondom, hogy 18 éves korodig jobb lenne, ha az óvszernél maradnátok.

2011. jan. 20. 16:31
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a második válaszolónak :)

Első, Szexmegvonás? Én szeretem a barátomat, elég éretten gondolkozom véleményem szerint. Nem szexelek össze-vissza, és eddig is védekeztünk. Szóval nem értem a gondolkodásod.

2011. jan. 20. 16:32
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm harmadik válaszoló.

Szóval ha fogamzásgátlót szednék, azzal nagyon nem járnék jól? Biztos, hogy ennyi bajt tud okozni?

2011. jan. 20. 16:34
 6/16 anonim ***** válasza:

Egyébként is sok bajt tud okozni, de ilyen korban aztán főleg. Komolyan mondom, a legeslegjobb szándékkal, hogy várj még vele.

Nekem orvos mondta, hogy 18 éves kor előtt nem szívesen ír fel fogamzásgátlót. 15 éves korban meg el sem tudja képzelni, hogy vki testileg és "hormonálisan" érett rá.

Ráadásul pont az vele a baj, hogy csak utólag jössz rá, hogy nem volt jó ötlet.

Mert a szedése alatt nem mindenkinél vannak mellékhatások (persze az is nagyon gyakori). Azt hiszed minden jó és szép, és mikor abbahagyod, nem jön meg a menzeszed, nincs peteérésed. Aztán lehet rohangálni az orvoshoz, hogy kezdjen vele vmit.

2011. jan. 20. 16:37
 7/16 Hiei90 ***** válasza:

Szerintem meg az orvos jobban tudja hogy szedhetsz-e bogyit, úgyis ki fog előtte vizsgálni, és ha nem szedhetsz nem ír fel.

És ha normálisan szeded akkor sokkal biztonságosabb mint a gumi.

Ez meg hogy 18 éves korodig ne.. ez meg milyen hülyeség? Nem mindenki ugyanolyan gyorsan fejlődik, és nem úgy megy hogy a 18. szülinapodra pont ki leszel fejlődve és tökéletes felnőtt vagy bármilyen szempontból is...

2011. jan. 20. 16:39
 8/16 Hiei90 ***** válasza:
Nővérem is körülbelül annyi idősen kezdett szedni tablettát mint most te vagy, és most egy gyönyörű 5 hónapos kislánya van...
2011. jan. 20. 16:41
 9/16 anonim ***** válasza:

Csak tudod mi a baj, kedves utolsó?

Hogy sok orvos baromira nem vizsgálja ki, csak felírja.

2011. jan. 20. 16:42
 10/16 Hiei90 ***** válasza:
Akkor ha nem vizsgálná ki, keressen fel másik orvost
2011. jan. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!