Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elszakadt az ovszer. Nagy a baj?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elszakadt az ovszer. Nagy a baj?

Figyelt kérdés

Arrol van szo,hogy elszakadt az ovszer.Szerencsere idoben eszrevettuk es abbahagytuk.Fogamzasgatlot szedek,nemreg kezdtem,mar 16 levelet beszedtem.Ugye nem lehetek terhes?Mar ved a fogamzasgatlo?

Koszi valaszotokat.

2011. jan. 16. 14:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de Te hány éves vagy egyébként, hogy ennyire nem megy a szövegértelmezés?

"Első alkalommal történő szedés

- várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (kondom, pesszárium, spermicid). Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni.

- ha már elkezdődött a ciklus, akkor elkezdhető a tabletta szedése a menstruációs ciklus 2-5. napján is, függetlenül attól, hogy még tart-e a vérzés vagy már nem. Ebben az esetben az első ciklusban, a tablettaszedés első 7 napján más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni.

- ha már 5 napja elkezdődött a menstruációs ciklus, akkor várni kell a következő ciklus kezdetéig. Addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata. A tabletta szedését a következő menstruáció első napján lehet elkezdeni."

Lefordítom neked:

Ha a menzesz 1. napján kezded el szedni, akkor rögtön véd.

Ha a menzesz 2-5. napján kezded el szedni, akkor 7 napig kiegészítő védekezés szükséges.

Ha az 5. nap után jut eszedbe, hogy "hopp, el kellene kezdeni a tabit", akkor már nem szabad elkezdeni, hanem meg kell várni a következő menzeszt.

Semmi köze ahhoz, hogy hány napos a menzeszed...

2011. jan. 19. 14:12
 12/15 A kérdező kommentje:
tudod en nem magyar tajekoztatot olvastam es egeszen maskepp irja.Mashogy is nez ki,mint amilyen Magyarorszagon van.
2011. jan. 19. 14:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Hm, ez érdekes. Akkor elnézést kérek:)
2011. jan. 19. 14:20
 14/15 A kérdező kommentje:

en direkt elolvastam igy a neten,hogy mit ir errol a gyogyszerrol,es mikor lattam kepen is egeszen mashogy nez ki.

Na meg a nogyogyaszom is azt javasolta,hogy az elso honapban vedekezzunk ovszerrel is.

De remelem mar vedett annyira hogy amiert elszakadt nem leszek terhes,hisz nem elvezett el bennem.

2011. jan. 19. 14:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Az a 6 nap simán nem tartozik szerintem a "több mint 5 nap" kategóriába, nekem 15 nap volt.. ;)
2011. jan. 21. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!