Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek mi lehet a baj?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi lehet a baj? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
November 26. -án kellett volna megjönnie.2 éve rendszeresen szedek fogamzásgátlót, a mostani adagomnál kétszer elfelejtettem bevenni a megszokott időben de 12 órá után pótoltam. Rá kb. másfél-2 hétre lefeküdtem a barátommal. November 26. -án amikor meg kellett volna jönnie pecsételő vérzésem volt és ennyi. Ugyanúgy megvoltak a menstruáció mellékhatásai (mellérzékenység, görcsölés, nyűgösség. Stb) Felhívtam a nőgyógyászomat ő azt mondta hogy zárjam ki a terhességet. Vettem két tesztet is és mindakettő negatív lett. Azt mondta várjak és ha nem jön meg 2 hét múlva sem akkor menjek el! Szerintetek mi lehet a baj? Miért nem jött meg? Lehet hogy hormonzavarom van? Volt már valakinek ilyen? Kérlek írjatok! FÉLEK:(
2010. dec. 8. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Tabletta szedése mellett előfordulhat ilyen...hiszen mellette nincs menstruációd (az egy művi dolog, ami van). Valószínű a 2szeri később bevett adag miatt van. Nem kell aggódnod. Lehet hanyagolnod kell 1-2 hónapra a tabit, hogy visszaálljanak a dolgok. De ezt majd a doki megmondja.
2010. dec. 8. 11:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Máskor is volt már hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszert és másnap pótoltam..nem is kétszer hanem többször is de akkor rendesen megjött! ezért nem értettem hogy akkor most miért nem?
2010. dec. 8. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
előfordul. nekem is volt olyan hogy nem jött meg rendesen, csak éppenhogy. a következő menstruációig várj szerintem. ha akkor sem jön meg irány a doki.
2010. dec. 8. 11:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Valami nem stimmel. Vagy félreértetted a dokit, vagy rosszul mondtál neki valamit. Ha gyógyszert szedsz - a 7 napos szünet után új levelet kezdesz - akkor mégis hogy kéne két héten belül ÚJRA megjönni? Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor csakis a gyógyszerszünetben kezdődhet vérzés. Legközelebb december 24-e körül kéne, hogy megjöjjön. Vagy mostantól számoltad a két hetet?

Előfordul, hogy nem jön meg rendesen a szünetben. Ilyenkor érdemes egy tesztes csinálni (ez ugye megtörtént) és várni a következő szünetig. Ha akkor sem jön meg rendesen, akkor doki.

2010. dec. 8. 11:58
 5/8 A kérdező kommentje:
A doki azt mondta hogy hagyjam abba a gyógyszert,ezért az új adagot már nem kezdtem el szedni...és várjak! és ha két héten belül nem jön meg akkor menjek el hozzá! Akkor nektek is volt ilyen hogy szinte alig volt meg? Csak pecsételő volt de az is egy napig tartott.
2010. dec. 8. 13:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Értem. Szerintem nem kellett volna abbahagyni, de nem akarok beledumálni az orvosod utasításába. Igen, nekem is volt ilyen egyszer, nekem pecsételő sem volt. Elmentem dokihoz, megnézett és azt mondta, ha a következő vérzés sem jelentkezik, akkor menjek vissza. De nem volt rá szükség.

Mellesleg a tájékoztató is azt írja, hogy ha nem jelentkezik vérzés, de kizárható a terhesség, akkor be kell szedni a köv. levelet és ha másodszor is kimarad, akkor doki.

Ezért nem értem, hogy az orvosod miért javasolta a szedés felfüggesztését...

26/N

2010. dec. 8. 13:49
 7/8 anonim ***** válasza:
hát jó hülyeség volt abbahagyni... nemfog megjönni szerintem:\ csak sokára. mire a testedből kiürül annak kell egy kis idő. nemis értem miért mondta hogy hagyd abba, ha először fordult elő ez. na mostmár mindegy..
2010. dec. 8. 13:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta azért hagyjam abba mert az a pecsételő az nem menstruálás volt..és hogy lehet szüneteltenem kéne a gyógyszert mert a szervezetemnek elég volt! Én se értem de mostmár mindegy:/
2010. dec. 8. 16:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!