Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szednél fogamzásgátlót?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szednél fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sok embertől hallottam, hoyg nem szedne, és soktól, hogy már régóta szedi. Érdekelne, hogy ki hogyan gondolja.
2010. nov. 10. 21:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
53%

Én szedek. Már majdnem 4 éve. Én úgy vagyok ezzel, hogy oké, hogy nem egészséges, de annyi sz*rt megeszünk, megiszunk, magunkra kenünk stb, ami még rosszabb, szóval, ha úgy döntenék, hogy én most nagyon egészségesen fogok élni, akkor se az lenne az első, hogy abbahagyom a gyógyszert. Az a baj, hogy elég kevés lehetősége van egy kb 20 éves csajnak a fogamzásgátlásra. ott a gumi, ami elég macerás és kényelmetlen (én égek tőle belül) meg van a bogyó... esetleg a krémek, kúpok amik meg csak megszakítással biztonságosak...

21N

2010. nov. 10. 21:17
 2/18 nielindi ***** válasza:
54%
szedem. (nem voltak/nincsenek mellékhatások)
2010. nov. 10. 21:17
 3/18 anonim ***** válasza:
48%
Szedem, 3 éve. Nem szívesen, mert híztam 10 kilót, minden tablettaszünetben migrénem van, ellenszenves a tudat, hogy beleavatkozom a természetbe, de volt már abortuszom, így csak ebben bízom.24 vagyok.
2010. nov. 10. 21:29
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
Nem szedném. Isten mentsen. Nem nyúlkálok a hormonrendszerembe, hanem hagyom, hogy egészségesen és természetesen működjön a testem.
2010. nov. 10. 21:34
 5/18 Toreador ***** válasza:
78%
Nem. 21 éves vagyok, 6 éve van hol rendszeres, hol rendszertelen (ugye párkapcsolat függő) szexuális életem, és mindvégig megszakítással (néha gumival). Soha nem volt belőle semmi baj, napra pontosan megjön a menszim mindig, az előjeleit is tisztán fel tudom ismerni. 6 év alatt egyszer volt, hogy 2 hetet késett, de azt ráfogtam az akkori kirándulásra, sok sportra (sítúrán voltam).
2010. nov. 10. 21:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szedném. Régebben szedtem egy rövid ideig, de nagyon rossz tapasztalatom van. Ma már akkor se szedném, ha amúgy semmilyen mellékhatást nem észlelnék, mert azóta felnyilt a szemem, hogy mennyire egészségtelen, egészségem viszont csak egy van. Nem hiányzik hogy x év múlva stroke-ot vagy trombózist kapjak, csak azért mert így kényelmesebb.
2010. nov. 10. 22:27
 7/18 anonim ***** válasza:
31%
Szedem, már egy éve. Az óvszert utálom, nem tetszik, hogy "közénk áll", szex alatt kell foglalkozni vele, meg nem is igazán bízom benne a szakadás, stb. miatt. Számomra semmilyen kellemetlen mellékhatással nincs a bogyó.
2010. nov. 10. 22:35
 8/18 Toreador ***** válasza:
100%
Én is így vagyok vele, mint egy előttem szóló. A környezetemben a lányok, akik szedik, illetve nemrég kezdték el szedni, sok mellékhatásról panaszkodnak, hiába mondják, hogy alacsony hormontartalom, bla-bla-bla, mégis elhíztak, idegesebbek lettek, van amelyiknek nemhogy helyreállította a ciklusát, de mégjobban összekuszálta. Akinek pedig a felmenői közt bárkinek bármilyen trombózisra hajlamos őse volt, szinte egy lehetséges út a halálba. (Na jó, lehet túloztam, de mivel nekem vannak ilyenek a családban (és voltak is), és láttam, miket művel ez a dolog az emberi testtel, nem kívánom senkinek, hogy átélje, én pedig személy szerint, félek tőle.) Így is elég stresszes a mai világ, nagyon sok káros anyagot szippantunk be, nyelünk le, úgy, hogy észre sem vesszük. Persze két véglet van: vagy az, hogy nem kell még egy dolog, ami megborítja a szervezet rendjét, vagy az, hogy eggyel több vagy kevesebb beavatkozó tényező már nem lényeg. Én előbbire szavazok.
2010. nov. 11. 09:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem szedném és nem is szedtem. 27L
2010. nov. 11. 11:00
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

PCO-m van, fél évente egyszer menstruálok. Most kaptam egy gyógyszert, amit három hónapig kell szednem (nem fogamzásgátló).

Ha az használna, és helyrejönne a ciklusom, NINCS AZ A PÉNZ, amiért kikapcsolnám.

Ha viszont ez sem tesz helyre, és a dokinak sem lesz jobb ötlete, akkor elkezdem szedni. Mivel az én "ciklusomon" már sok mindent nem lehet elrontani...

És akkor már legalább végre egyszer próbálhassam ki gumi nélkül:)

Amúgy ha egészséges lennék, biztosan nem avatkoznék bele a hormonrendszerembe.

Hisz oké, hogy sok mellékhatás a szedés alatt jön ki, tehát a legegyszerűbb megoldás, hogy ha ilyen jelentkezik, akkor abbahagyja az ember.

Viszont elég sokszor előfordul, hogy a tabi után nem indul újra a peteérés. És ezt a szedés alatt nem lehet előre tudni...

Szóval semmiképp nem kockáztatnám a dolgot:) Szeretnék egyszer babát:)

2010. nov. 11. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!