Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erdemes-e szedni a fogamzasgatlot avagy sem?
Csak olvasom a rengeteg negativ velemenyt es ketsegbeesett kerdest...
Ilyen olyan mellekhatasok, mellrak es ciszta, te jo eg csak olvasom kerek szemmel, 5 ev szedes utan nem tudnak gyereket szulni? Sokszor hallottam hogy hizlal!! Ez is igaz? Az orvosom kerdezte mar, hogy irjon e fel de mindig nemet mondtam,eddig se szerettem, hormontabletta, miegymas..de mostmar eskuszom felek is tole. Mindenki panaszkodik, meg fel hogy ilyen baj lesz meg olyan baj lesz...megse annyira biztonsagos, csak a nem kivant terhessegtol ov meg? A legrosszabb esetbe mar attol se kell, hogy megovjon, mert elveszi a lehetoseget.. Mar nem tudom mire gondoljak :)
SZia, szerintem nem kellene ennyire aggódnod, és ha komoly párkapcsolatban élsz nyugodtan elkezdheted szedni. Én 19 leszek és most szedem a második levelet a yasminelle-ből,az anyukám sem ellenezte amikor mondtam neki h szeretném szedni. Az anyukám már 10 éve és semmi baja nem volt tőle soha hála istennek és eddig nekem sincsenek negativ tapasztalataim/ le is kopogom/. Viszont azt vettem észre h a pattanásokat tényleg eltűnteti. Nekem mellékhatások sem jelentkeztek, nem hízok tőle, és az anyukám sem hizott sőt az ismerőseim aik szedik azok sem. Ezeknek már annyira kicsi ahormontartalmuk h ezekre naygon kevés az esély. A rákról és atöbbi betegségről pedig annyit h ha az ki akar alakulni akkkor ki fog, mert manapság már mindentől meg lehet betegedni. Eleinte még én is aggódtam de a nőgyógyász is mindig mondta h nem lesz bajom tőle, csak nekem lesz jobb, mert védett leszek, ráadásul pontos lesz a mensesem, mert nekem az ideg miatt vmikor késett. Szerintem vágj bele , jobb lesz neked és a párodnak is
pusz
ha ennyire aggódsz, akkor legközelebb mikor az orvos felajánlja hogy ír fel, beszéld meg vele. Hogy milyen tablettát ajánlana, mekkora abban a hormontartalom, milyen mellékhatások várhatóak, hogyan kell szedni, stb.
És akkor a válaszokat meghallgatva eldöntöd,, hogy kell e az neked, vagy inkább maradtok a guminál. Ezt úgyis a lánynak kell eldöntenie, végülis a bogyót neked kell majd szedni.
Ha nem akarsz, vagy nem bízol meg benne, akkor ne szedd. Én szerintem a legbiztosabb fogamzásgátlási módszer a tabletta. Én szedek 10 éve,és semmi bajom nincs tőle. Nem híztam, nem szőrősödöm, csak pozitív hatásai vannak: csökkent a vérzés mennyisége, erje, időtartama...és biztos védelmet ad a terhesség ellen.
De ezt mindenki maga dönti el, hogy miben hisz és miben nem.
őszintén... én csak a korom miatt nem szedek fogamzásgátlót.. 16 vagyok, anyukám meg akikkel beszéltem azt mondták még ráérek a gyógyszerrel,majd ha idősebb leszek.. meg még fejlödő szervezet vagyok, ilyennel nem akarok belenyulni a dolgok rendszerébe..
én pl fogamzás gátló kupot használok.. szerintem nagyon jo. nem kell nap mint nap beszedni, csak aktus elött 10percel kell felhelyezni...nem okozhat zavarokat,nem sulytom a szervezetem a feldolgozásával, és megteszi a célt tökéletesen :)
majd ha felnőtt leszek, és tottál beállt az egyensúly már nem növök,nem változok majd akkor talán elkezdem szedni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!