Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szednél fogamzásgátlót?

Én szedek. Már majdnem 4 éve. Én úgy vagyok ezzel, hogy oké, hogy nem egészséges, de annyi sz*rt megeszünk, megiszunk, magunkra kenünk stb, ami még rosszabb, szóval, ha úgy döntenék, hogy én most nagyon egészségesen fogok élni, akkor se az lenne az első, hogy abbahagyom a gyógyszert. Az a baj, hogy elég kevés lehetősége van egy kb 20 éves csajnak a fogamzásgátlásra. ott a gumi, ami elég macerás és kényelmetlen (én égek tőle belül) meg van a bogyó... esetleg a krémek, kúpok amik meg csak megszakítással biztonságosak...
21N

Attól függ.
PCO-m van, fél évente egyszer menstruálok. Most kaptam egy gyógyszert, amit három hónapig kell szednem (nem fogamzásgátló).
Ha az használna, és helyrejönne a ciklusom, NINCS AZ A PÉNZ, amiért kikapcsolnám.
Ha viszont ez sem tesz helyre, és a dokinak sem lesz jobb ötlete, akkor elkezdem szedni. Mivel az én "ciklusomon" már sok mindent nem lehet elrontani...
És akkor már legalább végre egyszer próbálhassam ki gumi nélkül:)
Amúgy ha egészséges lennék, biztosan nem avatkoznék bele a hormonrendszerembe.
Hisz oké, hogy sok mellékhatás a szedés alatt jön ki, tehát a legegyszerűbb megoldás, hogy ha ilyen jelentkezik, akkor abbahagyja az ember.
Viszont elég sokszor előfordul, hogy a tabi után nem indul újra a peteérés. És ezt a szedés alatt nem lehet előre tudni...
Szóval semmiképp nem kockáztatnám a dolgot:) Szeretnék egyszer babát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!