Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik fogamzásgátló módszer lenne nekem a megfelelő?
Tudom, hogy ezt a nőgyógyásszal kellene majd megbeszélnem, de szeretnék tájékozódni előtte, hogy tudjam mégis mire számítsak.
Legtöbbször van egy tartós kapcsolatom, és még mellette egy páran, egy éjszakás kalandok... (nyitott kapcsolat). Ne ítélkezzetek légyszíves, mert nem ezért tettem fel a kérdést :)
Tehát óvszert használnék a legtöbb esetben, mert nem szeretnék AIDS-et kapni,és mást sem. Viszont a barátom nem szereti az óvszert és én sem akarok mindig azzal bajlódni, tehát kellene valami biztos módszer is.
Mi lenne az?
Tablettát nem szeretnék szedni, mert 1 valószínű elfelejtem bevenni, amilyen bolond vagyok néha 2 sokszor vagyok beteg, szedek gyógyszereket, és félek, hogy ez befolyásolná... 3 alkoholt is fogyasztok néha (nem durván) 4 és ami a legfontosabb, nem akarom, hogy megnőjön a mellem, szélesedjen a csípőm stb!
Menstruációm nem túl rendszeres mostanában (idegesség, fogyókúra stb.), gyereket nem hiszem, hogy szeretnék valaha is. Lehet valami injekciót is alkalmazni? mert már hallottam olyanról, és akkor csak pár havonta kell egyszer.
20 éves vagyok. Mi lenne számomra a legbiztosabb megoldás?
Köszönöm a válaszokat.
Ha nem rendszeres a menzeszed, akkor az óvszer + fogamzásgátló lenne jó. A legtöbb gyógyszertől nem nő semmid, legfeljebb felszedsz pár kilót, ami az első hónapban napi 10 perc mozgással ellensúlyozható kb. (De én pl. fogytam mikor szedni kezdtem a gyógyszert). Nem felejted el bevenni, ha olyan helyre teszed, ahol minden nap látod kb. ugyanakkor (fogkefe mellé, monitor elé, kávéfőzőhöz, de akár a kulcstartódra egy szütyőbe), vagy ha beállítod a telefonod hogy jelezze naponta.
Az injekciót 3 havonta / havonta kell beadni (attól függ milyet kapsz). Valamivel kevéssé véd, mint az orális változat, ezen kívül nagyjából ugyanúgy működik. Azzal számolni kell, hogy ha mellékhatása jön elő, az nem fog elmúlni, míg elméletben a következő adagot nem kéne kapnod. Tehát pl. 3 hónapos verzió ha rendszertelen vérzést, vagy esetleg majdnem folyamatos vérzést okoz, az nem fog rendbejönni, csak kb. 12-14 héttel később. Persze nem rossz megoldás, csak nagyon körültekintően kell alkalmazni. (Ettől is hízhatsz, nőhet a melled.)
Jó alternatíva állítólag a Pharmatex termékcsalád, de arról már rengeteg kérdés volt, ezért nem részletezem.
Hüvelygyűrű!!! amiket leírtál ez lenne a legjobb. Úgy működik mint a fogamzásgátló és csak 1x kell használni (vagy 2x amikor leveszed meg amikor felrakod). Persze rendszerezi a menstruációd. :) és mivel sokszor vagy beteg nem hat ki májadra meg semmi belső dologra...mert hüvelyedben fejti ki a hatását és ott szívódik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!