Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehet valami baj abból, ha a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet valami baj abból, ha a nőgyógyász nélkül kezdek el szedni egy fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Tudtommal a legalacsonyabb tartalmú a yasminelle, kifejezetten fiatal lányoknak való..és ha elmennék a nőgyógyászhoz, akkor úgyis a yadinet, vagy ezt írná fel, aki hozzá jár az ismerőseim közül, mind ezeket szedik.

A neten vannak olyan nők, akik eladják a bontatlan gyógyszereiket, már sokszor gondoltam arra, hogy valamelyiktől veszek, mert nem akarok elmenni az orvoshoz vele. [nem azért, mert félek, hanem mert anyám is hozzá jár, és nem éppen a titoktartásáról híres.]

Gondolom, hogy most sokan fel fognak hördülni, hogy márpedig menjek el vele a dokihoz, de vidéken lakom, és nem könnyű normális orvost találni, akit még meg is tudnék fizetni, és nincs kedvem ezzel kísérletezni.

2009. jan. 22. 22:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet baj. Rámehet a májad - arra aztán nem nagyon van gyógyszer.

Menjél csak el az orvoshoz - aki majd VÉRVIZSGÁLAT után ír neked gyógyszert.

De használhatsz pesszáriumot is, zselével.

2009. jan. 23. 00:00
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

Egyébként csak úgy megjegyzem, hogy nem minden doki "egyénre szabottan" írja fel a gyógyszert. sok doki azt a gyógyszert írja, amivel szponzori viszonyban áll. ilyenkor a gyógyszergyártó cégre tessék gondolni. teszem azt, a dokiék rendelője mondjuk a Richterrel áll ilyen kapcsolatban, akkor tutira nem mondjuk Yadine-t fog felírni, hanem Milligestet, mert ez utóbbi a Richter terméke.

ilyen csak meg a mesében van, hogy a doki méricskéli, oszt szoroz, hogy kinek melyik gyógyszer a tökéletes személyre szabva. ennek tükrében a vérvizsgálatról meg annyit, hogy a doki számára nem az az elsődleges szempont amit ilyenkor néz, hogy kihez melyik cucc passzol, hanem azt nézi ilyenkor, hogy van-e valamilyen súlyos kizáró ok az adott nőnél, ami miatt EGYÁLTALÁN NEM szedhet fogamzásgátló tablettát. mivel ez elég ritka eset, sokszor ezért nem csináltat vérvételt.

ez a nagy magyar valóság.

2009. jan. 23. 00:09
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

Privat mentem, es nem volt vervetel, semmi. En a legolcsobb gyogyszert kertem, es mar irta is fel. Utana amikor mentem a gyogyszetarba kivaltani, a gyogyszertaros holgy visszaadta a kezembe a receptet, azt mondta, hogy 3 honap mulva majd hozzam ujbol a receptet, ujra adni fog gyogyszert.

Nem kell am most lepontozni, csak tenyleg lathatjatok, hogy ilyenek is vannak.

A kerdezonek azt tanacsolom, hogy beszeljen igenis anyukajaval, es egyutt menjetek el dokihoz, anyukad is jar, vagy nem? O minek jar? Ha o jar, akkor te is jarhatsz, mert ez az elet rendje, nyisd ki anyukad szemet!!!!!!!!

2009. jan. 23. 01:26
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
az anyukádnak mondd meg hogy már a 21. században vagyunk. és amit az ö korosztálya szedett akkor, azóta nagyon sok minden változott! én is fogamzásgátlót szedek és nincs vele semmi gondom. a dokim azt monta ha szeretnék még egy gyereket, akkor álljak le a gyógyszerszedéssel pár hónappal azelött. Az orvost meg kötelezi a titoktartás! és ezt mondd meg neki! ha elfecsegi mindenkinek hogy látta a nemi szerved vagy ilyesmi, hát akkor nyugodtan feljelentheted! ugy hogy ne félj és menj el dokihoz mert ez a helyénvaló! ha felnött vagy, akkor ne foglalkozzál azzal hogy mit mond az anyukád.
2009. jan. 23. 05:53
 15/25 anonim ***** válasza:
65%
Orvos nélkül NE SZEDJ tablettát, amugy sem tudnád a köv. hol beszerezni,mert neten nem vehetsz mindig! Jó a doki a másik tablettát irja az ismerőseidnek, de van szád és megmondod neki hogy te egy másikat szeretnél szedni és majd ő eldönti hogy az jó lesz e neked.Ha meg nem tetszi ka doki, akkor tessék váltani! Én sem ahhoz a dokimhoz járok akinél elsőnek voltam, hanem másik városba, de ha az a jó akkor oda kell menni!
2009. jan. 23. 07:00
 16/25 anonim ***** válasza:
65%
Csak úgy megjegyezném, hogy a Yadine is olyan fogamzásgátló, amelyiknek nagyon alacsony a hormontartalma, ugyanolya, mint a Yasminelle-nek!
2009. jan. 23. 07:55
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Olyan gyógyszert nem szabad mástól bevenni, amit orvosnak kell kiírni.

Osztálytársnőm csak úgy bevette az anyukája gyógyszerét, két hétig volt nagyon erős vérzéssel kórházban, pedig az anyu is valami nagyon gyengét szedett....

Igenis menj el nőgyógyhoz, és mond el neki, mit szeretnél szedni. Amúgy a gyógyszer sem egy olcsósági hullám.... Azt miből fizetnéd...

Ne haragudj, de azzal, hogy csak úgy szednél valami hormontartalmú gyógyszert magadat teszed tönkre, senki sem fog tudni segíteni, ha baj van....

2009. jan. 23. 10:10
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem akarlak megdorgálni, de tényleg nem a legjobb ötlet a neten fogamzásgátlót rendelni, soha nem lehet tudni az illető miért adja el.

Megértem az anyukáddal kapcsolatos helyzetedet, én is vidéki vagyok, és nagymamám pont ilyen.

De miért nem használtok kúpot, nekem két éven keresztül bevált. Nem alkalmaztunk soha semmi kiegészítő védekezést. Hidd el manapság olyan sok minden van amivel védekezni lehet, nem kell egy problémán megragadni.

Sok sikert.

2009. jan. 23. 10:55
 19/25 anonim ***** válasza:
89%
Ne kísérletezz! Ez nem játék!Egyébként a Dianne35 a leggyengébb,de amikor 18 voltam és felírta a doki nem tudtam szedni, mert nagyon labilis volt a hormonháztartásom és folyamatosan véreztem és szédültem tőle! csak 2 év után stabilizálódott annyira a helyzet, hogy ismét megpróbálhattam!Nálatok csak egy nőgyogyó van? Akkor irány valamelyik szomszéd város!
2009. jan. 23. 10:58
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

Nem akarok senki oldalára állni, de mikor én akartam gyógyszert szedni, elmentem a nőgyógyászhoz, vártam rá fél napot, mikor behívott megkérdezte mit szeretnék, és az orrom alá lökött egy listát, válasszak.

Soha egyik nődoki sem vett tőlem vért, rákszűrésen részt vettem de ennyi.

De az internetről tényleg nem jó ilyesmiket rendelni.

2009. jan. 23. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!