Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pharmatex hüvelykúp!?

Én is meg tudom neked mondani, hogy mennyire hatásos.
A fogamzásgátló módszerek hatékonyságát az úgynevezett pearl indexszel mérik.
Ez azt mutatja meg, hogy 100 nőből, aki az adott védekezési formát alkalmazza 1 év alatt hány lesz terhes.
Tehát tul.képp megmutatja, hogy hány % az esély arra, hogy 1 év alatt teherbe esel.
A spermicidek (amilyen a pharmatex) pearl indexe 5-20.
(egy orvostanhallgató)

Előző vagyok. Csak összehasonlításképpen:
védekezés nélkül egy év alatt 100-ból 85 nő esik teherbe.
Megszakítással 35.
Óvszerrel 3-4.
Tablettával 0,1-2.

"kedves eü-s, te ezt bevállalnád? ha semmiféleképpen nem kellene gyerek? mert én nem.."
Egyetlen szóval sem mondtam ilyet. Ő kérdezte a hatékonyságát, én pedig leírtam. Gondoltam elég értelmes ahhoz, hogy tudja értelmezni a leírtakat.
Én semmiképpen nem védekeznék így. Ha vmi miatt ez lenne az egyetlen megoldás, akkor pedig csak megszakítással vagy pesszáriummal együtt használnám (és naptármódszerrel).
És a kérdezőnek is ezt javaslom:) De a kérdés nem az volt, hogy ajánlom-e, hanem hogy mennyire hatékony:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!