Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet valami baj abból, ha a nőgyógyász nélkül kezdek el szedni egy fogamzásgátlót?
Tudtommal a legalacsonyabb tartalmú a yasminelle, kifejezetten fiatal lányoknak való..és ha elmennék a nőgyógyászhoz, akkor úgyis a yadinet, vagy ezt írná fel, aki hozzá jár az ismerőseim közül, mind ezeket szedik.
A neten vannak olyan nők, akik eladják a bontatlan gyógyszereiket, már sokszor gondoltam arra, hogy valamelyiktől veszek, mert nem akarok elmenni az orvoshoz vele. [nem azért, mert félek, hanem mert anyám is hozzá jár, és nem éppen a titoktartásáról híres.]
Gondolom, hogy most sokan fel fognak hördülni, hogy márpedig menjek el vele a dokihoz, de vidéken lakom, és nem könnyű normális orvost találni, akit még meg is tudnék fizetni, és nincs kedvem ezzel kísérletezni.
Az igaz, hogy sokszor a doki sem találja el, melyik bogyó jó neked és váltanod kell később, de akkor sem szokás bekapkodni mindenfélét, amiről azt sem tudod micsoda. Beszeded, aztán sorba jönnek esetleg a mellékhatások. Akkor mit tervezel tenni? Naponta írsz ide, hogy most ez a bajom, most az, mit tegyek???
A fogamzásgátló egyáltalán nem olcsó mulatság. 3 havi adag kb. 2500-8000-ig bezárólag. Miből akarod fizetni?
Vállalni fogod a kisbabát, ha a neten rossz gyógyszert választottál? Vagy elmész abortuszra és esetleg meddő leszel?
Minden orvost titoktartás kötelez. Nem fecseghet rólad az anyádnak.
Ha arra van eszed, hogy szexelj, arra is legyen, hogy felelősségteljesen védekezz! Márpedig amire készülsz, az nem az! Ha már ilyen nyuszi vagy, menj másik városba dokihoz. Ne mondd nekem, hogy 50 km-es körzetben nincs több nőgyógyász!!!
A doki azt írja fel, amelyik céggel szerződése van. Engem pl. elküldött vérvételre, de tudom, hogy majdnem mindenkinek a Lindynette 20-at írja...Nem feltétlen azért mert mindenkinek az jó, hanem, mert azzal a céggel van szerződése. Neked viszont jogod van hozzá, hogy kiválaszd milyen árkategóriában szeretnél gyógyszert. Sőt én pl. azt is megmondtam, hogy ne írja fel a Diane 35-öt (pattanások miatt), mert nem akarom szedni, annyi rosszat hallottam róla. Végül csak maradt a Lindynette. Szal szerintem, ha azt mondod, hogy olcsót akarsz és ezt, meg ezt a bogyót, esetleg elgondolkozik rajta, hogy azt adja-e. Egy normális lelkiismeretes orvos azonban a véreredmények alapján dönt és nem az alapján, hogy melyik céggel van szerződése és ki mit kíván szedni, mert ez nem kívánságműsor.
Komoly mellékhatásai is lehetnek a bogyónak. Amúgy meg ha annyira felelőtlen vagy, hogy csak így beszednél vmit ismeretlenül, akkor azt is kinézem belőled, hogy nem fogod rendesen szedni a gyógyszert és összehoztok egy babucit. Ebben az esetben meg tök felesleges ezzel terhelned a szervezeted.
De a te döntésed, hogy teszed tönkre a szervezeted... Remélem azért megfogadod azt a sok hasznos tanácsot, amit ennyi segítőkész embertől kaptál!Helyes döntést kívánok!
Köszönöm a válaszokat.
..azért nem kell rögtön elővenni a 'kioktató hangnemet', utánaolvastam már annyit a témának, hogy tudjam, miről van szó.mivel [mint azt már említettem] az ismerőseimnek, akik ehhez járnak, mind ezt írta fel, illetve láttam már itt is sokszor, hogy meg sem vizsgál sok esetben, csak felír valamit, eszembe jutott, hogy ezt ennyi erővel így is meg lehetne oldani.
És igen, van eszem ahhoz, hogy lefeküdjek a barátommal, sőt, még ahhoz is van, hogy gumit használjunk, sőt, még ahhoz is jutott némi, hogy ezt olykor kiegészítsem valamilyen spermicid anyaggal [tabletta, kúp, stb.]
egyszerűen csak körülményes, ennyi az egész..szóval ha valaki ezentúl szeretne válaszolni, akkor az legyen szíves mellőzni ezt a fajta lenéző, 'nafigyeljidekislány' magatartást.
rendben, köszönöm a tippet.
sajnos ma már csak arról szól a legtöbb vizsgálat, hogy fizess, nem arról, hogy megnézzenek/segítsenek.tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!