Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet valami baj abból, ha a nőgyógyász nélkül kezdek el szedni egy fogamzásgátlót?
Tudtommal a legalacsonyabb tartalmú a yasminelle, kifejezetten fiatal lányoknak való..és ha elmennék a nőgyógyászhoz, akkor úgyis a yadinet, vagy ezt írná fel, aki hozzá jár az ismerőseim közül, mind ezeket szedik.
A neten vannak olyan nők, akik eladják a bontatlan gyógyszereiket, már sokszor gondoltam arra, hogy valamelyiktől veszek, mert nem akarok elmenni az orvoshoz vele. [nem azért, mert félek, hanem mert anyám is hozzá jár, és nem éppen a titoktartásáról híres.]
Gondolom, hogy most sokan fel fognak hördülni, hogy márpedig menjek el vele a dokihoz, de vidéken lakom, és nem könnyű normális orvost találni, akit még meg is tudnék fizetni, és nincs kedvem ezzel kísérletezni.
Mi az, hogy azért mert anyád is hozzá jár? Teljesen normális dolog a fogamzásgátlás! Kérdezd meg anyádtól örülne-e egy unokának?! Tutira nemet fog mondani, na ekkor mond el neki, hogy akkor menjen el veled, vagy fizesse ki a dokit, mert te sem akarsz és inkább örüljön, hogy védekezni akarsz!
Mástól, idegentől/ismerőstől SOHA NE kérj, vegyél fog.tabit, mert csak árthatsz magadnak! Nem hiába vizsgál meg a nődoki!
normális dolog, de nem tartja jó ötletnek, mert a munkatársainak [az ő korosztálya] problémái vannak, és kitalálták, hogy biztosan azért, mert anno tablettát szedtek [meglehet, mert akkor még akkora lehetett a hormontartalma, hogy egy lónak is elég lett volna..], és azóta folyton ezt kell hallgatnom.
a másik pedig az, hogy sosem szerettem vele ezeket megbeszélni, valahogy nem így alakultak ki köztünk a dolgok.
Még orvos nélkül is könnyen szar gyógyszert kaphatsz...Akkor inkább vegyél gumit, vagy azt sem mersz, hátha megtudja anyukád?
Egyébként miért lenne baj, ha anyád megtudná, hogy Te is voltál nőgyógyásznál?
képzeld el, 2,5 éve vagyok együtt a barátommal, és gumival csináljuk, nem vagyunk hülyegyerekek..csak már eléggé unjuk, mert hangulatromboló, és ez is feljött, mint lehetőség.
egyszerűen csak nem szeretném, ha a nőgyógyászom az anyámmal beszélné meg a vizsgálattal kapcsolatos élményeit, szerintem ez még nem olyan nagy gond.
Akkor meg legyél terhes, és utána pedig hallgasd...? Most komolyan...szerintem egyszerűen cikinek érzed elmenni a nődokihoz! Pedig hidd el, utána nevetni fogsz, hogy ennyitől paráztál?!
(1. voltam)
Megsúgom neked, hogy a Yasminelle a legdrágább fogamzásgátló (7000 ft körül van 3 havi adag). és a többi sem 2 fillér (amit én szedek, 5500 ft)
még ha meg is próbálnád anyád tudta nélkül beszerezni, bajos lesz őt teljességgel kizárnod a dologból. minden bizonnyal ő tart el téged. vagy hogy fogod neki kimagyarázni, hogy időnként pluszban meg kell fejned a pénztárcáját? előadod, hogy új ruha kell? és ha kéri, mutasd, mit teszel? ilyenekre is gondolj. nagy butaság lenne neki hazudozni.
ha azonban anyukád számolatlanul töm zsebpénzzel, tekintsd a válaszom tárgytalannak.
Nem írhat fel neked olyan gyógyszert, amilyet te nem akarsz. Mellesleg azért lett nőgyógyász, mert pár évet leült az orvosin, és csak megragadt benne ez-az. Valószínűleg többet tud a gyógyszerekről, mint te, meg hát az akárhány barátnőd nem te vagy - ezért is írják fel egyénileg, és nem lehet bemondásra kapni a patikában. Ráadásul ha valami bajod lesz, el kell neki mondanod, ami meg elég szar, merthogy lehetnek csúnya mellékhatások, amik félrediagnosztizálása komoly gondokhoz vezethet.
Mindenki felíratja, mert ez így jó. Tedd te is azt. Biztosabb és biztonságosabb forrás.
Csak az élményemet akarom leirni, nem akarok sem az egyik, sem a másik oldalra állni, bár én picit más helyzetben vagyok, mint önök, mivel Vajdaságban élek, itt azért másképp mennek a dolgok.
Négy éve voltam nőgyógyásznál, és felirt fogamzásgátlót, pont ugyanolyat, mint másik két barátnőmnek(megjegyzem a kérdező is mondja, hogy az orvos barátnőinek ugyanazt a tablettát irta fel, biztos, mert mindenkinek egyénre szabottan határozza meg, mi is a jó neki), vérvizsgálatról ez miatt most hallok először, mármint, hogy előtte elküldene vérvizsgálatra, mielőtt kiválasztaná az egyénre szabott gyógyszert. Annyit mondott, ha melléktünetek jelentkeznének, akkor ismét keressem fel. Ennyi. Csak akkor adott receptet, de azóta is csak megyek a gyógyszertárba, és recept nélkül kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!