Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért nem lehet a Cypromix-et...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem lehet a Cypromix-et 1 évnél tovább szedni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert annyira erős!
2011. jan. 16. 21:13
 2/7 A kérdező kommentje:

hát evvel nem lettem annyira kielégítve... :)

(csak mert én 2 és fél évig szedtem, és amikor a doki kiírta, akkor azt mondta, hogy addig szedjem amíg nem akarok gyereket...)

2011. jan. 16. 21:53
 3/7 A kérdező kommentje:
hozzáteszem, hogy még mindig nem akarok gyereket, csak váltottam! :D
2011. jan. 16. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem első fogamzásgátlónak írták fel a Cypromixet, szóval kétlem, hogy annyira erős lenne, mert akkor nem írták volna fel nekem 15-16 éves koromban. Egyébként én is váltottam, de csak mert nőgyógyászt is váltottam, és az új másikat ajánlott. Tudom, hogy ezzel nem lettél kisegítve, de talán annyit mondhatok, hogy én még soha nem hallottam arról, hogy nem lehet 1 évnél tovább szedni, szóval szerintem ez nem is így van. Egyébként én is másfél évig szeedtem legalább.
2011. jan. 17. 02:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Ugyan az a nőgyógyász mondta, hogy nem lehet 1 évnél tovább szedni, amelyik felírta, szóval nem értem. (nekem is ez volt az első)

És neked volt valamilyen mellékhatás? pl.: erős folyás

Mert nekem volt, és amióta a másikat szedem nincs, gondolom az okozta.

2011. jan. 17. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert a cypromix elsősorban nem fogamzásgátló, hanem erős hormongyógyszer. Csak bizonyos problémák esetén szabadna felírni, és akkor is csak rövid időre.

Androgén hormonok túltengése esetén szabadna ilyet adni (nagyon durván pattanásos bőr, nagyon erős szőrzet), és akkor is csak hormonvizsgálat után.

Elég durva egyébként, hogy ilyen gyógyszert mindenféle vizsgálat nélkül felírnak 15-16 éves korban. Az ilyen orvosnak el kellene venni a diplomáját.

Egyébként ha hosszabb ideig szeded, jó esélyed van arra, hogy abbahagyás után gondok lesznek a ciklusoddal. Ami mondjuk elég kellemetlen, ha babát szeretnél majd.

2011. jan. 17. 18:38
 7/7 A kérdező kommentje:
16 éves voltam, amikor felírta a doki, és csak ultrahanggal vizsgált meg. Elég sok gondom volt, szinte egyfolytában menstruáltam, de a gyógyszer helyreállította. Egy hete kezdtem szedni egy másikat (Symicia) és eddig nem volt semmi problémám, a folyás is megszűnt.
2011. jan. 17. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!