Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Erdemes-e szedni a fogamzasgat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erdemes-e szedni a fogamzasgatlot avagy sem?

Figyelt kérdés

Csak olvasom a rengeteg negativ velemenyt es ketsegbeesett kerdest...

Ilyen olyan mellekhatasok, mellrak es ciszta, te jo eg csak olvasom kerek szemmel, 5 ev szedes utan nem tudnak gyereket szulni? Sokszor hallottam hogy hizlal!! Ez is igaz? Az orvosom kerdezte mar, hogy irjon e fel de mindig nemet mondtam,eddig se szerettem, hormontabletta, miegymas..de mostmar eskuszom felek is tole. Mindenki panaszkodik, meg fel hogy ilyen baj lesz meg olyan baj lesz...megse annyira biztonsagos, csak a nem kivant terhessegtol ov meg? A legrosszabb esetbe mar attol se kell, hogy megovjon, mert elveszi a lehetoseget.. Mar nem tudom mire gondoljak :)

2008. jan. 17. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

SZia, szerintem nem kellene ennyire aggódnod, és ha komoly párkapcsolatban élsz nyugodtan elkezdheted szedni. Én 19 leszek és most szedem a második levelet a yasminelle-ből,az anyukám sem ellenezte amikor mondtam neki h szeretném szedni. Az anyukám már 10 éve és semmi baja nem volt tőle soha hála istennek és eddig nekem sincsenek negativ tapasztalataim/ le is kopogom/. Viszont azt vettem észre h a pattanásokat tényleg eltűnteti. Nekem mellékhatások sem jelentkeztek, nem hízok tőle, és az anyukám sem hizott sőt az ismerőseim aik szedik azok sem. Ezeknek már annyira kicsi ahormontartalmuk h ezekre naygon kevés az esély. A rákról és atöbbi betegségről pedig annyit h ha az ki akar alakulni akkkor ki fog, mert manapság már mindentől meg lehet betegedni. Eleinte még én is aggódtam de a nőgyógyász is mindig mondta h nem lesz bajom tőle, csak nekem lesz jobb, mert védett leszek, ráadásul pontos lesz a mensesem, mert nekem az ideg miatt vmikor késett. Szerintem vágj bele , jobb lesz neked és a párodnak is

pusz

2008. jan. 17. 10:22
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Én 21 éves vagyok és most fogom elkezdeni a 3. levél Belara nevű tablettát! Én nagyon féltem tőle, mert én is sok negatívumot hallottam és olvastam! A dokival is konzultáltam erről és azt mondta, hogy pl a neten nagyon sok balgaságot tudnak összehordani a fogitabiról! A mellékhatások meg minden betegtájékoztatóban benne van, mert benne kell, hogy legyen, ez van előírva és ennyi! Ne parázz! Én beszedtem az első szemet és azóta sincs semmi bajom tőle! Mondjuk a dohányzást befejeztem a trombózis miatt! Igazából már régebben abba akartam hagyni, de a tabi volt az, ami ezt segítette! És örülök! A rákkal kapcsolatban annyi, hogy véd a méhnyakráktól,cisztáktól, csökkenti rá az esélyt! Meg szerintem ezek nem mindenkinél alakulhat ki, csak azoknál, akik egyébként is, tabi nélkül is eslyesek rá! Érted? VAn egy oldal, ahol egy nőgyógyász doki írja le, hogy miktől hogyan véd és ilyesmi! A hízás meg egy olyan dolog, hogy aki hajlamos rá, azzal valószínű megtörténik, de ezt is lehet kontrolálni nagyon egyszerűen! Egészséges életmód, táplálkozás és mozgás, ennyi! Anyukám 20 évig szedte, ha nem több, és nem volt smemi baja! A nőgyógyásztól kérdezz meg mindent, ami érdekel! ez a legjobb! :)
2008. jan. 17. 12:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

ha ennyire aggódsz, akkor legközelebb mikor az orvos felajánlja hogy ír fel, beszéld meg vele. Hogy milyen tablettát ajánlana, mekkora abban a hormontartalom, milyen mellékhatások várhatóak, hogyan kell szedni, stb.

És akkor a válaszokat meghallgatva eldöntöd,, hogy kell e az neked, vagy inkább maradtok a guminál. Ezt úgyis a lánynak kell eldöntenie, végülis a bogyót neked kell majd szedni.

2008. jan. 17. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Hát igaz,hogy veszélyei is vannak,de annak sokkal nagyobb az esélye,hogy ha nem szeded netán terhes leszel és a nem kívánt terhesség sem egy jó dolog,igaz a tabletta mellett is lehetséges,de sokkal megbízhatóbb.És ha netán teherbeesésnél szerintem egy abortusz nem a legkellemesebb élmények közé tartozik.
2008. jan. 17. 18:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarsz, vagy nem bízol meg benne, akkor ne szedd. Én szerintem a legbiztosabb fogamzásgátlási módszer a tabletta. Én szedek 10 éve,és semmi bajom nincs tőle. Nem híztam, nem szőrősödöm, csak pozitív hatásai vannak: csökkent a vérzés mennyisége, erje, időtartama...és biztos védelmet ad a terhesség ellen.

De ezt mindenki maga dönti el, hogy miben hisz és miben nem.

2008. jan. 18. 18:41
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

őszintén... én csak a korom miatt nem szedek fogamzásgátlót.. 16 vagyok, anyukám meg akikkel beszéltem azt mondták még ráérek a gyógyszerrel,majd ha idősebb leszek.. meg még fejlödő szervezet vagyok, ilyennel nem akarok belenyulni a dolgok rendszerébe..

én pl fogamzás gátló kupot használok.. szerintem nagyon jo. nem kell nap mint nap beszedni, csak aktus elött 10percel kell felhelyezni...nem okozhat zavarokat,nem sulytom a szervezetem a feldolgozásával, és megteszi a célt tökéletesen :)

majd ha felnőtt leszek, és tottál beállt az egyensúly már nem növök,nem változok majd akkor talán elkezdem szedni :)

2008. jan. 19. 10:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót.Szeretnék már gyereket, de a bogyó tönkretett.A dokim mondta, hogy a gyógyszer az oka.Nincs peteérésem, a ciklusom is rendszertelen.Próbálja helyrehozni a dolgot, de eddig reménytelenül, bár én nem adom fel.Utólag már nem szednék semmilyen fogamzásgátlót.Más módszerrel is lehet védekezni, ami nem ilyen káros.
2008. jan. 19. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! sztem a legbiztonságossabb fogamzásgátló módszer!gondolj bele, ha gumit használsz ott az esélye h kilyukad stb..,a spirál meg az ilyenek csak szülés után lehet felhelyezni, a pharmatex 80% védelmet add!most pharmatexet használok,de lehet h terhes vagyok(isten adja h ne legyek az)!de ha vége lesz ennek, elmegyek a dokihoz és írattatok fel fogitabit,mert nem akarom mégegyszer ezt átélni!
2008. jan. 20. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!