Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 22 éves vagyok.2hónapja...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

22 éves vagyok.2hónapja hagytam abba a Cypromix fog. Gátló szedését. Emiatt késik a menzeszem?

Figyelt kérdés
(2és fél évig szedtem) Nagyon problémás volt a bőröm, illetve cisztám volt és ennek hatására írta fel anno a nőgyógyász. Most viszont 2hete késik a menzeszem, már csináltam 2 tesztet,még a 4.napi késés után-> negatív lett (igaz a párommal óvszerrel védekeztünk, de azért biztos ami biztos) Az utóbbi 3napban barna folyásom van, ami elég aggasztó. Nem tudom, h. esetleg valóban terhes lennék, vagy a fogamzásgátló következménye? A bőröm viszont ugyanolyan csúnya mióta abbahagytam a gyógyszert, ezért arra gondoltam lehet a hormonháztartásom borult fel, és talán emiatt késik? Mi ez a barna folyás? Miért van?
2010. nov. 17. 10:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tennem,hogy miután abbahagytam a gyógyszert, a kövekező hónapban rendesen megjött, napra pontosan. Viszont ebben a hónapban nem.
2010. nov. 17. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
A gyógyszer abbahagyása után jellemző, hogy késik, rendszertelen, kimarad a vérzés. A barna folyás az enyhe vérzés, csak olyan kevés, hogy mire kiér, megalvad, ezért barna. A fogamzásgátló semmilyen alapproblémát (rendszertelen vérzés, bőrbajok), nem old meg, csak elfedi, amíg szeded. Amint abbahagyod, visszatér minden a korábbi állapotba. Biztos, hogy terhes nem vagy, védekeztetek is, de idő kell a szervezetednek, míg helyreáll a ciklusod. Előtte szabályos volt a vérzésed?
2010. nov. 17. 11:12
 3/8 anonim ***** válasza:
lehet hogy a gyógyszer miatt de valószínű hogy a cisztád miatt ha el is mult azóta lehet megint kialakult. barátnőmnek is pco-s cisztálya elmult de ujra kialakult. Menny el nőgyógyászhoz de ugyis csak a gyógyszer ujraszedését tudja majd csak javasolni.
2010. nov. 17. 11:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A vérzésem előtte sem volt szabályos, 2-3 hét késések előfordultak akkor is. Újra el szeretném kezdeni szedni a gyógyszert,de így nem tudom gyakorlatilag melyik a menzeszem első napja,mivel csak barna, enyhén piros minimális folyásom van.
2010. nov. 17. 11:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Mármint a gyógyszer szedése előtt nem volt rendszeres, mert amíg szedtem a gyógyszert addig napra pontosan megjött mindig.
2010. nov. 17. 11:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Naná, csak a gyógyszerszedés alatt nem volt saját ciklusod, csak egy látszólagos "művérzés", amit a gyógyszer produkált. Én egyáltalán nem javaslom, hogy újra szőnyeg alá söpörd a problémát azzal, hogy újra elkezded a fog.gátlót! Menj el a nőgyógyászhoz, kérj kivizsgálást, meg beutalót endokrinológiára! Rendesen ki kell vizsgálni, hogy kiderüljön mi a bajod és az OKOT megszűntetni.

26/N, PCOS

2010. nov. 17. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:
most sok idő kell a hormon háztartásdonak h vissza álljon, ilyenkor szinte természestes h késik.. azon se csodálkozz ha 3-4 hónap múlva se lesz napra pontos!
2010. nov. 17. 11:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Sőt azon se csodálkozz ha 3-4 hónapig meg se jön. :) Tapasztalat.... Én sem javaslom a gyógyszert, mert az tényleg előidés egy mesterséges vérzést, szóval csak a tudatod nyugtatod meg hogy "menstruálsz", de egyébként nem lesz jobb, sőt...

Szerintem is vizsgáltasd ki magad, hogy miért ilyen rendszertelen.

2010. nov. 17. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!