Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elszakadt az ovszer. Nagy a baj?
Arrol van szo,hogy elszakadt az ovszer.Szerencsere idoben eszrevettuk es abbahagytuk.Fogamzasgatlot szedek,nemreg kezdtem,mar 16 levelet beszedtem.Ugye nem lehetek terhes?Mar ved a fogamzasgatlo?
Koszi valaszotokat.
Nem akarlak megbántani, de Te hány éves vagy egyébként, hogy ennyire nem megy a szövegértelmezés?
"Első alkalommal történő szedés
- várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (kondom, pesszárium, spermicid). Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni.
- ha már elkezdődött a ciklus, akkor elkezdhető a tabletta szedése a menstruációs ciklus 2-5. napján is, függetlenül attól, hogy még tart-e a vérzés vagy már nem. Ebben az esetben az első ciklusban, a tablettaszedés első 7 napján más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni.
- ha már 5 napja elkezdődött a menstruációs ciklus, akkor várni kell a következő ciklus kezdetéig. Addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata. A tabletta szedését a következő menstruáció első napján lehet elkezdeni."
Lefordítom neked:
Ha a menzesz 1. napján kezded el szedni, akkor rögtön véd.
Ha a menzesz 2-5. napján kezded el szedni, akkor 7 napig kiegészítő védekezés szükséges.
Ha az 5. nap után jut eszedbe, hogy "hopp, el kellene kezdeni a tabit", akkor már nem szabad elkezdeni, hanem meg kell várni a következő menzeszt.
Semmi köze ahhoz, hogy hány napos a menzeszed...
en direkt elolvastam igy a neten,hogy mit ir errol a gyogyszerrol,es mikor lattam kepen is egeszen mashogy nez ki.
Na meg a nogyogyaszom is azt javasolta,hogy az elso honapban vedekezzunk ovszerrel is.
De remelem mar vedett annyira hogy amiert elszakadt nem leszek terhes,hisz nem elvezett el bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!