Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vérvétel kimutatja, hogy valaki terhes? Ha igen, akkor mikortól?
Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 09:34
1/7 anonim válasza:
a vervetel nem. a vervizsgalat igen, de CSAK hogyha azt (is) nezik. a petesejt beagyazodasatol
2/7 A kérdező kommentje:
Egy vizsgálatra küldtek,mivel valamiért nagyon hullik a hajam.
Szóval gondolom ott elemzik eléggé majd a vérem.
2010. dec. 30. 09:52
3/7 anonim válasza:
Szia!
Kifejezetten hcg-t (ez a hormon jelzi, ha terhes valaki) tudtommal csak akkor néznek a vérben, ha a terhesség megállapítása/kizárása a cél. Egy sima vérképnél nem.
4/7 anonim válasza:
Egy sima vérvétel nem mutatja ki a terhességet, csak azt elemzik a vérben, amit az orvos kért. Önszorgalomból nem fognak nekiállni mást is elemezni a véredben. :D Nem tudom vérből hogy nézik, amikor én nőgyógyásznál voltam és nem tudta még korai stádiumban, hogy terhes vagyok-e (nem látszódott), akkor írt egy terhességi tesztes "beutalót" a laborba, hogy vizeletben nézzék a HCG szintet. Vizeletet kellett vinnem.
5/7 anonim válasza:
Ha terhes vagy, ne titkold el szerintem, jobban jársz, ha most bevallod... Ha meg nem, akkor nem mindegy? :) Ha meg nem tudod, és szeretnéd tudni, akkor úgy kérd a beutalót, hogy nézzék meg :)
6/7 anonim válasza:
Hajhulláskor ha vért vesznek és elemzik, abban terhességi hormont, HCG-t szinte biztosan nem néznek, küldön kérendő, kifejezetten terhesség megállapítása céljából. A HCG hormon a petesejt beágyazódásától kezdve kezd termelődni, ami a megtermékenyüléstől számított kb. 7-10 nap, ami azt jelenti, ha a 14. napon volt pl. a peteérés, és aznap a megtermékenyülés is, akkor legkorábban a 21-24. napon ágyazódik be a megtermékenyített petesejt, elméletileg a 24. naptól már mutatható lenne a vérből, DE leginkább a 28. napon érdemes nézni, ami tankönyvi esetben éppen az elkövetkezendő menstruáció első napja volna.... ezért javasolt terhesség megállapítása céljából is csak vérben HCG hormon jelenlétet az előző menstruációtól számított kb.28. napon végezni. Ez a hormon szint kb. 2 naponta duplázódik, így ha csak 1-2 nappal később is van nézve, már biztosabb eredméynt ad. De a kérdező tulajdonképpen nem erre vonatkozólag tette fel a kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!